Κατάληψη με… φρέσκα αβγουλάκια

❱❱ Μετανάστες είχαν στήσει ακόμα και κοτέτσι σε παλαιό σχολείο, στα Εξάρχεια όπου έμεναν από το 2014Ακόμα και κοτέτσι είχαν στήσει οι μετανάστες στην ταράτσα του κτιρίου που βρισκόταν υπό κατάληψη στη συμβολή των οδών Οκταβίου Μερλιέ και Πρασσά στην περιοχή των Εξαρχείων, όπως αποκάλυψε η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που έγινε χθες τα ξημερώματα. 

Στο κτίριο του παλαιού σχολείου, που τελούσε υπό κατάληψη από το 2014, οι αστυνομικοί που το εκκένωσαν είδαν έκπληκτοι ότι οι περισσότεροι από 140 μετανάστες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που ζούσαν σε αυτό είχαν φέρει κότες και είχαν φτιάξει κοτέτσι στην ταράτσα για να εξασφαλίζουν αβγά!

Τις πρώτες πρωινές ώρες δεκάδες αστυνομικοί των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της Κρατικής Ασφάλειας έζωσαν το εγκαταλειμμένο σχολείο και ξεκίνησαν την επιχείρηση εκκένωσης. Μάλιστα, επιστρατεύτηκαν τέσσερα πούλμαν για να μεταφέρουν τους μετανάστες στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, προκειμένου να γίνει εξακρίβωση στοιχείων.

Με σεντόνια

Οι σχολικές αίθουσες είχαν μετατραπεί σε αυτοσχέδια διαμερίσματα ανά οικογένεια, με χωρίσματα κρεμασμένα σεντόνια, ενώ υπήρχαν πρόχειρες κουζίνες για το μαγείρεμα και στρωσίδια στο δάπεδο για να κοιμούνται οι περισσότεροι.

Η επιχείρηση, που ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα, έγινε με την παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, αλλά και τη συνδρομή ψυχολόγων και πολιτισμικών διαμεσολαβητών.

Όσοι από τους μετανάστες έχουν αιτηθεί άσυλο θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας, ενώ για όσους βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα θα κινηθεί η διαδικασία απέλασης.

Πρόκειται για την έβδομη συνεχόμενη επιχείρηση εκκένωσης κτιρίου που βρίσκεται υπό κατάληψη στην περιοχή της Αθήνας από τα τέλη Αυγούστου, ενώ στη συγκεκριμένη οι αστυνομικοί που ερεύνησαν τους χώρους δεν εντόπισαν όπλα ή ναρκωτικά.

Το κτίριο, που είχε καταληφθεί και βρίσκεται κοντά στο Κολωνάκι, είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής και στέγασε τη Γερμανική Σχολή και το 5ο Λύκειο Αθηνών.

f1 222

f2 387

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ