Οι μποναμάδες πολυτελείας που δεν χωράει ο νους στον οδηγό «Robb Report’s».
Την ώρα που εμείς θα κάνουμε τον σταυρό μας να βρούμε κάτω από το δέντρο καμιά καφετιέρα γιατί χάλασε η παλιά ή ακόμη και καμιά δεκαριά ζευγάρια κάλτσες, επειδή και αυτές έχουν αρχίσει να βαραίνουν το budget μας, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που σπαζοκεφαλιάζουν τι δώρο να κάνουν σε ανθρώπους που τα έχουν όλα και από πολλά!
Γι’ αυτές τις περιπτώσεις φροντίζει ο οδηγός δώρων «Robb Report’s», στον οποίον φιγουράρουν… μποναμάδες ασύλληπτης πολυτέλειας!
Δενδρόσπιτο χλιδής
Δενδρόσπιτο έκτασης 1.858 τ.μ. με ποταμάκι, ελικοδρόμιο, πισίνα και ανελκυστήρα που λειτουργεί με το νερό, αξίας 62 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι ένα από αυτά, όπως κι ένα προκάτ στάδιο για την αυλή έπαυλης, χωρητικότητας εκατό θέσεων, το οποίο κοστίζει 30 εκατομμύρια δολάρια!
Το περιοδικό πολυτελούς lifestyle προτείνει επίσης σοφίτα στο Trump SoHo της Νέας Υόρκης, αντί 50 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ για τους λάτρεις των ταξιδιών ιδανικό κρίνεται το ιδιωτικό τζετ «Sky Yacht», η αξία του οποίου ανέρχεται στα 83 εκατομμύρια δολάρια. Για πιο ψαγμένους παραλήπτες, το «Robb Report’s» προτείνει φωτογραφικό σαφάρι δεκατεσσάρων διανυκτερεύσεων στις εγκαταστάσεις του «Wilderness Collection» της Μποτσουάνα στην Κένυα, αντί ενός εκατομμυρίου δολαρίων, αλλά και μια συλλογή επίπλων Hervé Van der Straeten στην… προνομιακή τιμή των 460.000 δολαρίων.
Οπως και να το κάνουμε όμως, το δενδρόσπιτο είναι αυτό που μπορεί να αφήσει ακόμη κι έναν δισεκατομμυριούχο με το στόμα ανοιχτό! Το προτεινόμενο σχέδιο του αρχιτεκτονικού γραφείου Master Wishmakers προβλέπει πέντε διαφορετικά τμήματα που συνδέονται μέσω ενός κεντρικού κορμού που είναι κατασκευασμένος από ατσάλι και επενδυμένος με ξύλο, ώστε να μπορεί να δένει όμορφα με το φυσικό περιβάλλον. Καλυμμένα με τζάμι μονοπάτια θα συνδέουν μεταξύ τους τα διαφορετικά τμήματα, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν γυμναστήριο, spa, κοιτώνες με αιώρες και θεματικά κρεβάτια εμπνευσμένα από τα δέντρα, θερμοκήπιο αλλά και διαδραστική βιβλιοθήκη με συρόμενα ράφια που μπορούν να περιστρέφονται στον χώρο σαν καρουζέλ!
Πάντως υπάρχουν λύσεις και για τους λάτρεις της θάλασσας. Αντί 92 εκατομμυρίων δολαρίων, μπορεί κανείς να δωρίσει στον φίλο του ένα γιοτ με ντεκ 213 τ.μ. και πισίνα με πάτο από γυαλί! Πάντως, το πιο πρακτικό δώρο για έναν δισεκατομμυριούχο είναι ένα δωμάτιο-χρηματοκιβώτιο, αξίας 2,5 εκατ. δολαρίων, σχεδιασμένο από την Brown Safe Manufacturing, το οποίο προσφέρει επαρκή χώρο για τη φύλαξη χρημάτων, κοσμημάτων, ρολογιών και κρασιών! Και μια που είπαμε ρολόγια, ο οδηγός «Robb Report’s» προτείνει το μοναδικό ρολόι χειρός De Bethune, αξίας 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων!
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

