Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Ο αδερφός του Δημήτρη Γραικού ξεσπάει: «Οι συνεργοί του φονιά κυκλοφορούν ελεύθεροι»

Με την οργή των συγγενών του Δημήτρη Γραικού να ξεχειλίζει αναμένεται να αρχίσει αύριο η πολύκροτη δίκη για τη στυγερή δολοφονία του αδικοχαμένου επιχειρηματία, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν μυστηριωδώς στις 3 Νοεμβρίου 2016 και το πτώμα του βρέθηκε δυόμισι χρόνια μετά θαμμένο σε έναν βαθύ λάκκο, στην περιοχή Ανατολικό Θεσσαλονίκης.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα καθίσει με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, της περιύβρισης νεκρού και της κλοπής ένας 47χρονος έμπορος κρεάτων, δίπλα στο εκτροφείο του οποίου βρέθηκε θαμμένος ο 59χρονος επιχειρηματίας.

21191397

Ωστόσο, οι συγγενείς του άτυχου άνδρα πιστεύουν ότι ο άνθρωπος που έκοψε βίαια το νήμα της ζωής του αγαπημένου τους είχε και συνεργό ή συνεργούς, που τον βοήθησαν να καλύψει τα ίχνη του αποτρόπαιου εγκλήματος και οι οποίοι θα πρέπει να βρεθούν και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

«Περιμένουμε τη δίκη και την οριστική καταδίκη του ανθρώπου που σκότωσε και έθαψε ζωντανό τον αδελφό μας. Μας δούλευε επί τριάμισι χρόνια. Έπαιζε θέατρο. Αυτό που συνέβη στην οικογένειά μας δεν μπορούμε να το ξεπεράσουμε. Ο αδελφός μας δεν ήταν άρρωστος και πέθανε. Τον δολοφόνησε. Τον χτύπησε, τον ζάλισε και τον έβαλε ζωντανό μέσα στη γη» ανέφερε στη «Real news» ο αδελφός του θύματος Νίκος Γραικός, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της δίκης.

«Πιστεύουμε ότι δεν έκανε το έγκλημα μόνος του. Οι συνεργοί του δολοφόνου του Δημήτρη κυκλοφορούν ελεύθεροι» συμπλήρωσε ο κ. Γραικός, καλώντας τον κατηγορούμενο να αποκαλύψει την πλήρη αλήθεια.

Η υπόθεση του 59χρονου κτηνοτρόφου παρέμενε γρίφος επί δυόμισι χρόνια για τις διωκτικές Αρχές. Ο άτυχος άνδρας είχε εξαφανιστεί στις αρχές Νοεμβρίου 2016, όταν εθεάθη για τελευταία φορά στα σφαγεία της Χαλάστρας, απ’ όπου φέρεται ότι έφυγε με το αγροτικό αυτοκίνητό του. Έκτοτε τα ίχνη του είχαν χαθεί, ενώ οι πολύμηνες έρευνες απέβησαν άκαρπες.

Η υπόθεση επρόκειτο να οδηγηθεί στο αρχείο με την ένδειξη «Ανεξιχνίαστη», όμως ο εισαγγελέας Εφετών Βασίλης Φλωρίδης δεν ενέκρινε την αρχειοθέτηση, ζητώντας να διενεργηθεί νέα έρευνα.

Η αποκάλυψη ήρθε τελικά τον Μάιο του 2019 όταν, με υπόδειξη αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, επιστήμονες του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ σκάναραν το έδαφος στην κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορουμένου, στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης, όπου βρήκαν θαμμένα αρχικά το αγροτικό φορτηγάκι του Γραικού και στη συνέχεια τη σορό του αδικοχαμένου κτηνοτρόφου, με κακώσεις από αλλεπάλληλα χτυπήματα.Οι αστυνομικοί απέδωσαν τα κίνητρα του εγκλήματος στην οικονομική διαφορά που είχαν οι δύο άνδρες από την αγοραπωλησία των ζώων, καθώς ο κατηγορούμενος φαίνεται ότι δεν έδωσε χρήματα στον άτυχο κτηνοτρόφο μετά τη σφαγή των ζώων το μοιραίο απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου 2016.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...