Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ανοίγουν στόματα για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

«Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ ομιχλώδες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Πού χάθηκε η Άσπα Τσίνα

❱❱ Οι σπουδές δημοσιογραφίας, οι εμφανίσεις σε ρεμπετάδικα και η στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ
❱❱ Οι ομηρικοί καβγάδες με τους κριτές του reality, το «κέρατο» και ο ρόλος στη σειρά «Room Service πλιζ»Από τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Ήταν το 2002, όταν πήρε μέρος στο πρώτο «Fame Story» και το όνομά της έγινε… θρύλος: Ασπα Τσίνα. Ο εκρηκτικός χαρακτήρας της -νεαρής τότε- τραγουδίστριας, αλλά και τα ειρωνικά της σχόλια προς την επιτροπή του μουσικού ριάλιτι άφησαν εποχή. 

Σήμερα, 17 ολόκληρα χρόνια μετά, η μελαχρινή αοιδός επιστρέφει στην TV μέσα από τη σειρά του Σκάι «Room Service πλιζ», δοκιμάζοντας πλέον τις δυνάμεις της και στην υποκριτική!

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1977 και μεγάλωσε στο Καρπενήσι. Τα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής, όπου μονοπωλούσε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, έγραφαν ότι από μικρό κορίτσι τραγουδούσε, έστηνε σκετς και γενικά ήταν πνεύμα ανήσυχο. Μεγαλώνοντας και προσπαθώντας να βρει τον δρόμο της, άρχισε να φοιτά στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Εκεί, στη συμπρωτεύουσα, έκανε και τα πρώτα της βήματα ως τραγουδίστρια σε νυχτερινά κέντρα. Δούλεψε ερασιτεχνικά και σε ρεμπετάδικα, καταφέρνοντας να κρατηθεί επάξια πάνω στο πάλκο. Παίρνοντας το πτυχίο της, το 1998, δεν ακολούθησε καριέρα στο αντικείμενο των σπουδών της, αλλά συνέχισε την καλλιτεχνική της πορεία κυρίως στα Τρίκαλα, όπου είχε μάλιστα και μεγάλη επιτυχία. Εκεί, στα πάλκα της γενέτειρας του Βασίλη Τσιτσάνη, η Ασπα πρωτοτραγούδησε τις δημιουργίες του μεγάλου συνθέτη, οι οποίες μετά της άνοιξαν τον δρόμο και για τη συμμετοχή της στην Ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης».

Εκρηκτικός χαρακτήρας

Το 2002 ήταν η εποχή που τα ριάλιτι είχαν αρχίσει να βγαίνουν σαν… μανιτάρια στην ελληνική τηλεόραση, με το «Fame Story» του ΑΝΤ1 να είναι ένα από τα πρώτα. Η Άσπα, που ήταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες, θεωρήθηκε από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα μεταξύ των συμπαικτών της, κυρίως για τον εκρηκτικό της χαρακτήρα και τις κόντρες της μαζί τους, αλλά και με μέλη της κριτικής επιτροπής.

Ιστορικοί έχουν μείνει οι καβγάδες της τόσο με την Κατερίνα Κούκα όσο και με τη συμπαίκτριά της Φωτεινή Τσιτσιγκού. Στην ίδια επιτροπή ήταν και ο αείμνηστος Αντώνης Βαρδής, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει αργότερα στις συνεντεύξεις του ήταν από τα πιο μελανά σημεία της καριέρας του τη συμμετοχή του στο μουσικό ριάλιτι.

Όταν το «Fame Story 1» ολοκλήρωσε τον κύκλο του, η Ασπα δεχόταν συνεχώς προτάσεις για επάνοδό της και σε άλλα τηλεοπτικά προγράμματα. Ωστόσο, η ίδια τα άφησε όλα πίσω, αφού ηχογράφησε πρώτα τα τραγούδια «Ελα, λάμψε» και «Νιώσε το φιλί», τα οποία περιέχονται στο χρυσό cd single της με τίτλο «Ελα, λάμψε» που κυκλοφόρησε το 2003 από τη Heaven.

Η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά της είχε τίτλο «Γυάλινα όνειρα», ενώ συνέχισε να ηχογραφεί τραγούδια έως το 2005. Τα επόμενα περίπου πέντε χρόνια αποφάσισε να εγκαταλείψει τα πάντα και να ασχοληθεί με τον μονάκριβο γιο της και τη σωστή ανατροφή του. Μαζί με τον τότε σύντροφό της, τον μουσικό Γιάννη Μπέη, έμειναν στην πόλη τους, τα Τρίκαλα, όπου η τραγουδίστρια δραστηριοποιήθηκε και σε άλλους τομείς. Ενας από αυτούς ήταν και τα αδέσποτα της πόλης, καθώς η ίδια ήταν και εξακολουθεί να είναι μέλος σε διάφορες οργανώσεις και σωματεία.

Σπουδαίος δημιουργός

Από το 2011 αποτελεί μία από τις βασικές τραγουδίστριες της πολύ γνωστής και σημαντικής Ορχήστρας «Βασίλης Τσιτσάνης», η οποία πραγματοποιεί διάφορα μουσικά αφιερώματα στη ζωή και στο έργο του σπουδαίου δημιουργού και άλλων σημαντικών του λαϊκού τραγουδιού.

Και ενώ όλοι πίστευαν πως μετά το ριάλιτι του ΑΝΤ1 η εκρηκτική Ασπα εξαφανίστηκε, εκείνη έκανε συνεχώς αξιόλογες δουλειές, που όμως δεν είχαν δημοσιότητα, όπως η κυκλοφορία στα τέλη του φετινού Ιουλίου του τραγουδιού «Ο θάνατος του Δον Κιχώτη», σε στίχους και μουσική του K.P. Faber, με τον οποίο η Ασπα συνεργάστηκε για δεύτερη φορά μετά το τραγούδι «Αυτά που δεν είπαμε», το οποίο της έδωσε τον Νοέμβριο του 2011.

Το 2013 ασχολήθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και την τοπική οργάνωση του κόμματος, χωρίς ωστόσο ενεργό συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 2014 έγινε γνωστός ο χωρισμός της έπειτα από 14 χρόνια.

Όπως είχε δηλώσει τότε, τον χώρισε γιατί έμαθε ότι διατηρούσε παράλληλη σχέση με άλλη γυναίκα. Τελευταία της δουλειά ήταν τον Ιούλιο του 2018, όταν ανέβασε στο YouTube τη διασκευή της στο τραγούδι «Μαύρο σε μαύρο», σε μουσική και στίχους Νίκου Καρβέλα, ενώ σε λίγες ημέρες κυκλοφορεί το νέο της τραγούδι «Ακου», σε στίχους δικούς της και μουσική του Φοίβου.

Όσο για την τηλεοπτική της επανεμφάνιση; Αυτή θα γίνει, όπως προαναφέραμε, από τον Σκάι, στην κωμική σειρά «Room Service πλιζ» του Αλέξανδρου Ρήγα. Το επεισόδιο με guest την Ασπα Τσίνα έχει γυριστεί και όσοι ήταν εκεί μιλούν για ένα νέο ταλέντο στην υποκριτική, που γεννιέται!

9452 aspa tsina 1412015

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....