Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Νέα σελίδα στην «πράσινη ενέργεια»

❱❱ Παρουσία λαμπερών προσκεκλημένων θεμελιώθηκε στον Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας o σταθμός φυσικού αερίου της MYTILINEOSΣε ειδική τελετή που έλαβε χώρα στο Ενεργειακό Κέντρο της MYTILINEOS, στον Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας, θεμελιώθηκε την Τετάρτη ο νέος σταθμός συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο (CCGT). 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθέτησε τον θεμέλιο λίθο, μαζί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της MYTILINEOS Ευάγγελο Μυτιληναίο. Εκατοντάδες προσκεκλημένοι παρακολούθησαν την τελετή, μεταξύ αυτών μέλη του υπουργικού συμβουλίου και του Κοινοβουλίου, πρεσβευτές πολλών χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται η MYTILINEOS, Ελληνες και ξένοι επιχειρηματίες, τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τη MYTILINEOS και σχολίασε: «Με την πολύπλευρη παρουσία της στη βιομηχανία, η εταιρία εμπιστεύεται και πάλι τη χώρα και ιδιαίτερα τους ανθρώπους της, δημιουργεί θέσεις εργασίας για τους Ελληνες. Tο νέο εργοστάσιο θα χρησιμοποιεί φυσικό αέριο ως ήπια γέφυρα μετάβασης στην εποχή της “πράσινης ενέργειας”».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μυτιληναίος έδωσε συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό για την αποφασιστικότητά του να ενισχύσει το ποσοστό παραγωγής «καθαρής» ενέργειας της χώρας και από 20% που είναι σήμερα να φτάσει το 35% το 2030. Παράλληλα τόνισε ότι η MYTILINEOS συντάσσεται με αυτή την εθνική προσπάθεια και δεσμεύεται ότι στο μερίδιο που της αναλογεί η βιομηχανική της δραστηριότητα θα γίνει και αυτή «πράσινη». Ως το τέλος του 2030 ο τομέας μεταλλουργίας της εταιρίας, η ιστορική Αλουμίνιον της Ελλάδος και άλλες μονάδες της εταιρίας στο εξωτερικό θα ηλεκτροδοτούνται αποκλειστικά από ανακυκλώσιμες πηγές ενέργειας μηδενίζοντας το περιβαλλοντικό βιομηχανικό αποτύπωμα.

Τεχνολογία αιχμής

Το προβλεπόμενο επενδυτικό κόστος είναι της τάξης των 300.000.000 ευρώ και η νέα μονάδα θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία αιχμής της General Electric (GE). Η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του σταθμού (commissioning) τοποθετείται στο τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Ο Ντίνος Μπενρουμπή, γενικός διευθυντής του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας – Protergia της MYTILINEOS, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Φιλοδοξούμε το Ενεργειακό Κέντρο του Αγίου Νικολάου να συνεχίσει να είναι ένας κλιματικά θετικός ενεργειακός πόλος για την Ελλάδα, αλλά και ένας σημαντικός οικονομικός πυρήνας της ευρύτερης περιοχής. Το Ενεργειακό Κέντρο φιλοδοξεί να είναι η καθαρή καρδιά του ενεργειακού μας συστήματος».

Η MYTILINEOS υποστηρίζει την προσπάθεια μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Το φυσικό αέριο κατά την καύση του εκπέμπει λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου από τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα, ενώ ένας σταθμός CCGT υπολογίζεται ότι εκπέμπει κάτω από το ένα τέταρτο των εκπομπών μιας θερμικής λιγνιτικής μονάδας.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...