Ο Γιωργάκης στο βαπόρι απ’ την… Περσία

«Υποδειγματική» λέει η κίνηση για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας.

Ο Γιώργος (Παπανδρέου), αφού ως πλοίαρχος του «Τιτανικού» έριξε τη χώρα στα βράχια του Μνημονίου, τώρα αποφάσισε να μπει στο… καράβι από την Περσία (για ανακριβολογούμε, στο παπόρι από την Ουρουγουάη) για να χαρακτηρίσει «υποδειγματική» κίνηση τη νομιμοποίηση των μαλακών ναρκωτικών και δη του χασισιού!


Ο πρώην πρωθυπουργός, που διαχρονικά είναι υπέρμαχος της αποποινικοποίησης της χρήσης μαλακών ναρκωτικών, με χθεσινό άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης της Ουρουγουάης να φιλελευθεροποιήσει τη νομοθεσία για τα μαλακά ναρκωτικά, τονίζει πως πρόκειται για μια υποδειγματική κίνηση και παραθέτει επιχειρήματα υπέρ αυτής της πρωτοβουλίας.


Μεταξύ άλλων, στο άρθρο του ο κ. Παπανδρέου γράφει: «Στην πράξη πλέον πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση των θεμάτων χρήσης ναρκωτικών αποδεικνύεται η Ουρουγουάη θεσπίζοντας ένα νόμο-σύμβολο για την ορθολογική αντιμετώπιση του ζητήματος. Πρόκειται για νέο νόμο που ρυθμίζει την παραγωγή και την πώληση της κάνναβης στην Ουρουγουάη, υπό την εποπτεία του κράτους, ο οποίος εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο της χώρας την Τρίτη, σε μια ενέργεια παγκόσμιας εμβέλειας από τον αριστερό πρόεδρο Χοσέ Μουχίκα».


Ο κ. Παπανδρέου βέβαια δεν σταματά στα μπράβο στον αριστερό πρόεδρο. Συνεχίζει χαρακτηρίζοντας τη νομιμοποίηση των μαλακών ναρκωτικών μια ενέργεια που πρέπει να μελετηθεί σε βάθος από όλες τις χώρες και πρωτίστως εκείνες που αξιολογούν τη χρήση της μαριχουάνας ως «βαθύ κοινωνικό πρόβλημα».


Ο πρώην πρωθυπουργός προσθέτει: «Να διδαχθούμε από το παράδειγμα της Ουρουγουάης και να αντλήσουμε συμπεράσματα από την πρακτική της. Το ζητούμενο είναι ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε άπρακτοι και με κλειστά τα μάτια. Το θέμα μάς αφορά όλους, ως πολίτες, ως γονείς, ως κοινωνία. Ηδη στην Ελλάδα αποποινικοποιήθηκε η χρήση και εναπομένει να αντιμετωπίσουμε την όλη θεματική με θάρρος και σοφία, παραδειγματιζόμενοι και από τα όσα συμβαίνουν στην Ουρουγουάη, μια χώρα που δεν είναι τόσο μακριά, αλλά τουναντίον πολύ κοντά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παντρεύτηκαν και δεν το πήρε είδηση κανένας

Αν και η λαμπερή θρησκευτική τελετή έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου

Λευτέρης Σουλτάτος: Η αντίδραση του γιου του όταν έμαθε για τη Βάσω Λασκαράκη

Ο Λευτέρης Σουλτάτος μίλησε στην εκπομπή «The 2Night Show»...

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Κατερίνα Καινούργιου: Ανακοίνωσε την αποχώρησή της – «Θα σταματήσω την άλλη εβδομάδα»

Η Κατερίνα Καινούργιου θέλησε μέσα από την εκπομπή «Super...

Αλεξάνδρα Ούστα: «Έχασα τέσσερις δικούς μου και έγινα ξινή, κακιά και αγενής»

Η Αλεξάνδρα Ούστα βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στο vidcast...

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Το όνομα του Μανίκα στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ; Τι λέει ο δικηγόρος του

Το όνομα του Γιώργου Μανίκα φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος 22 συλληφθέντων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που φέρεται να δρούσε μέσω εικονικών εταιρειών και πλαστών τιμολογίων.