Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

«Έξωση» στην αλβανική μαφία

❱❱ Οι επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών στο άβατο των Εξαρχείων βάζουν φρένο στους ναρκεμπόρους

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Οι συνεχείς επιχειρήσεις και οι «χειρουργικές» επεμβάσεις της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής στα σημεία που είχαν μετατραπεί σε υπαίθρια σούπερ μάρκετ ναρκωτικών στα Εξάρχεια έχουν βάλει φρένο στις δραστηριότητες της αλβανικής μαφίας, η οποία είχε κάνει τσιφλίκι της την περιοχή το τελευταίο διάστημα.

Οι έφοδοι της Δίωξης άρχισαν πριν από περίπου δύο χρόνια, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και συνεχίζονται από την κυβέρνηση της Ν.Δ., καθώς φαίνεται ότι έχουν αναγκάσει την αλβανική μαφία να υποχωρήσει άτακτα.

Μόλις το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν νέα επέμβαση στα Εξάρχεια και προσήγαγαν δέκα αλλοδαπούς, για τους οποίους υπήρχαν υποψίες πως ενέχονται στη διακίνηση ναρκωτικών. Ωστόσο δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους και χθες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πάντως, η δραστηριότητα της ναρκομαφίας στην περιοχή των Εξαρχείων έχει μειωθεί αισθητά, όπως λέει στην «Espresso» αστυνομικός που έχει γνώση των επιχειρήσεων.

«Πριν από περίπου δύο χρόνια που ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών στα Εξάρχεια προσάγονταν σταθερά περί τα 50 άτομα, τα οποία εντοπίζονταν σε σημεία όπου γινόταν εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκείνη την περίοδο σχηματίζονταν δικογραφίες σε βάρος 30 εκ των περίπου 50 ατόμων που προσάγονταν κατά μέσο όρο και οδηγούνταν στο Αυτόφωρο, με αποτέλεσμα να προφυλακίζονται. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι επέδρασε καταλυτικά στα κυκλώματα, τα οποία άρχισαν σιγά σιγά να τα μαζεύουν από την περιοχή, αναζητώντας άλλες γειτονιές για να επιδοθούν στην πώληση της παράνομης πραμάτειας τους.

Πλέον από τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα στην περιοχή προσάγονται το πολύ 10 άτομα και είναι ζήτημα αν το ένα έχει στην κατοχή του ναρκωτικά.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει λυθεί εξ ολοκλήρου. Οι διακινητές ναρκωτικών συνεχίζουν να κινούνται στα Εξάρχεια, αλλά αναδιαμορφώνουν τη δράση τους και εφευρίσκουν τρόπους για να ξεφεύγουν από τα «δίχτυα» της Δίωξης Ναρκωτικών, που παρακολουθεί τις κινήσεις τους.

Είναι σημαντικό ότι τα τελευταία δύο χρόνια όσες φορές χρειάστηκε να πάνε στα Εξάρχεια οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει το έργο να «καθαρίσουν» την περιοχή από τους ναρκεμπόρους, δεν τους ενόχλησε κανείς, καθώς ήταν φανερό πως επρόκειτο για επιχειρήσεις της Δίωξης και όχι άλλης υπηρεσίας, όπως τα ΜΑΤ, τα οποία είναι ανεπιθύμητα τόσο από τους θαμώνες της περιοχής όσο και από πολλούς κατοίκους της.

Γι’ αυτό, άλλωστε, τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών φορούν πάντα γιλέκα στα οποία αναγράφεται η υπηρεσία τους όταν πραγματοποιούν επέμβαση στην περιοχή.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...