Μοντελάκια με σκουπίδια

Μαθητές της Β’ γυμνασίου διοργάνωσαν έκθεση από υλικά που καταλήγου συνήθως στις χωματερές.

Νέα διάσταση στον χώρο της μόδας με τη χρήση… ανακυκλώσιμων υλικών που συνήθως καταλήγουν στα σκουπίδια έδωσαν οι μαθητές της Β’ τάξης του γυμνασίου στο Νέο Ολβιο Ξάνθης, οι οποίοι διοργάνωσαν μια πρωτότυπη έκθεση με ρούχα, τσάντες, αξεσουάρ και έργα τέχνης κατασκευασμένα με μπόλικο μεράκι και φαντασία!


Η ιδέα ξεκίνησε στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής ως ευκαιρία για τη μύηση στους κανόνες της ανακύκλωσης, αλλά ταυτόχρονα και ως αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των 30 μαθητών που φοιτούν στο πολυπολιτισμικό σχολείο. Υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Αρετής Μποφιλίου, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας και άρχισαν να δουλεύουν σε σπίτια, καφενεία, ακόμη και στα ΚΑΠΗ των χωριών τους, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν με τη μετακίνησή τους!


Συγκέντρωσαν δεκάδες πλαστικές σακούλες, τις συγκόλλησαν σιδερώνοντάς τις και μετά τις έκοψαν προσεκτικά ως έμπειροι μόδιστροι, τις χρωμάτισαν και τους έδωσαν μορφή στο πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος με στόχο την καλλιέργεια του σεβασμού προς το περιβάλλον. Μάλιστα φόρεσαν τις δημιουργίες τους και φωτογραφήθηκαν ως μοντέλα, με το φωτογραφικό υλικό να αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου και στο ιστολόγιο των μαθητών.
Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές ανέλυσαν το φαινόμενο της παιδικής εργασίας και μάλιστα υπό άθλιες συνθήκες σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.


«Πήραμε συνέντευξη από μια ψυχολόγο για το πώς βλέπουν τα παιδιά τη μόδα και θα μιλήσουμε με μια designer που θα μας πει για την οικολογική μόδα» λέει η καθηγήτρια που επέβλεπε την πορεία του προγράμματος, επισημαίνοντας ότι η εναλλακτική εκπαιδευτική εξωσχολική δραστηριότητα εφοδιάζει τους μαθητές με γνώσεις και εμπειρίες.


Οι δημιουργίες των μικρών μόδιστρων θα εκτίθενται έως τις 4 Απριλίου στην αίθουσα Πληροφορικής του σχολείου, που έχει μετατραπεί σε ατελιέ!

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ