Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Η γερακίνα bodyguard των VIPs

❱❱ Τι αποκαλύπτει στην «Espresso»ο εκπαιδευτής της

Από τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Ενα… άγριο θηλυκό, η πιο διάσημη bodyguard των VIPs! Η Ζήνα, το μοναδικό παγκοσμίως εκπαιδευμένο γεράκι με αποστολή την κατάρριψη drones, είναι το πιο περιζήτητο αρπακτικό προστασίας υψηλών προσώπων σε Ελλάδα και εξωτερικό! Διάσημοι πρωταγωνιστές του εγχώριου και του διεθνές τζετ σετ προσλαμβάνουν το εντυπωσιακό πτηνό ως «ασπίδα» σε χλιδάτα πάρτι, γάμους διασήμων, δεξιώσεις μεγιστάνων, ακόμα και μυστικές συναντήσεις πολιτικών ανδρών παγκόσμιας εμβέλειας, προκειμένου να εξασφαλιστεί πλήρης εχεμύθεια.

f3 otan i zina synantise tin zina koytselini

Δεν είναι τυχαία η φράση «μάτι γερακιού», αφού η Ζήνα διαθέτει τηλεσκοπική όραση και μπορεί να εντοπίσει το «τεχνολογικό θήραμά της» από απόσταση 10 χιλιομέτρων! Το 6χρονο ημερόβιο πτηνό είναι το… δεξί χέρι του γερακάρη εκπαιδευτή Σταύρου Αθανασίου.

Τη μεγάλωσε και την εκπαίδευσε αφιερώνοντάς της ατελείωτες ώρες από τη ζωή του! Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ και μοναδικός επίσημος εκπαιδευτής άγριων πτηνών έπαψε να μετράει πλέον τίτλους και διεθνή βραβεία για την προσφορά του στην ιερακοτροφία.

Ο Σταύρος, μιλώντας στην «Espresso», αποκάλυψε πως η αμείλικτη και ανυποχώρητη στην εκτέλεση των καθηκόντων της διάσημη ανά τον κόσμο Ζήνα ήταν παρούσα για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον γάμο του Αντώνη Ρέμου με την Υβόννη Μπόσνιακ στην έπαυλη του πρώην καναλάρχη του Alpha Δημήτρη Κοντομηνά.

«Οι λόγοι ήταν… παπαρατσικοί. Το ζευγάρι δεν επιθυμούσε να διαρρεύσουν εικόνες και βίντεο από τον γάμο. Επί τέσσερις ημέρες ήμασταν στον χώρο και ελέγχαμε τις φυλάξεις των ανδρών ασφαλείας, αλλά και τις “διόδους από αέρος”» αναφέρει ο εκπαιδευτής και συνεχίζει:

«Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, επειδή στον κήπο του κυκλοφορούν ελεύθερα παγόνια και πάπιες, με ρώτησε αν υπήρχε περίπτωση να τους κάνει επίθεση. Τον διαβεβαίωσα πως δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα».

Σε πολλά από τα χλιδάτα events όπου παρευρέθηκε ο αστυνομικός και εκπαιδευτής με τη ιπτάμενη συνεργάτιδά του υπέγραψε συμβόλαια σιωπής.

«Παρόντες ήμασταν και σε γάμο της οικογένειας Χανδρή με προσκεκλημένους βασιλείς και επιχειρηματίες από όλη την Ευρώπη. Θυμάμαι ότι η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας είχε εντυπωσιαστεί με το γεράκι και τις δυνατότητές του».

Τα drones, όπως μας εξήγησε ο Σταύρος Αθανασίου, πλέον έχουν ξεφύγει από την «αθώα» χρήση, αφού διακινούν ναρκωτικά στις φυλακές, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και σε τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως έγινε με τον Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα.

f4 o gerakaris stayros athanasioy me ti zina toy

Σχέση ζωής

Οι σχέσεις αρπακτικού και εκπαιδευτή έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο! «Νομίζει ότι είμαστε ζευγάρι (γέλια). Είναι κοντά μου από δύο μηνών και νομίζει πως είναι άνθρωπος. Πλέον καταλαβαίνω πότε έχει νεύρα, πότε αντιμετωπίζει πρόβλημα, πότε έχει άσχημες μέρες. Υπάρχει ανάμεσά μας σεβασμός και δεν την πολυζορίζω.

Όλα γίνονται με το βλέμμα. Είναι θηλυκό και γεράκι. Αυτό τα λέει όλα!» μας λέει ο Σταύρος, αναφέροντας πως κάθε μέρα παρουσιάζει την εκκεντρική «δεσποινίδα» και άλλα ημερόβια και νυχτόβια αρπακτικά σε εντυπωσιακές πτήσεις για μικρούς και μεγάλους, στο πλαίσιο περιβαλλοντικού μαθήματος στον Βοτανικό Κήπο.

«Τσακωνόμαστε με τη Ζήνα, αλλά ήπια, από την πλευρά μου. Τα αρπακτικά δεν μας χρειάζονται. Δεν έχουν αφεντικό. Δεν μας υπηρετούν. Το αντίστροφο συμβαίνει. Εχουν φτερά και ανά πάσα στιγμή μπορούν να φύγουν μακριά. Όμως επιστρέφουν γιατί η σχέση μας είναι ειλικρινής. Πρώτα είναι ο σεβασμός, μετά η εκπαίδευση και μετά το φαγητό, ως ευχαριστώ».

Mε ταχύτητα που μπορεί να φτάσει τα 440 χλμ. την ώρα, το πιο ανεκτίμητης χρηματικής αξίας γεράκι εντοπίζει το drone και το καταρρίπτει με τα νύχια και όχι με το ράμφος, όπως πολλοί νομίζουν. «Τα αρπακτικά είναι χωροθετικά. Όταν κάτι εισβάλλει στον ορίζοντά τους, είναι εχθρός. Για τη Ζήνα είναι το drone. Δεν έχει τραυματιστεί ποτέ σε αποστολή. Άλλωστε είναι ελαφριές κατασκευές».

Ωστόσο, ανέφερε πως υπάρχουν γεράκια που καταλαβαίνουν πως είναι ρομπότ και δεν δίνουν σημασία! Ο Σταύρος Αθανασίου παράλληλα εκπαιδεύει άλλα 30 πτηνά για διαφορετικούς σκοπούς: Προστασία αεροδρομίων, ξενοδοχείων σε κοσμοπολίτικα νησιά, εργοστάσια, αλλά και δάση!

f1 i zina meta apo katarripsi drone

offer

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...