Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της...

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και...

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Εξώδικο της Σκάι Α.Ε. για το «Big Brother»

Λίγες ημέρες προτού ξεσπάσει ο σάλος με τον πρώην παίκτη του «Big Brother» Αντώνη Αλεξανδρίδη και όσα εμετικά ξεστόμισε σε live streaming περί βιασμών γυναικών αν δεν ξεφορτώνει σε καθημερινή βάση το «πακέτο», λάβαμε από τη Σκάι Α.Ε. εξώδικη δήλωση αναφορικά με το πρωτοσέλιδό μας της 1ης Σεπτεμβρίου με τον τίτλο «ΣΚΑ(Ε)Ι μποϊκοτάζ στον «Big Brother», το οποίο συνοδευόταν με ρεπορτάζ αναφορικά με τις αντιδράσεις στην Κύπρο για το reality και το γεγονός ότι στο σπίτι του «Μεγάλου Αδελφού» δεν υπήρχε παίκτης από τη Μεγαλόνησο. Στο ίδιο ρεπορτάζ, το οποίο… ενόχλησε τους υπευθύνους του σταθμού, κάναμε λόγο και για twitter οργής στην Κύπρο, που καλούσαν σε μποϊκοτάζ, καθώς επίσης και για σχόλια στα social media Κυπρίων που επιχειρούσαν να συνδέσουν το γεγονός της μη επιλογής παικτών του «Big Brother» από το νησί με την πολυετή συνεργασία του Σκάι με την εταιρία του Ατζούν Ιλιτζαλί (παρόλο που το reality ανήκει σε ολλανδική εταιρία παραγωγής).

Η εξώδικη δήλωση που λάβαμε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Tο τελευταίο χρονικό διάστημα έχετε επιδοθεί μέσω της εφημερίδας “ESPRESSO” και του ιστότοπου www.espressonews.gr σε μία εντονότατη και συστηματική προσπάθεια δημοσίευσης και δημοσιοποίησης αναληθών ειδήσεων, προσβλητικών εικόνων και κακεντρεχών σχολίων, που αφορούν την εταιρεία μας και τα στελέχη της, προφανώς με απώτερο σκοπό να πλήξετε την καλή φήμη και πίστη της εταιρείας μας, καθώς και τα πρόσωπα των συνεργατών της διοίκησης. Τα εν λόγω δημοσιεύματα, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται ούτε από την καλή πίστη ούτε βεβαίως από τον σκοπό της αντικειμενικής ενημέρωσης.

Ειδικότερα: Την 1.9.2020 στην εφημερίδα “ESPRESSO” με αριθμό φύλλου 2.345 στο εξώφυλλο με κεφαλαία έντονα γράμματα δημοσιεύσατε τον συκοφαντικό, δυσφημιστικό και όλως προσβλητικό τίτλο “ΣΚΑ(Ε)Ι μποϊκοτάζ στον Big Brother”.

Εν συνεχεία στις σελίδες 14 και 15 δημοσιεύεται άρθρο του Βαγγέλη Κάραλη με τίτλο “Μεγάλος Αδελφός με… φέσι! Καρφιά για τον Τούρκο συνεργάτη του καναλιού και κολλητό του Ερντογάν, Ιλιτζαλί…”. Και συνεχίζει λέγοντας: “…Τη στιγμή που οι σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου με την Τουρκία είναι εξαιρετικά τεταμένες, ο Σκάι συνεχίζει να ακολουθεί τακτική, λόγω της επαγγελματικής συνεργασίας που έχει με τον Τούρκο παραγωγό και φίλο του Ερντογάν Ατζούν Ιλιτζαλί. Πάλι καλά που δεν βάλανε και κανέναν Τούρκο στο ελληνικό Big Brother.

Όπως μαθαίνουμε, οι Κύπριοι fans του άγριου ριάλιτι είναι έξαλλοι με τον Σκάι και την παραγωγή του πρότζεκτ, κάνοντας λόγο για προκλητική συμπεριφορά απέναντί τους”.
“Βόμβα! Κανένας Κύπριος παίκτης στην πρεμιέρα του Big Brother” είναι ένας χαρακτηριστικός τίτλος από τους πολλούς που κυκλοφορούν τις τελευταίες δύο ημέρες στις lifestyle ιστοσελίδες της Κύπρου. Αρκετοί είναι μάλιστα και οι χρήστες του twitter στη χώρα που ξέσπασαν με οργισμένα “τιτιβίσματα” εναντίον του ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού, καλώντας σε μποϊκοτάζ του ριάλrrι που προβάλλεται και στη Μεγαλόνησο μέσα από τη συχνότητα του Sigma TV”.

Στo άρθρο αυτό, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα και στην ιστοσελίδα www.espressonews.gr, συγκεντρώνονται πλείστες όσες προσβλητικές, συκοφαντικές, δυσμενείς και δυσφημιστικές αναφορές στη διοίκηση και στους συντελεστές του ΣΚΑΙ, διαδίδοντας ευθέως ότι ο ΣΚΑΙ προάγει δήθεν τα τουρκικά συμφέροντα ή υποστηρίζει τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, προτρέποvτας, εμμέσως πλην σαφώς, τους τηλεθεατές να μην παρακολουθούν ΣΚΑΙ.

Τα ως άνω δημοσιεύματα, πέρα από ψευδή, είναι όλως συκοφαντικά και δυσφημιστικά, αναφέρονται δε στην εταιρεία μας, στη διοίκηση αυτής και τους εργαζομένους με άκρως προσβλητικό τρόπο, διαβάλλοντάς μας στο πανελλήνιο και στοχοποιώντας μας ως “τουρκικό” τηλεοπτικό σταθμό είτε ως σταθμό που προωθεί και υποστηρίζει τουρκικά συμφέροντα, τη στιγμή μάλιστα που η εκπομπή του Big Brother ουδεμία σχέση έχει με τουρκική παραγωγή. Χαρακτηριστικό δε στοιχείο της διαστρέβλωσης και της παραποίησης των ειδήσεων είναι η φωτογραφία που πλαισιώνει το άρθρο, απεικονίζοντας τον Ερντογάν με τoν Ατζούν Ιλιτζαλί, τόσο στο εξώφυλλο όσο και στη σελίδα 14 της εφημερίδας. Από την άλλη μεριά, ασφαλώς γνωρίζετε ότι σε όλα ανεξαιρέτως τα παιχνίδια ριάλιτι του σταθμού μας ελάμβαναν και λαμβάνουν μέρος παίκτες από την Κύπρο».

Επίσης μεταξύ άλλων στο εξώδικο η Σκάι Α.Ε. αναφέρει: «Όλα τα παραπάνω ισχυρίζεσθε και εν γνώσει σας με απολύτως ψευδείς, αόριστους και ατεκμηρίωτους υπαινιγμούς. Εντάσσονται δε σε μια συστηματική προσπάθειά σας να συνδέσετε τον ΣΚΑΙ με τουρκικά συμφέροντα, όπως αποδεικνύεται και από προγενέστερα δημοσιεύματα της εφημερίδας σας».

H «Εspresso» δεν έκανε τίποτα παραπάνω στο ρεπορτάζ που ενόχλησε τον Σκάι παρά να καταγράψει όσα συνέβησαν στην Κύπρο γύρω από το «Big Brother» και τις αντιδράσεις που υπήρχαν εκεί! Είναι μήπως τυχαίο που τρεις ημέρες μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμά μας, και συγκεκριμένα στις 4 Σεπτεμβρίου, στο live του «Big Brother» ο «Μεγάλος Αδελφός» καλωσόρισε άρον άρον τον νέο παίκτη Βλαδίμηρο Νικόλα, ο οποίος είναι από την Κύπρο; Τι σατανική σύμπτωση…

Αναφορικά τώρα με τους ισχυρισμούς του καναλιού ότι το στοχοποιούμε ως «τουρκικό» και ότι «προωθεί τα τουρκικά συμφέροντα», δυστυχώς για τους ιθύνοντες του καναλιού η τηλεοπτική πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια άλλα μαρτυρά! Γιατί, αν καθίσουμε να απαριθμήσουμε τα τουρκικά σίριαλ που προβάλλονται και έχουν προβληθεί στο κανάλι, θα… ζαλιστούν οι αναγνώστες μας. Είναι δε τόσο πολλά, που θα έλεγε κανείς πως όσοι τηλεθεατές βλέπουν τις σειρές κάνουν… δωρεάν ταχύρυθμα μαθήματα της τουρκικής γλώσσας.

Ας μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι ο Σκάι έφτασε στο σημείο εν μέσω πανδημίας να προβάλει τη σειρά «Ο γιατρός», που αποθεώνει μέσα από τα πλάνα της το σύστημα υγείας της Τουρκίας, παρότι άλλα συμβαίνουν στη γειτονική χώρα. Όσο για την τηλεοπτική σχέση του Σκάι με τον Τούρκο παραγωγό και φίλο του Ερντογάν, Ατζούν Ιλιτζαλί, έχουν γραφτεί τόσα, που δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Τα λένε οι παραγωγές και τα realities made in Acun (ξεχνά κανείς το ελληνοτοτουρκικό «Survivor»;) που έχουν «παρελάσει» από τη συχνότητα του καναλιού που εδρεύει στο Παλαιό Φάληρο. Συμπερασματικά και για να μη μακρηγορούμε, την καταγραφή γεγονότων (βλέπε Κύπρος – «Big Brother») οι ιθύνοντες του Σκάι την «αναγιγνώσκουν» ως συκοφαντία και διαστρέβλωση και παραποίηση των ειδήσεων. Λυπούμαστε… Τα γεγονότα τούς διαψεύδουν…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...