Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Ο Κατσικάρης στο τιμόνι

Ο «Ισπανός» είναι ο εκλεκτός για να αντικαταστήσει τον Τρινκέρι και να οδηγήσει την εθνική ομάδα μας στο Μουντομπάσκετ.

Πριν από ενάμιση χρόνο ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε υποσχεθεί «Πρωτοχρονιά 2013 με νέο προπονητή» στην Εθνική Μπάσκετ. Και όντως, ήταν η περίοδος που ο Ιταλός Αντρέα Τρινκέρι (με τον οποίο η οικονομική εκκρεμότητα διατηρείται) λάμβανε και επίσημα το χρίσμα διαδεχόμενος τον Ηλία Ζούρο. Πριν από μερικές εβδομάδες ο ισχυρός άνδρας της ΕΟΚ, παραλλάσσοντας τη δική του φράση, προανήγγειλε «Πάσχα με τεχνικό». Οι επαφές προχώρησαν και ο κύβος ερρίφθη.


Κάτι που σημαίνει ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ανακοίνωση του «εκλεκτού» της «επίσημης αγαπημένης». Αυτός θα είναι -καταπώς φαίνεται- ο «Ισπανός» (λόγω της πετυχημένης θητείας του στην Ιβηρική) Φώτης Κατσικάρης, έπειτα από σειρά διαπραγματεύσεων, σεναρίων, συζητήσεων και φημών. Στη θέση του Ιταλού λοιπόν, που παρά τα αγωνιστικά θαύματα με Καντού και Ούνιξ, στην Εθνική δεν κατάφερε να κρατήσει τις ισορροπίες, έρχεται ο 47χρονος Ελληνας κόουτς.


Οι δυσκολίες και τα εμπόδια που προέκυψαν με την περίπτωσή του δείχνουν να μένουν στην άκρη. Το γεγονός ότι η οικογένειά του μένει στην Ισπανία και πως ο ίδιος περίμενε πρόταση από ομάδα της Ιβηρικής (Λαμποράλ, ακόμη και Μπαρτσελόνα) δεν θα αποτρέψουν τον «γάμο αλά ελληνικά». Ο παλαίμαχος πλέι μέικερ του Ιωνικού Νικαίας και της ΑΕΚ, που θήτευσε ως κόουτς σε Ενωση, Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, Βαλένθια, Αρη, Μπιλμπάο και διώχθηκε απρεπώς από την Εθνική Ρωσίας προτού καν κοουτσάρει την «αρκούδα» στο Ευρωμπάσκετ, πιάνει δουλειά στη «γαλανόλευκη».


Πληθώρα λύσεων


Ο Κατσικάρης καλείται να διαχειριστεί μεγάλο φάσμα επιλογών. Δεν είναι μόνο η παλιά φουρνιά των +30 (Σπανούλης, Ζήσης, Φώτσης, Μπουρούσης), μερικοί εκ των οποίων κρίνονται υπεραπαραίτητοι στο χτίσιμο της νέας ομάδας, καθώς ακολουθεί το «νέο αίμα» των -20 (Αντετοκούνμπο, Παπαπέτρου, Μποχωρίδης, Χαραλαμπόπουλος). Υπάρχουν φυσικά και οι σταθερές αξίες των -30 (Περπέρογλου, Πρίντεζης, Βασιλειάδης, Σχορτσανίτης), όπως και μερικοί ακόμη ομογενείς προερχόμενοι από το ΝΒΑ (Καλάθης, Κουφός). Ή ακόμη και παίκτες με αποδεδειγμένα πολλαπλό ρόλο (Μάντζαρης, Σλούκας, Μπράμος, Παπανικολάου, Καϊμακόγλου, Βουγιούκας). Είναι πολλά τα θέματα για τον νέο προπονητή. Και με όλη τη φασαρία και τον ντόρο για το ζήτημα της wild card -εν όψει της συμμετοχής στο Μουντομπάσκετ- η Εθνική οφείλει να πάει στην Ισπανία για την υπέρβαση.


Οσο για το ποιοι έμειναν πίσω στην κούρσα για το τρένο της Εθνικής, τα ονόματα ήταν λίγο πολύ γνωστά, μια και υπήρξε -θεωρητική- προσέγγιση με Γιαννάκη, Πεδουλάκη, Σφαιρόπουλο.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...