Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025

«Να μ’αγαπάς»: Ρεκόρ σεζόν και πρωτιά σε σύνολο και δυναμικό κοινό

Οι εξελίξεις, το σενάριο και οι συγκλονιστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της καθημερινής σειράς του Alpha «Να μ’ αγαπάς», έκαναν

Δημήτρης Γιώτης: Γιορτάζει 20 χρόνια στη δισκογραφία με νέο τραγούδι του Κυριάκου...

Με μία μπαλάντα, που σε κερδίζει από το πρώτο της άκουσμα, κάνει δυναμικό come back στη δισκογραφία, o Δημήτρης Γιώτης.

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Ελένη Κοκκίδου: «Σκυλομαμά» σε safe mode

Μια άνω τελεία στα επαγγελματικά της έβαλε η Ελένη...

Ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλη την Ευρώπη

Φονικά καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν την Ευρώπη τα χρόνια που έρχονται!

Φονικά καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν την Ευρώπη τα χρόνια που έρχονται! Οι εκτιμήσεις των ειδικών για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη γηραιά ήπειρο είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες, καθώς προβλέπουν σημαντική αύξηση στις ακραίες εκδηλώσεις της φύσης, όπως καύσωνες, ισχυρές καταιγίδες και πλημμύρες.

Το σήμα κινδύνου έρχεται από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, σερ Μπράιαν Χιπ, που προειδοποιεί ότι η Ευρώπη θα θρηνήσει περισσότερα θύματα και θα υποστεί μεγαλύτερες καταστροφές στο εγγύς μέλλον εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων.

«Με βάση τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν σε διάφορα σημεία του πλανήτη και λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες έρευνες για την κλιματική αλλαγή, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να δοθεί από τις Αρχές των χωρών αλλά και τους επιστήμονες ιδιαίτερη προσοχή στις επιπτώσεις που θα έχουν τα ακραία καιρικά γεγονότα στην Ευρώπη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βρετανός επιστήμονας.

Η έκθεση

Οι επισημάνσεις του σερ Μπράιαν Χιπ έγιναν με αφορμή την έκθεση της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας με τίτλο «Ακραία καιρικά γεγονότα στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με την έκθεση, το κόστος των καταστροφών από τέτοια φαινόμενα έχει αυξηθεί κατά 60% τα τελευταία 30 χρόνια και θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον, αν δεν ληφθούν μέτρα.

Μεταξύ άλλων, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι χειμερινές βροχοπτώσεις παρουσιάζουν αυξητική τάση στη βόρεια Ευρώπη, με αποτέλεσμα να σημειώνονται συχνότερα μεγάλες πλημμύρες.

Από την άλλη, επικίνδυνη αύξηση καταγράφει η ένταση και η διάρκεια των κυμάτων καύσωνα που πλήττουν κυρίως την κεντρική και τη νότια Ευρώπη, έχοντας στοιχίσει τη ζωή σε 140.000 ανθρώπους την τελευταία 30ετία. Επιπλέον καταστροφές αναμένεται να δημιουργήσουν οι θυελλώδεις άνεμοι, που αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω στη δυτική και την κεντρική Ευρώπη.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...



Μποζουκια Αθηνα