Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

Στη Λεμεσό διαπρέπει η Στέλλα Καπεζάνου

Η Edit Gallery στη Λεμεσό παρουσιάζει την έκθεση «Pretty Little Crimes», σηματοδοτώντας την τρίτη ατομική έκθεση της Στέλλας Καπεζάνου στην γκαλερί.

Η «Απαγωγή» – θρίλερ που κόβει την ανάσα διά χειρός Νικολούλη

Η οικοδέσποινα μιας από τις μακροβιότερες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, του «Φως στο τούνελ», θέλησε να ρίξει περισσότερο φως στο σκοτάδι, για αυτό έγραψε το έκτο της βιβλίο με τίτλο «Απαγωγή»,

Νέες διώξεις για τον φόνο του Μάριου

Καταιγιστικές εξελίξεις δρομολογεί στην υπόθεση της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου η εφετειακή απόφαση, που φέρνει προ των ευθυνών τους εννέα νέα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων η σύζυγος και οι δύο αστυνομικοί γιοι του «εγκεφάλου» της υπόθεσης Πέτρου Μιχαλεάκου.

Περίπου έναν χρόνο μετά την απόφαση-καταπέλτη που καταδίκασε τον 77χρονο ενορχηστρωτή του σατανικού σχεδίου με θύμα τον άτυχο 26χρονο σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 20 χρόνια, η καθαρογραφή της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας ανοίγει τον δρόμο για την άσκηση κακουργηματικών διώξεων και σε άλλα πρόσωπα, που είχαν μείνει έξω από τη δίνη του κυκλώνα. Το δικαστήριο αποφάσισε τη διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς από την ακροαματική διαδικασία προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής τους στην αρπαγή και τη δολοφονία του άτυχου νεαρού, η σορός του οποίου δεν έχει βρεθεί ακόμη, οκτώ χρόνια μετά την εξαφάνισή του.

Εγκληματική οργάνωση

«Τα άτομα που ήσαν συμμέτοχοι στην ανθρωποκτονία και αρπαγή του Μάριου δεν ήσαν άγνωστα, ούτε συμμετείχαν για πρώτη φορά σε εγκληματική οργάνωση» αναφέρει η εφετειακή απόφαση, με τους δικαστές να σημειώνουν: «Ησαν άτομα που ο Πέτρος Μιχαλεάκος εξασκούσε καθηλωτική δύναμη ως αρχηγός της οικογένειας είτε άτομα με ελλειμματική προσωπικότητα που κολακεύοντο από την πλασματική εξουσία που εξέπεμπε και τις μετά πειθούς υποσχέσεις προς λήψη οικονομικών ανταλλαγμάτων… Κυρίως όμως τους έπειθε ότι λόγω των γνωριμιών του είχαν εξασφαλισμένο το “ακαταδίωκτο” και συνεπώς το “ατιμώρητο” κατά την εκτέλεση των ανατιθέμενων εντολών τους» αναφέρουν οι δικαστές.

Μεταξύ των εννέα προσώπων, σύμφωνα με το διατακτικό της δικαστικής απόφασης, είναι η σύζυγος του 77χρονου καταδικασθέντος, η οποία ήταν ο άμεσος εκτελεστής των εντολών του, αλλά και ο αστυνομικός της Κρατικής Ασφάλειας γιος του, ο οποίος ήξερε πού ήταν το αυτοκίνητο του θύματος μετά τη δολοφονία του, διέδωσε ψευδείς ειδήσεις για την τύχη του Μάριου και προέτρεπε την οικογένεια και τους φίλους του «να δώσουν τα χρήματα (σ.σ.: που ζητούσαν ως λύτρα οι απαγωγείς) να τελειώνουμε». Μάλιστα, ο αστυνομικός είχε πρόσβαση στο προανακριτικό υλικό της υπόθεσης, ενημερώνοντας τον πατέρα του και αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ δεν δίστασε να απειλήσει και μάρτυρες να μην μπλέκουν τη μητέρα του!

Την ίδια ώρα, γνώση όσων εγκληματικών συνέβαιναν με πρωταγωνιστές τα μέλη της οικογένειάς του είχε, σύμφωνα με τους δικαστές, και ο δεύτερος γιος του κατηγορουμένου, επίσης αστυνομικός της Κρατικής Ασφάλειας. Αυτός και ο αδελφός του «παρείχαν την κάλυψή τους στην εγκληματική ομάδα με οιονδήποτε τρόπο δυνατό».

Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης βρίσκονται, σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση, ακόμη δύο πρόσωπα, στα οποία ο Πέτρος Μιχαλεάκος είχε αναθέσει την εξαφάνιση του πτώματος του Μάριου Παπαγεωργίου. «Είχαν κοινή ενοχή και συνεπώς κοινό συμφέρον να χαθούν τα ίχνη του Μάριου, καθώς είχαν συμμετάσχει στο μοιραίο ραντεβού της 9ης Αυγούστου 2012 και ενδεχομένως στις εγκληματικές πράξεις της ανθρωποκτονίας, αρπαγής ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης» αναφέρει η απόφαση, σημειώνοντας ότι κατά την εξέτασή τους από το δικαστήριο έκαναν μάταιες προσπάθειες να το παραπλανήσουν αναφορικά με το ταξίδι που πραγματοποίησαν στα τέλη Αυγούστου του 2012 και το οποίο είχε ως αντικείμενο να ξεφορτωθούν τη σορό του άτυχου νέου.

Η διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών αφορά ακόμη τέσσερα άτομα, που παρείχαν κάλυψη στα μέλη της εγκληματικής ομάδας εφοδιάζοντάς τα με αυτοκίνητα που έφεραν πλαστά έγγραφα.

Μιλώντας στην «Espresso», o δικηγόρος της οικογένειας του Μάριου Παπαγεωργίου Νίκος Ρουσσόπουλος τόνισε πως ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για την άσκηση διώξεων για τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε αρπαγή, ανθρωποκτονία και απόπειρα εκβίασης και σε άλλα πρόσωπα. Παράλληλα, σημείωσε, ανοίγει ο δρόμος και για νέα δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης εις βάρος του ισοβίτη «εγκεφάλου» της πρωτοφανούς υπόθεσης. Με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν 20 χρόνια στον εγκέφαλο της απαγωγής και της δολοφονίας Πέτρο Μιχαλεάκο και τα δάκρυα δικαίωσης στα μάτια των συγγενών του 26χρονου Μάριου έπεσε η αυλαία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, που δεν αναγνώρισε στον κατηγορούμενο ελαφρυντικά. Ταυτόχρονα, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και για άλλα πρόσωπα, που θα βρεθούν πρώτη φορά στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών Αρχών.

«Είναι η πρώτη ομάδα εμπλεκομένων στην υπόθεση, οι οποίοι θα κληθούν πλέον να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους» ανέφερε ο κ. Ρουσσόπουλος, επισημαίνοντας πως η οικογένεια του αδικοχαμένου νέου νιώθει δικαίωση για την εξέλιξη.

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

Βρέθηκε η Ναταλία Λιονάκη – Δείτε πού βρίσκεται και τι κάνει;

Πολύς λόγος και ανησυχία υπήρξε το τελευταίο διάστημα για...

Η εξομολόγηση της Νάντιας Κοντογεώργη για την υγεία της: «Πέρυσι ξεκίνησε η περιπέτειά μου»

Η Νάντια Κοντογεώργη αποκάλυψε την περιπέτεια υγείας της και πόσταρε φωτογραφία της έξω από το νοσοκομείο.

Τζένη Θεωνά – Δήμος Αναστασιάδης: Αυτό είναι το νέο τους σπίτι

Η Τζένη Θεωνά και ο Δήμος Αναστασιάδης λίγο καιρό...

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.




Μποζουκια Αθηνα