Ψάχνουν για ξενοδοχεία καραντίνας

Σε αναζήτηση καταλυμάτων καραντίνας βρίσκεται το υπουργείο Τουρισμού, στο πλαίσιο της υγειονομικής θωράκισης της χώρας για την τουριστική σεζόν που άρχισε επίσημα χθες.

Τα ξενοδοχεία που θα επιλεγούν για τον υγειονομικό αποκλεισμό τυχόν κρουσμάτων από ξένες χώρες δεσμεύονται έως τις 31 Οκτωβρίου αποκλειστικά για τον σκοπό αυτόν και το κόστος αποζημίωσης διαμορφώνεται στα 30 ευρώ την ημέρα για κάθε δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένης και της σίτισης. Σε περίπτωση που υπάρχουν άδεια δωμάτια στο τουριστικό κατάλυμα που μισθωθεί για φιλοξενία περιστατικών Covid-19, η αποζημίωση του κράτους ανέρχεται στα 10 ευρώ για καθένα.

Για τη μη περαιτέρω διάδοση του ιού τα καταλύματα θα πρέπει να τηρούν τα προβλεπόμενα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα και να έχουν προμηθευτεί το σήμα πιστοποίησης «Health First». Τα εστιατόρια και τα μπαρ θα λειτουργούν μόνο ως παρασκευαστήρια γευμάτων, ενώ τον δίσκο με το φαγητό θα τον αφήνει ο υπάλληλος του ξενοδοχείου έξω από το δωμάτιο.

Επιπλέον, η διεύθυνση κάθε τουριστικού καταλύματος οφείλει να τηρεί αρχείο με τα ονόματα, τα τηλέφωνα και τα e-mails των μελών προσωπικού και όλων των ατόμων που φιλοξενήθηκαν στα δωμάτιά του, ώστε να καθίσταται δυνατή η επικοινωνία με τις στενές επαφές τυχόν κρούσματος Covid-19 που ενδέχεται να ταυτοποιηθεί εκ των υστέρων.

Στα ξενοδοχεία καραντίνας απαγορεύεται ρητά η λειτουργία πισίνας και για τον λόγο αυτόν οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες υποχρεούνται να υποβάλουν στην πλατφόρμα notifybusiness.gov.gr διακοπή λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής.

Η επιλογή

Σε περίπτωση αυξημένης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επιχειρηματίες, η επιλογή των τουριστικών καταλυμάτων θα γίνει με βάση τη χρονική προτεραιότητα της αίτησης, τη δυναμικότητα των καταλυμάτων, τις ανάγκες κάθε περιοχής, τη βέλτιστη αντιμετώπιση των πιθανών κρουσμάτων κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και με γνώμονα τα κριτήρια των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σε περιφέρειες όπου σημειώνεται αυξημένη τουριστική κίνηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ