Λαβή ζωής για ένα βρέφος

Πώς δύο αστυνομικοί πρόλαβαν από βέβαιο πνιγμό 17μηνη και τη συνόδευσαν στο νοσοκομείο.


Το ανθρώπινο πρόσωπο της Αστυνομίας ανέδειξαν δύο αστυνομικοί στην Πάτρα που αποδείχτηκαν οι φύλακες-άγγελοι της μικρής Χριστίνας, καθώς την έσωσαν από βέβαιο πνιγμό! Το μόλις 17 μηνών κοριτσάκι κόντεψε να πνιγεί από ένα κομμάτι πατάτας, το οποίο του στάθηκε στον λαιμό και μπροστά στα έντρομα μάτια των γονιών του άρχισε να δυσκολεύεται να πάρει ανάσα…


Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής και η μικρούλα σώθηκε χάρη στη βοήθεια δύο αστυνομικών, του Ανδρέα Κάππου και του Κωνσταντίνου Πατέντα, οι οποίοι δίχως να χάσουν λεπτό οδήγησαν γρήγορα το αυτοκίνητο με το παιδί στο νοσοκομείο, ενώ κάνοντάς του  ειδική λαβή κατάφεραν να αποκολλήσουν το κομμάτι της πατάτας από τον λαιμό του και να το σώσουν από βέβαιο πνιγμό.


Πανικός


Ολα έγιναν γύρω στις 10 το βράδυ της Παρασκευής, όταν σε κατάσταση πανικού ο πατέρας και η μητέρα της μικρής Χριστίνας, βλέποντας πως η κορούλα τους δεν μπορούσε να πάρει ανάσα, την έβαλαν στο αυτοκίνητό τους και ξεκίνησαν για το νοσοκομείο κορνάροντας και έχοντας αναμμένα τα αλάρμ.


Στη διαδρομή τούς είδαν οι δύο αστυνομικοί, ο έμπειρος αρχιφύλακας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. (παλιός Ζητάς) Ανδρέας Κάππος και ο νεότερος υπαρχιφύλακας Κωνσταντίνος Πατέντας (ο οποίος πρόσφατα βραβεύτηκε με τον τίτλο του Τροχονόμου της Χρονιάς)!


Οι δύο ένστολοι έκαναν σήμα στον οδηγό του Ι.Χ. να σταματήσει στην άκρη και όταν είδαν το παιδί, ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν.


Εχοντας παρακολουθήσει (με δική τους πρωτοβουλία) μαθήματα πρώτων βοηθειών και διάσωσης, έκαναν αμέσως ειδική λαβή στο μωρό μπροστά στους γονείς, που παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα.


Ετσι βοήθησαν να αποκολληθεί το κομμάτι της πατάτας που του έφραζε την αναπνευστική οδό. Αν και αυτό βοήθησε σημαντικά τη Χριστίνα να αναπνεύσει ευκολότερα, ωστόσο δεν ήταν αρκετό και έτσι συνόδευσαν το όχημα των γονιών της μέχρι το νοσοκομείο, ανοίγοντας τον δρόμο με τις σειρήνες τους.


Συγχαρητήρια


Οταν επιτέλους έφτασαν, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε σωθεί χάρη στην επέμβαση των δύο αστυνομικών, για τους οποίους εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται:


«Μέσα στη δύσκολη οικονομική και αξιακή κρίση που βιώνουμε ως χώρα, κάποιοι άνθρωποι συνεχίζουν με αυτοθυσία και αυταπάρνηση να προσφέρουν στην κοινωνία. Και, ευτυχώς, είναι πολλοί. Ενα μεγάλο ευχαριστώ από εμάς τους συναδέλφους τους που μας έκαναν υπερήφανους άλλη μία φορά με τις πράξεις τους».


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παντρεύτηκαν και δεν το πήρε είδηση κανένας

Αν και η λαμπερή θρησκευτική τελετή έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου

Λευτέρης Σουλτάτος: Η αντίδραση του γιου του όταν έμαθε για τη Βάσω Λασκαράκη

Ο Λευτέρης Σουλτάτος μίλησε στην εκπομπή «The 2Night Show»...

Κατερίνα Καινούργιου: Ανακοίνωσε την αποχώρησή της – «Θα σταματήσω την άλλη εβδομάδα»

Η Κατερίνα Καινούργιου θέλησε μέσα από την εκπομπή «Super...

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Το όνομα του Μανίκα στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ; Τι λέει ο δικηγόρος του

Το όνομα του Γιώργου Μανίκα φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος 22 συλληφθέντων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που φέρεται να δρούσε μέσω εικονικών εταιρειών και πλαστών τιμολογίων.

Αλεξάνδρα Ούστα: «Έχασα τέσσερις δικούς μου και έγινα ξινή, κακιά και αγενής»

Η Αλεξάνδρα Ούστα βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στο vidcast...

Ελένη Βουλγαράκη: Αυτό είναι το νέο της σπίτι στην Πορτογαλία

Η Ελένη Βουλγαράκη δείχνει να προσαρμόζεται ολοένα και περισσότερο...