Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Σήκωσε το γάντι ο γιος του Νίκου Φώσκολου

❱❱ Απάντησε σε όσα είπαν οι ηθοποιοί Βουλγαρίδης και Λιάρος για τον «mister Λάμψη»Από τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Με αφορμή όσα κατήγγειλαν στην «Espresso» οι αγαπημένοι ηθοποιοί της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου Βαγγέλης Βουλγαρίδης και Παύλος Λιάρος για τον σκηνοθέτη Νίκο Φώσκολο, ο γιος του Σπύρος σήκωσε το γάντι. 

«Τον καθένα μας τον κρίνει η Ιστορία. Ας αφήσουμε λοιπόν να μας κρίνει αυτή» ήταν τα πρώτα λόγια του Σπύρου Φώσκολου, ο οποίος για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα είχε πάρει τα ηνία της σκηνοθεσίας στις θρυλικές σειρές του ΑΝΤ1 «Λάμψη» και «Καλημέρα ζωή».

Ποιες ήταν όμως οι δηλώσεις των δύο παλαίμαχων ηθοποιών που έγιναν αφορμή να αντιδράσει ο Σπύρος Φώσκολος; Μιλώντας πριν από λίγες μέρες αποκλειστικά στην «Espresso» ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη των επιτυχιών, που ήταν η αιτία να σιχαθεί, όπως λέει, τα πάντα και να αποσυρθεί από το επάγγελμα.

«Κάποια στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν ο Φώσκολος. Βαγγέλη, σε θέλω για τη “Λάμψη”. Κουβέντα στην κουβέντα, τα βρήκαμε. Τελικά όμως δεν τήρησε τίποτα από όσα είχε δεσμευτεί… Οι διάλογοι ήταν ίδιοι. Αναμάσημα στο αναμάσημα. Και όχι μόνο αυτό, έπρεπε να είμαι στημένος, χωρίς να κουνιέμαι απέναντι από την κάμερα. Εφτασα στο σημείο να τους πω “παιδιά, με καρφώνετε κάπου;”. Κάθισα τρεις μήνες με δυσκολία».

Το σημείο μηδέν στη συνεργασία τους, όπως ανέφερε ο κ. Βουλγαρίδης στη μοναδική συνέντευξη της εξηντάχρονης καριέρας του, ήρθε όταν του ζήτησε ο Φώσκολος σε ένα επεισόδιο της «Λάμψης» να βιάσει την κόρη της γυναίκας που είχε ερωτευτεί.

«Το σενάριο λέει ότι είμαι μεθυσμένος και βιάζω την κόρη της Παπανίκα με την οποία ήμουν ερωτευμένος. “Νίκο, τι είναι αυτό;”, του λέω. “Με θέλεις καθίκι στο σενάριο; Θα είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου. Γράψε όμως πέντε επεισόδια, για να μπει ο κόσμος στο νόημα”. Αυτός αρνήθηκε και μου είπε: “Θα είσαι πολύ μεθυσμένος και θα τη βιάσεις” και τότε του απάντησα έξαλλος: “Στην ηλικία μας όσο πιο πολύ πίνεις τόσο πιο δύσκολα σου σηκώνεται”. Και άρχισε να με βρίζει: “Δεν έπρεπε να σε πάρω γιατί είχα ακούσει ότι είσαι κωλόπαιδο και κακώς έκανα που σε ξέθαψα”. Εκεί τρελάθηκα: “Νίκο μου, δεν τήρησες τίποτα από όσα είχαμε πει και δημιουργείς ένα επεισόδιο έτοιμο να με… τελειώσεις. Δεν χτύπησα εγώ το κουδούνι σου. Εσύ μου πρότεινες” του είπα» μας αποκάλυψε προ ημερών ο ηθοποιός.

Λίγες μέρες μετά και ο κινηματογραφικός γιος του Λάμπρου Κωνσταντάρα, Παύλος Λιάρος, στην εξομολόγηση ζωής του στην «Espresso» δεν είχε να πει τα καλύτερα για τον σκηνοθέτη: «Ο Δαλιανίδης ήταν δικτατορία στη Finos Film, όπως και ο Νίκος Φώσκολος. Ούτε ο ίδιος ο Φίνος δεν μπορούσε να επέμβει στις αποφάσεις τους. Κάθισε ο Φώσκολος και έγραψε ένα έργο. Διάβασα το σενάριο, αλλά δεν μου άρεσε. Είχε πολλές επικίνδυνες σκηνές. Πήγα στον Φίνο και του είπα ότι δεν θέλω να παίξω. Από τότε έγινα το κόκκινο πανί για τον Φώσκολο, ο οποίος με έβριζε δεξιά και αριστερά. Και έτσι έκλεισε η πόρτα της Finos Film» κατέληξε ο ηθοποιός.

«Την εποχή που συνεργάστηκαν οι δύο αυτοί ηθοποιοί με τον πατέρα μου εγώ δεν ήμουν ούτε στις ταινίες του ούτε στη “Λάμψη”» αναφέρει ο Σπύρος Φώσκολος και καταλήγει σχολιάζοντας όσα καταλόγισαν στον σκηνοθέτη των μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης και ο Παύλος Λιάρος: «Ο πατέρας μου έχει διαγράψει μια σπουδαία ιστορία σε όλα τα είδη. Ωστόσο και ο πατέρας μου και καθένας από εμάς ξεχωριστά θα κριθούμε από την Ιστορία σε βάθος χρόνου».

esr 2409 020 cmyk

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...