Ζητούνται χάκερ με ήθος

❱❱ Μεγάλες ελλείψεις στην Ελλάδα σε τεχνικούς που ασφαλίζουν συστήματα υπολογιστώνΖητούνται… ηθικοί χάκερ για να ενισχύσουν τον «κυβερνοστρατό» της Ελλάδας! Προς άγρα νέων τεχνικών Πληροφορικής που θα τους ενδιέφερε να ασχοληθούν με τον χώρο έχουν βγει οι προπονητές της εθνικής ομάδας κυβερνοασφάλειας, η οποία συμμετέχει φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό European Cyber Security Challenge!

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, στη χώρα μας υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε αυτό τον τομέα. «Ο χώρος των χάκερ παρουσιάζει αρνητική ανεργία. Μάλιστα, έρευνες διεθνών κατασκευαστών λογισμικού και δικτυακού εξοπλισμού δείχνουν ότι το τρέχον έτος, αν και υπάρχει άνοιγμα 6.000.000 θέσεων εργασίας στον χώρο της κυβερνοασφάλειας έως το 2021, 3.500.000 θέσεις εργασίας δεν θα καλυφθούν ποτέ» αναφέρει ο επικεφαλής της ελληνικής ομάδας, διευθυντής του μεταπτυχιακού Ψηφιακής Ασφάλειας Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά, Χρήστος Ξενάκης.

Ο Θωμάς Τουμπούλης, προπονητής της εθνικής μας ομάδας που θα ταξιδέψει φέτος στο Βουκουρέστι για τον διαγωνισμό (συμμετέχουν άλλες 19 χώρες), τονίζει πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση για νέα ταλέντα, ενώ ο Κωνσταντίνος Βαβούσης, μάνατζερ της εθνικής, εξηγεί ότι με τον όρο «κυβερνοασφάλεια» αναφερόμαστε στην ασφάλεια των υπολογιστών και των δικτύων. Ο «ηθικός» χάκερ είναι ένας τεχνικός Πληροφορικής που χρησιμοποιεί τις γνώσεις του για να ασφαλίσει συστήματα και όχι για να τα χακάρει.

«Ο “ηθικός” χάκερ τρέχει να διορθώσει ό,τι έχει προκαλέσει ο “παράνομος” χάκερ…» συμπληρώνει ο κ. Βαβούσης.

Ποιος είναι όμως ο λόγος που κρατά τους νέους μακριά από μια καλοπληρωμένη θέση στελέχους σε μεγάλες εταιρίες; Σύμφωνα με την εξήγηση που δίνουν οι τρεις ειδικοί, στη χώρα μας υπάρχει σοβαρό έλλειμμα στην εκπαίδευση σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ