Εγκληματική οργάνωση

❱❱ Δίωξη για κακουργήματα στους συλληφθέντες για το «καρτέλ» στο λιμάνι της ΘεσσαλονίκηςΣτην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης οδηγήθηκαν, αργά το απόγευμα, τα 18 άτομα που συνελήφθησαν για την εμπλοκή σε υπόθεση διαφθοράς με επίκεντρο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο κεντρικός λιμενάρχης της πόλης, έξι πλοηγοί του λιμανιού Θεσσαλονίκης, τέσσερις εφοπλιστές (σ.σ.: οι Μιχάλης Σπανόπουλος, Δημήτρης Βερνίκος, Νίκος Ζούρος και Τάσος Μιχάλαρος), όπως και στελέχη εταιριών που κατέχουν ρυμουλκά σκάφη και χειριστές ρυμουλκών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ενιαία Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας περιλαμβάνει έναν ακόμη εφοπλιστή. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στην α’ ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν κατά περίπτωση το Σάββατο και την Κυριακή.

Η δίωξη που άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος όλων των εμπλεκομένων αφορά τις κακουργηματικές πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση από κοινού.

Ο λιμενάρχης

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος λιμενάρχης και οι πλοηγοί διώκονται για τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) και της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Όσον αφορά τους εφοπλιστές και όσους κατηγορουμένους συνδέονται με τις εταιρίες ρυμουλκών, διώκονται ακόμη για το πλημμέλημα της δωροδοκίας υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση από κοινού.

Η υπόθεση αφορά την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση πλοίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τη χρήση περισσότερων ρυμουλκών σκαφών απ’ όσα χρειάζονταν για τον ελλιμενισμό τους, ύστερα από χρηματισμό.

Οι «αδιάφθοροι» των Εσωτερικών Υποθέσεων ερευνούσαν για αρκετούς μήνες σχετικές καταγγελίες, παρακολουθούσαν τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκόμενων προσώπων και δέσμευσαν υπολογιστές.

Ως θύματα της χαρακτηριζόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργούσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης εμφανίζονται ναυτιλιακές εταιρίες που κατήγγειλαν την αθέμιτη δράση της, ενώ μία από τις καταγγέλλουσες εταιρίες φαίνεται πως οδηγήθηκε σε πτώχευση.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ