Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Πειραγμένο» το «χαλί» – σκοτώστρα

❱❱ Καταπέλτης η πραγματογνωμοσύνη για το λούνα παρκ του Αλμυρού που στοίχισε τη ζωή στη 14χρονη Πραγματογνωμοσύνη-καταπέλτης για το φονικό λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου όπου τον περασμένο Αύγουστο βρήκε φρικτό θάνατο η 14χρονη Σεράινα αποκαλύπτει αφενός πως η άτυχη ανήλικη εκσφενδονίστηκε από το κάθισμα παιχνιδιού σε απόσταση 11 μέτρων και αφετέρου τα εγκληματικά λάθη αναφορικά με το καθεστώς αδειοδότησης και λειτουργίας της επίμαχης εγκατάστασης. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ύστερα από επιστολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αναφορικά με τις άδειες στα λούνα παρκ που περιοδεύουν σε εμποροπανηγύρεις, η ισχύς του μοιραίου «χαλιού», όπως αποκαλείται το συγκεκριμένο παιχνίδι, από όπου εκτοξεύτηκε το ανήλικο κορίτσι, ήταν οκτώ φορές μεγαλύτερη από ό,τι προέβλεπε η άδεια λειτουργίας της εγκατάστασης.

Ευρήματα

Συγκεκριμένα η ισχύς ήταν της τάξης των 123 ίππων και όχι των 15 HP, που ήταν δηλωμένο στις Αρχές! Μάλιστα με βάση τα ευρήματα της πραγματογνωμοσύνης η άδεια λειτουργίας του έπρεπε να είχε δοθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης και όχι από τον Δήμο Αλμυρού.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτεται στο έγγραφο της αντιεισαγγελέως προς την περιφέρεια, «η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, το οποίο αποτελείτο από 16 παιδιές, είχε εφοδιαστεί με άδεια προσωρινής εγκατάστασης και λειτουργίας ψυχαγωγικής παιδιάς Λούνα Παρκ από τον Δήμο Αλμυρού, προσκομίζοντας βεβαίωση ιδιώτη διπλωματούχου ηλεκτρολόγου μηχανικού, ότι η συνολική ισχύς των εγκατεστημένων 16 παιδιών είναι μικρότερη από 15 ίππους (15 HP…)».

Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα να πετύχει την έκδοση άδειας από τον δήμο και όχι από το υπουργείο Ανάπτυξης, ως όφειλε, καθώς «ως μηχανολογική εγκατάσταση κάτω των 15 HP δεν υποχρεούτο σε προσκόμιση άδειας του Υπουργείου Ανάπτυξης (Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας) κατά τις διατάξεις του άρθρου 2 του Α.Ν./ 207/1967, σύμφωνα με τις οποίες απαλλάσσονται της υποχρέωσης εφοδιασμού αδείας διά αποφάσεως του Υπουργείου, οι κάτοχοι βιομηχανικών ή βιοτεχνικών επιχειρήσεων που διαθέτουν μηχανολογικές εγκαταστάσεις μέχρι και 15 HP(…)».

Η άτυχη Σεράινα, που σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και βαριές κακώσεις στα κάτω άκρα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της, είχε επισκεφτεί το λούνα παρκ με την οικογένειά της το βράδυ της 30ής Αυγούστου.

Κανείς ωστόσο δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τα χαμόγελα μικρών και μεγάλων θα πάγωναν, όταν σε μία από τις περιστροφές του «χαλιού» η 14χρονη θα εκτοξευόταν στον αέρα και θα κατέληγε στο έδαφος σε απόσταση 11 μέτρων από το παιχνίδι, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό της.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...