Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ελεύθερες η 19χρονη Μήδεια της Πετρούπολης και η μάνα της

❱❱ Ποινές με αναστολή! Πέντε χρόνια στη 19χρονη που σκότωσε το νεογέννητο παιδί της και 12 χρόνια στη μάνα της που το έριξε στα σκουπίδιαΑπό την
Ντέμη Ντάβαρη

Μια «δεύτερη ευκαιρία» έδωσαν οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας στη 19χρονη Μήδεια της Πετρούπολης καταδικάζοντάς τη σε πενταετή κάθειρξη με αναστολή για τον θάνατο του βρέφους που έφερε στη ζωή μέσα στο μπάνιο του σπιτιού της, τον Φεβρουάριο του 2018. 

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που αντιμετώπιζε η 19χρονη σε παιδοκτονία και της αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Σκληρότερη ήταν η στάση της έδρας απέναντι στη μητέρα της 19χρονης, η οποία κατηγορούνταν ότι σκότωσε μαζί με την κόρη της το νεογέννητο κοριτσάκι και στη συνέχεια το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι όπου διέμεναν. Οι δικαστές έκριναν ένοχη την 55χρονη γιαγιά του βρέφους καταδικάζοντάς τη σε ποινή κάθειρξης 12 ετών χωρίς να της αναγνωρίσουν ελαφρυντικά.

Ωστόσο, όπως και στη 19χρονη, ανέστειλαν την ποινή της ως το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δίνοντάς της τη δυνατότητα να επιστρέψει στο σπίτι της. Και στις δύο κατηγορούμενες επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας υπήρξε καταπέλτης για την 55χρονη, αποδίδοντάς της βαρύτατες ευθύνες για τον θάνατο του μωρού στην αγόρευσή του.

«Προφανώς και η 19χρονη δεν γέννησε μόνη της. Μαζί το συναποφάσισαν. Θεωρώ απολύτως ψευδές ότι γέννησε μόνη της και έπνιξε το παιδί της μόνη της. Βλέπω μια κοπέλα που δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και ακόμη και σήμερα κρατιέται από τη μάνα της. Ομως, εκείνη δεν βοηθάει το παιδί της. Είναι δυνατό να μην άκουσε το κλάμα του μωρού; Και αντί να της πει “τι κάνεις;”, πήρε το παιδί και το πέταξε;» είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός και τόνισε: «Η μητέρα είχε τη γνώση και παρ’ όλα αυτά δεν σταμάτησε την κόρη της, ενώ μετά πήγε και πέταξε το μωρό».

Η απόφαση του δικαστηρίου έφερε για πολλοστή φορά δάκρυα στα μάτια των δύο γυναικών, που ξέσπασαν σε λυγμούς και κατά τη διάρκεια των φορτισμένων απολογιών τους.

«Δεν μπορώ να κοιτάξω κανέναν στα μάτια. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη, αλλά ξέρω ότι τίποτα δεν μπορεί να φέρει το μωρό πίσω» είπε τρέμοντας η 19χρονη στους δικαστές και περιέγραψε όσα έλαβαν χώρο στο διαμέρισμα της οικογένειας στην Πετρούπολη τη μοιραία νύχτα: «Σηκώθηκα να πιω νερό κι ένιωσα έναν έντονο πόνο. Κατάλαβα ότι θα γεννούσα, έπεσα κάτω και έκανα ό,τι είχα δει στο διαδίκτυο» είπε επιχειρώντας να βγάλει τη μητέρα της από το κάδρο των ευθυνών. «Η μητέρα μου χτύπαγε την πόρτα αλλά δεν της άνοιγα. Δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Το κεφάλι μου πήγαινε να σπάσει. Ολα ήταν μαύρα… Μετά έκοψα τον λώρο και ακούμπησα το μωρό λίγο πιο εκεί…» είπε και παραδέχτηκε πως έβαλε χαρτί στο στόμα του βρέφους, ενώ στη συνέχεια ζήτησε από τη μητέρα της να της δώσει μια σακούλα.

«Έβαλα το μωρό μέσα, της έδωσα τη σακούλα και της είπα “πέτα την”» είπε εν μέσω λυγμών η 19χρονη κατηγορούμενη, με τον εισαγγελικό λειτουργό να διατυπώνει ευθέως τις αμφιβολίες του για τον ρόλο της μητέρας της 19χρονης.

«Είστε κατηγορουμένη και μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε» σχολίασε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.

vasiko mana kai kori 0

Η απολογία της 55χρονης

Παίρνοντας τη σκυτάλη των απολογιών η 55χρονη γιαγιά του βρέφους υποστήριξε ότι δεν είχε αντιληφθεί πως η κόρη της ήταν έγκυος και, όταν την είδε μέσα στο μπάνιο να αιμορραγεί, πίστεψε ότι έχει κόψει τις φλέβες της. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι είδε το μακάβριο περιεχόμενο της σακούλας προτού την πετάξει στα σκουπίδια.

«Άνοιξα τη σακούλα που μου έδωσε και είδα το μωρό, το ποδαράκι του ήταν μαύρο, δεν κουνιόταν, κατάλαβα ότι ήταν νεκρό» είπε.

«Ευχαριστώ τη Δικαιοσύνη για το ανθρώπινο πρόσωπο που μου έδειξε» δήλωσε μετά την ετυμηγορία η 19χρονη, μέσω του συνηγόρου της Σπύρου Δημητρίου.

vasiko kados

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....