Κλήρωση τέλος! Η σημαία επιστρέφει στους αρίστους

❱❱ Επανέρχεται στα χέρια των άριστων μαθητών του δημοτικού η σημαία …

… με την κατάργηση της επαίσχυντης κλήρωσης για τους σημαιοφόρους στις παρελάσεις, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας.

«Ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία» ανέφερε η Νίκη Κεραμέως (μικρή φωτό) στο ραδιόφωνο του Alpha, προσθέτοντας ότι αυτό θα ισχύσει από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στην οποία τη σημαία θα σηκώνει μόνο ο μαθητής ή μαθήτρια με την καλύτερη βαθμολογία.

Η απόφαση έχει ισχυρό συμβολισμό, καθώς δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει τη διάθεση να ξηλώσει τις στρεβλές πολιτικές που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας σε σημείο να «ποινικοποιήσει» την αριστεία και τη διάθεση των μαθητών να πετύχουν υψηλότερες επιδόσεις.

Η κυρία Κεραμέως ανέφερε πως η επιλογή των σημαιοφόρων θα γίνεται εκ νέου βάσει επιδόσεων, σε αντίθεση με τη Γαβρόγλου που προέβλεπε κλήρωση στο σύνολο των μαθητών. Η επαναφορά του μέτρου αφορά μόνο τα δημοτικά σχολεία, όπου είχε επιβληθεί η κλήρωση το 2017.

Στα γυμνάσια και τα λύκεια παραμένει το καθεστώς ορισμού σημαιοφόρου και παραστατών βάσει βαθμολογικών επιδόσεων.

Η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε ότι φέτος οι μαθητές της γ’ λυκείου θα δώσουν πανελλαδικές με το ισχύον σύστημα, καθώς οι βελτιώσεις που μελετά η κυβέρνηση θα εφαρμοστούν σε βάθος χρόνου για να μην αιφνιδιαστούν οι μαθητές. Η εφαρμογή της κατάργησης των «αιώνιων» φοιτητών μάλλον θα καθυστερήσει.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ