Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ισόβια στον φονιά του Γραικού – Η εισαγγελέας τον χαρακτήρισε «αμετανόητο»

Με σκυμμένο κεφάλι και χαμηλωμένο βλέμμα άκουσε την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, που τον καταδίκασε χθες σε ισόβια κάθειρξη, ο 47χρονος έμπορος κρεάτων Δήμος Δήμου, που ομολόγησε ότι σκότωσε τον 59χρονο Δημήτρη Γραικό και τον έθαψε μαζί με το αυτοκίνητό του τον Νοέμβριο του 2016!

Στο άκουσμα της απόφασης οι συγγενείς του άτυχου κτηνοτρόφου, οι οποίοι ζητούσαν επί ενάμιση μήνα να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον άδικο χαμό του αγαπημένου τους, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά. Νωρίτερα είχε προκληθεί ένταση όταν, σύμφωνα με το thesstoday.gr, η αδελφή του θύματος άρχισε να εκτοξεύει βρισιές και κατάρες κατά του κατηγορουμένου και αμέσως μετά λιποθύμησε. Το κλίμα ηλεκτρίστηκε σε σημείο που κάποιοι από τους παρευρισκομένους λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια. Χάρη στην παρέμβαση των αστυνομικών, όμως, τα πνεύματα ηρέμησαν.

Η εισαγγελέας της έδρας ήταν καταπέλτης για τον 47χρονο κρεατέμπορο. Σε αυστηρό τόνο ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τον χαρακτήρισε «αμετανόητο», επισημαίνοντας ότι επί δυόμισι χρόνια απέκρυπτε την αποτρόπαια πράξη του και δεν δίσταζε να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές παριστάνοντας τον ανήξερο.

«Μίλησε για τα μαρτύριο που περνάει η οικογένειά του, αλλά δεν βρήκε να πει μία συγγνώμη για τις μαρτυρικές στιγμές που βίωσε ο Γραικός» τόνισε η εισαγγελική λειτουργός, ενώ, αξιολογώντας τη συμπεριφορά του κατηγορουμένου, έκανε λόγο για «αναλγησία» και «απάθεια».

Σύμφωνα με την ίδια, ο Δημήτρης Γραικός δολοφονήθηκε εξαιτίας μιας οικονομικής διαφοράς που είχε με τον δράστη. Οπως είπε, ο 47χρονος όφειλε στον αδικοχαμένο κτηνοτρόφο 47.000 ευρώ από την τελευταία σφαγή.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το θύμα ακολούθησε τον κατηγορούμενο «καθ’ υπόδειξιν» του ιδίου στην κτηνοτροφική μονάδα του, στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης, για να εισπράξει τα οφειλόμενα.

21191398

Η εισαγγελική λειτουργός απέρριψε όσα επικαλέστηκε ο κατηγορούμενος περί δήθεν δανεισμού ζώων ή διαφωνίας που άρχισε όταν ο άτυχος κτηνοτρόφος θεώρησε πως ο δράστης τον «έριξε» στη συμφωνία για τα χρήματα. «Κανένας ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κατηγορούμενος και θύμα φεύγουν μαζί από την ίδια πόρτα, δεν αποχωρούν από τον χώρο του σφαγείου για ακόμη 45 λεπτά μετά που αποχώρησαν όλοι. Η παραμονή για 45 λεπτά υποδηλώνει ότι υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ τους, γιατί ο Γραικός περίμενε χρήματα και δεν τα έλαβε. Ισχυρίστηκε ψευδώς και για την πραγματική τιμή πώλησης, αλλά και για το ότι ο λόγος που τσακώθηκε με τον Γραικό ήταν ότι του ζήτησε δανεικά ζώα, κάτι που ισχυρίστηκε για πρώτη φορά στην απολογία του.
Ο πραγματικός λόγος που πήγε ο Γραικός στον στάβλο ήταν γιατί ο κατηγορούμενος του είπε να συναντηθούν εκεί για να του δώσει τα χρήματα, παρότι δεν είχε σκοπό να το κάνει» τόνισε η εισαγγελέας, η οποία μάλιστα επικαλέστηκε ιδιόχειρες σημειώσεις που διατηρούσε ο Γραικός σε τετράδιο από οικονομικές συναλλαγές.

Αντικρούοντας, τέλος, τον ισχυρισμό του Δήμου Δήμου ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον άτυχο επιχειρηματία και ότι ο θάνατός του επήλθε από πτώση κατά τη διάρκεια συμπλοκής, η εισαγγελέας επισήμανε ότι ο 59χρονος ξεψύχησε εξαιτίας των βίαιων χτυπημάτων που δέχθηκε από τον δράστη, ο οποίος είχε ανθρωποκτόνο δόλο.

21191362 1 scaled

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...