Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αέρινη η Ελενα Τοπαλίδου για το brand Kourbela

Η Ελενα Τοπαλίδου έκλεψε την παράσταση και ως μοντέλο...

Η North Star Entertainment παρουσιάζει τα σχέδια του Project VORIA του νέου...

Τα επίσημα σχέδια και τη στρατηγική της για το...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος βλέπει την φωτογραφία του Ντίνου

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Καταπέλτης ο γιος του ο Γραικού στο δικαστήριο κατά του killer εμπόρου κρεάτων: «Είναι τραμπούκος ο δολοφόνος του πατέρα μου»

Με τις καταθέσεις συγγενών του αδικοχαμένου Θεσσαλονικιού επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού συνεχίστηκε το πρωί της Παρασκευής η πολύκροτη δίκη για την άγρια δολοφονία του, με κατηγορούμενο έναν 47χρονο έμπορο κρεάτων.

Ο άτυχος 59χρονος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 3 Νοεμβρίου 2016, λίγο αφότου είχε επισκεφθεί σφαγείο της Χαλάστρας όπου συναντήθηκε με τον 47χρονο. Υστερα από επίμονη έρευνα των Αρχών που δεν ήθελαν να κλείσουν την περίεργη ιστορία εξαφάνισης, το πτώμα βρέθηκε δυόμισι χρόνια μετά, θαμμένο σε βαθύ λάκκο, στο εκτροφείο του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, περιύβριση νεκρού και κλοπή, στην περιοχή Ανατολικό.

Ο γιος του άτυχου 59χρονου, που κατέθεσε την Παρασκευή ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο «τραμπούκο» και εξήγησε ότι έμαθε για την εξαφάνιση του πατέρα του από τη μητέρα του.

«Παίρναμε τηλέφωνα σε συγγενείς και φίλους. Είδα τον κατηγορούμενο την επόμενη μέρα έξω από το σφαγείο. Μας έλεγε “να σας βοηθήσω, είμαι δίπλα σας για ό,τι χρειάζεστε”. Μας είπε ότι έγινε η συναλλαγή και ότι έφυγαν προς διαφορετική κατεύθυνση. Γνώριζα ότι ο πατέρας μου είχε να παίρνει χρήματα από τον κατηγορούμενο. Πήγε στον στάβλο του για ζητήσει τις προηγούμενες οφειλές» είπε ο νεαρός και πρόσθεσε, σύμφωνα με το grtimes.gr: «Εκ των υστέρων μάθαμε ότι (ο κατηγορούμενος) είχε πολλούς απλήρωτους. Υπήρχε η φήμη ότι ήταν τραμπούκος και ότι τον φοβούνταν. Είχε βάρος 120-130 κιλά και παλιά ήταν πυγμάχος. Ο πατέρας μου πήγε στον στάβλο επειδή θεωρούσε ότι εξαπατήθηκε».

Η υπόθεση είχε μετατραπεί σε θρίλερ για γερά νεύρα, αφού η εξιχνίαση έγινε έπειτα από δυόμισι χρόνια. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε προς τα τέλη του 2018, όταν οι αστυνομικοί έψαχναν να βρουν ένα σημάδι του αυτοκινήτου τύπου 4×4 του θύματος στην ευρύτερη περιοχή του Αξιού. Τελικά, τον Μάιο του 2019 έγινε έρευνα στην κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορουμένου με τη συνδρομή επιστημόνων του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ύστερα από υπόδειξη αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης.

Εκεί βρέθηκε αρχικά θαμμένο σε βαθύ λάκκο το αγροτικό αυτοκίνητο και στη συνέχεια το πτώμα του Γραικού. Το έδαφος στο σημείο εκείνο είχε υγρασία λόγω του ποταμού, με αποτέλεσμα η σορός να μην αποσυντεθεί πλήρως και να βρεθεί σε κατάσταση σαπωνοποίησης, όπως αποκάλυψε τότε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του Δημήτρη Γραικού, Σωκράτης Τσαντίρης.

Οι Αρχές απέδωσαν το κίνητρο του εγκλήματος σε οικονομική διαφορά που είχαν οι δύο άνδρες για την αγοραπωλησία των ζώων, καθώς ο 46χρονος φαίνεται να μην έδωσε καθόλου χρήματα στο θύμα μετά τη σφαγή των ζώων του, το απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου 2016.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...