«Εξυπνοι» ρουφιάνοι smart συσκευές

❱❱ Ερευνα-σοκ! Οι smart συσκευές καταγράφουν ευαίσθητα δεδομένα των κατόχων τους και τα στέλνουν σε διαφημιστικές εταιρίεςΟι «έξυπνες» συσκευές, όπως οι τηλεοράσεις, καταγράφουν τα πάντα και τα στέλνουν σε διαφημιστικές! Οπως προέκυψε από έρευνα, συγκεντρώνουν άπειρα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων ευαίσθητων πληροφοριών, όπως η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται η συσκευή, και μετά αυτά πωλούνται σε τρίτους, όπως διαφημιστές ή μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας. 

Ομάδα ερευνητών από το Northeastern University και το Imperial College του Λονδίνου διαπίστωσε ότι πλειάδα συσκευών που είναι συνδεδεμένες με το διαδίκτυο συγκέντρωσαν και μοιράστηκαν δεδομένα με εταιρίες, ακόμα κι αν ο χρήστης τους δεν είχε ποτέ καμία επαφή με αυτές.

«Σχεδόν όλες οι τηλεοπτικές συσκευές που δοκιμάσαμε επικοινωνούν με το Netflix, παρά το γεγονός ότι καμία δεν είχε σεταριστεί με λογαριασμό στο Netflix» αναφέρουν οι ερευνητές στη σχετική δημοσίευσή τους.

Συνολικά ελέγχθηκαν 81 συσκευές σε ΗΠΑ και Βρετανία, σε μια προσπάθεια να υπάρχει μια καλή ιδέα για το πόσα δεδομένα συγκεντρώνονται από τις «έξυπνες» συσκευές στα σπίτια και πού πάνε αυτά. Δεδομένα διαπιστώθηκε ότι στέλνονταν και στην Google, στη facebook και την Amazon.

Ένας από τους ερευνητές, ο Ντέιβιντ Τσόφνες, καθηγητής Πληροφορικής στο Northeastern, σχολίασε ότι από προηγούμενη έρευνά του για τη συλλογή δεδομένων και τη διάχυσή τους στις εφαρμογές κινητών είχε προετοιμαστεί να περιμένει παρόμοιες πρακτικές και στις «έξυπνες» συσκευές του σπιτιού.

Η μόνη έκπληξη ήταν ότι διαπίστωσε μεγαλύτερη κρυπτογράφηση στις τελευταίες, πράγμα που παρέχει μεν μεγαλύτερη προστασία στους χρήστες, αλλά και καλύτερη κάλυψη στα δεδομένα που στέλνονται από τις εταιρίες σε τρίτους.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ