Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Σφαλιάρα» στην οικογένεια Παπακαλιάτη

❱❱ Τα οκτώ ξενοδοχεία που έχουν συγγενείς του ηθοποιού δούλευαν κατ’ αποκλειστικότητα με την Thomas Cook«Πληγώνει» τον ελληνικό τουρισμό το «κανόνι» του ιστορικού διεθνούς οργανωτή ταξιδίων Thomas Cook, που έφερνε χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο και στην Ελλάδα, και το πλήγμα στην ελληνική οικονομία αναμένεται μεγάλο.

Δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, όπως η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα, η Σκιάθος, η Κως και κυρίως η Κρήτη, όπου το 70% των τουριστικών επιχειρήσεων έχει συμβόλαια με την εταιρία, έχουν επηρεαστεί από τη χρεοκοπία του tour operator και μετρούν τις πληγές τους.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες που επικαλείται το mononews.gr, μεγάλη «σφαλιάρα» έχει δεχτεί η οικογένεια του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, καθώς η πλευρά του πατέρα του Μανώλη δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στον τουρισμό. Και αυτό διότι τα ξενοδοχεία που διαθέτει η οικογένεια (πατέρας, θείος, ξαδέλφια, αλλά και ο αδελφός του) και τα οποία βρίσκονται υπό τον όμιλο Zeus δούλευαν κατ’ αποκλειστικότητα με την Thomas Cook.

Η οικογένεια Παπακαλιάτη διαθέτει επτά ξενοδοχεία στην Κρήτη και ακόμη ένα στη Ρόδο. Ωστόσο, η κατάρρευση της Thomas Cook έβαλε λουκέτο και στο τουριστικό γραφείο Manos UK στο Λονδίνο, το οποίο έφερνε χιλιάδες Βρετανούς τουρίστες στη χώρα μας. Το τουριστικό γραφείο είχε κλείσει το 2002 στην Ελλάδα, ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια παρέμενε ενεργό στο Λονδίνο. Η Manos UK ήταν θυγατρική της Thomas Cook και, όπως αναφέρει ο «Independent», αναστέλλει και αυτή τη λειτουργία της.

«Μόνος ή Manos»

Η Manos, η οποία κυριάρχησε στην ελληνική αγορά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, ήταν δημιούργημα του Αιγυπτιώτη Μάνου Τσατσάκη, που ήρθε στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’50 και ασχολήθηκε με τον τομέα του τουρισμού, δημιουργώντας από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 ένα από τα πρώτα ταξιδιωτικά γραφεία τα οποία επένδυσαν στον τουρισμό. Το σλόγκαν «Μόνος ή Manos» έχει καταγραφεί ως ένα από τα πλέον επιτυχημένα στην ελληνική διαφημιστική αγορά.

Οι αποκλίσεις στις εκτιμήσεις για τη ζημιά που θα υποστεί ο ελληνικός τουρισμός είναι μεγάλες. Τουριστικοί παράγοντες εκτιμούν ότι για φέτος οι απώλειες δεν θα είναι μεγάλες, ενώ άλλοι θεσμικοί παράγοντες -όπως ο ΣΕΤΕ- υπολογίζουν τη ζημιά μεταξύ 250.000.000 και 500.000.000 ευρώ! Σε ό,τι αφορά το θέμα των αποζημιώσεων στην Ελλάδα, οι Βρετανοί διαβεβαιώνουν ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για την αποπληρωμή τους.

Εμεινε άνεργη και η αεροσυνοδός με τους 45.000 ακολούθους!

Θύμα της κατάρρευσης της Thomas Cook έπεσε και η ομορφότερη αεροσυνοδός του Instagram.

Η 25χρονη Κλόι Μπέιν (φωτό), η οποία απέκτησε 45.000 followers ανεβάζοντας φωτογραφίες από τα ταξίδια της, έμεινε άνεργη, καθώς ήταν μία από τους 21.000 υπαλλήλους του ταξιδιωτικού γραφείου.

«Για μένα δεν ήταν μια απλή δουλειά, ήταν κάτι που αγαπούσα. Ηταν η δουλειά των ονείρων μου, μια δουλειά που είχα ερωτευτεί. Δεν την ένιωθα καν ως δουλειά – την απολάμβανα» δήλωσε η Μπέιν, η οποία εργαζόταν ως αεροσυνοδός στα αεροσκάφη της εταιρίας. Μετά την είδηση της χρεοκοπίας της Thomas Cook, η ίδια ευχαρίστησε μέσω Instagram τους followers της για τα μηνύματα συμπαράστασης, αλλά και την ίδια την εταιρία για τα όμορφα χρόνια που πέρασε ως εργαζόμενη εκεί. «Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν στρεσογόνο, όμως είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και πίστευα ότι όλα θα πήγαιναν καλά. Δεν πήγαν, όμως» ανέφερε μεταξύ άλλων.

f1 71128410 500513633846361 6596466279961500271 n

Μπλόκο στον γάμο του… Τόμας Κουκ στη ροδο

Τον γάμο ενός Βρετανού γαμπρού ονόματι… Τόμας Κουκ στην Ελλάδα κατέστρεψε η κατάρρευση του διεθνούς τουριστικού πρακτορείου Thomas Cook.

Ο 29χρονος Τόμας και η σύντροφός του Αμέλια Μπιντς από το Χάκναλ ταξίδεψαν στη Ρόδο πριν από πέντε ημέρες, με σκοπό να παντρευτούν την προσεχή Παρασκευή.

Αντ’ αυτού, εκείνοι παραμένουν μπλοκαρισμένοι στο νησί, τη στιγμή που ο κουμπάρος αλλά και πολλοί από τους καλεσμένους βρίσκονται ακόμα στη Βρετανία και πιθανότατα δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν, αφού είχαν κλείσει όλοι τους εισιτήρια μέσω της Thomas Cook.

Στον αέρα είναι όμως και η γαμήλια τελετή, καθώς το ζευγάρι είχε αναθέσει την οργάνωσή της στο γραφείο, προπληρώνοντας 11.300 ευρώ για το μυστήριο, τον στολισμό, τα λουλούδια, ακόμα και τη γαμήλια τούρτα.

Το ζευγάρι επρόκειτο να επιστρέψει στη Βρετανία στις 3 Οκτωβρίου, ωστόσο ενημερώθηκε ότι μπορεί να του ζητηθεί να ταξιδέψει ακόμα και πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία του γάμου του. «Είμαστε πραγματικά ανήσυχοι. Μας λένε ότι μπορούμε να πετάξουμε για Μάντσεστερ ή Λονδίνο ακόμα και σήμερα» λέει η παραλίγο νύφη.

thomas cook and his partner amelia binch 2

offer



{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...