Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

H «ταρίφα» του αίσχους

❱❱ Στο φως λεπτομέρειες από τη δράση του κυκλώματος εμπορίας βρεφών! Από 25.000 ως 38.000 € για μια υιοθεσία πλήρωναν οι ανάδοχες οικογένειεςΈνας δικηγόρος και μία μαιευτήρας γυναικολόγος φέρεται ότι ήταν «εγκέφαλοι» της εγκληματικής οργάνωσης πώλησης βρεφών και ωαρίων, που αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη, ενώ εμπλέκονται συνολικά 66 άτομα, μεταξύ των οποίων και υπάλληλοι ιδιωτικών κλινικών ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής! 

Τα κέρδη της σπείρας υπολογίζονται στα 500.000 ευρώ και έως τώρα εξιχνιάστηκαν 22 παράνομες υιοθεσίες και 24 περιπτώσεις γυναικών οι οποίες έδιναν τα ωάριά τους αντί αμοιβής. Κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας, στην οποία συμμετείχε και κλιμάκιο 80 αστυνομικών της Europol, συνελήφθησαν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης 12 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ηλικίας από 20 ως 53 ετών και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων 10, ενώ δύο κατηγορούμενες κρατούνται ήδη για παρόμοια αδικήματα.

Από το 2016 τα μέλη του κυκλώματος οργάνωναν και χρηματοδοτούσαν τη μεταφορά γυναικών από τη Βουλγαρία στη Θεσσαλονίκη. Ορισμένες υποβάλλονταν σε ειδική θεραπεία σε ιδιωτικές κλινικές ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, προκειμένου να παραδώσουν τα ωάριά τους αντί αμοιβής. Με τον ίδιο τρόπο εισήγαν εγκύους από τη Βουλγαρία σε δημόσια νοσοκομεία ή σε ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης για να γεννήσουν, πληρώνοντας τα έξοδα. Η διαδικασία της υιοθεσίας γινόταν σε τρεις φάσεις.

Αμοιβή

Στην πρώτη, γινόταν μια προσωρινή συμβολαιογραφική πράξη επιμέλειας, στη δεύτερη, έπειτα από έναν μήνα -όπως ορίζει η νομοθεσία-, γινόταν πράξη κανονικής επιμέλειας και στην τρίτη γινόταν η οριστική επιμέλεια – υιοθεσία στο Πρωτοδικείο. Σε τρεις φάσεις πληρώνονταν την ύψους από 4.000 έως 5.000 ευρώ αμοιβή τους και οι γυναίκες που θα έδιναν τα παιδιά τους, ώστε τα μέλη του κυκλώματος να τις έχουν «δεμένες».

Οι ανάδοχες οικογένειες πλήρωναν από 25.000 έως 38.000 ευρώ για την υιοθεσία ενός παιδιού. Στα ποσά περιλαμβάνονταν οι αμοιβές της βιολογικής μητέρας, του δικηγόρου και των μεσολαβητριών, καθώς και τα έξοδα νοσηλείας και τοκετού. Προκειμένου να νομιμοποιήσουν τα παράνομα έσοδα, τα μέλη του κυκλώματος διακινούσαν τα ποσά μέσω χρηματοπιστωτικών οργανισμών, αγόραζαν πολυτελή αυτοκίνητα, χρυσαφικά ή οικόπεδα και χρηματοδοτούσαν την εισαγωγή ρούχων.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...