Τα πήρε και αφέθηκε ελεύθερη!

❱❱ Εκτός φυλακών πρώην διευθύντρια τράπεζας που είχε φάει ισόβια για υπεξαίρεση 43.500.000 €Σε μια πρωτοφανή απόφαση για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά αφέθηκε ελεύθερη -ως την εκδίκαση της υπόθεσής της στο Εφετείο- μία πρώην διευθύντρια μεγάλης τράπεζας σε νησί του Ιονίου, η οποία είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια για υπεξαίρεση… 43.500.000 ευρώ! 

Η πρώην διευθύντρια είχε παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία ότι από τον Απρίλιο του 2003 έως τα τέλη Ιουνίου του 2007 ιδιοποιήθηκε παράνομα τους υψηλούς τόκους από τους προθεσμιακούς λογαριασμούς 148 πελατών, τους οποίους δεν περνούσε στο κεντρικό σύστημα της τράπεζας, προκαλώντας στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ζημιά ύψους 43.572.567,76 ευρώ.

Το 2017 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τής επέβαλε ποινή ισοβίων, ενώ καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 17 ετών και έναν πρώην υπάλληλο της τράπεζας, ο οποίος φέρεται ότι ακολουθούσε πιστά τις εντολές της βασικής κατηγορουμένης.

Αίτηση αναστολής

Επίσης, είχαν αθωωθεί άλλοι δύο υπάλληλοι, οι οποίοι εργάζονταν στα ταμεία του υποκαταστήματος. Πριν από μερικές μέρες συζητήθηκε η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που κατέθεσε μέσω του συνηγόρου της η πρώην διευθύντρια και το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Πατρών, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα, που καταργούν την επιβολή ισοβίων για εγκλήματα κατάχρησης και απιστίας στην υπηρεσία, ανέστειλε ομόφωνα την εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών. Παράλληλα, προχώρησε στην επιβολή περιοριστικών όρων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ