Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

«Σασμός»: Βασιλική και Μαθιός ζουν με την απειλή της αποκάλυψης της αλήθειας...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Εύα...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Το μεγαλύτερο έπαθλο όλων των εποχών στην Ελλάδα

Το έπαθλο ρεκόρ ύψους 98 εκατ. ευρώ διεκδικούν οι...

Λαζάρου και Μποτρίνι ανάμεσα στους επιχειρηματίες της εστίασης που αντιδρούν στο νέο lockdown: «Πληρώνουμε τα πάρτι»

«Τσουνάμι» αντιδράσεων έχουν προκαλέσει τα μέτρα που πλήττουν χιλιάδες επιχειρήσεις στον χώρο της εστίασης.

Διάσημοι και μη επιχειρηματίες υψώνουν τη φωνή τους εκφράζοντας αγανάκτηση για το νέο lockdown που επιφέρει ολική οικονομική καταστροφή στις επιχειρήσεις, με ορατό τον κίνδυνο πολλές από αυτές να βάλουν οριστικό λουκέτο.

Μάλιστα, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν έλαβε υπόψη της ότι οι ίδιοι έχουν επενδύσει σε μέτρα προφύλαξης και ασφάλειας του κοινού και των εργαζομένων. Ο γνωστός σεφ και επιχειρηματίας Λευτέρης Λαζάρου ξέσπασε με ανάρτησή του στο Ιnstagram:

«Στην πλειοψηφία μας, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι ήμασταν συνεπείς και τηρήσαμε ευλαβικά όλα τα μέτρα ασφαλείας, παρ’ όλη την οικονομική επιβάρυνση που αναγκαστήκαμε να καλύψουμε. Ομως, αναρωτιέμαι, είναι μόνο η εστίαση η κύρια αιτία της διασποράς του ιού; Αυτό που φοβάμαι είναι ότι πολλά εστιατόρια δεν θα μπορέσουν να ξαναλειτουργήσουν και ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων θα οδηγηθεί στην ανεργία. Ας μην ξεχνάμε ότι η εστίαση συμβάλλει σημαντικά στην οικονομία της χώρας και στον πολιτισμό της. Στηρίζει τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία και πολλούς άλλους κλάδους της οικονομίας. Εκκληση προς τον κύριο πρωθυπουργό. Κύριε πρωθυπουργέ, όταν παίρνονται τόσο σοβαρές αποφάσεις από τις επιτροπές των υπουργείων, καλό θα ήταν να συμμετέχουν σε αυτές και εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης».

«Εχουμε συμμορφωθεί»

Την αντίθεσή του με το κλείσιμο των εστιατορίων εξέφρασε και ο σεφ Εκτορας Μποτρίνι, σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Instagram.

«Λοκντάουν για τα εστιατόρια, ενώ τα σχολεία και το λιανεμπόριο θα συνεχίσουν να λειτουργούν “κανονικά”! Κι όμως, οι μόνοι ασφαλείς χώροι, όπου επιχειρηματίες και εργαζόμενοι έχουμε συμμορφωθεί πλήρως και τα μέτρα τηρούνται ευλαβικά, είναι τα εστιατόρια! Πολλοί από μας έχουν ακόμα και χρεωθεί για να συμμορφωθούν με τα μέτρα προστασίας και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των επιδημιολόγων: αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια, λάμπες UV, αντισηπτικά τζελ παντού, καθαριστές αέρα, μάσκες, θερμικοί σαρωτές, τεστ για το προσωπικό και τόσα άλλα που προέκυψαν στην πορεία κι ανεβάζουν σημαντικά τα κόστη για τις επιχειρήσεις μας. Και τώρα; Καλούμεθα να “πληρώσουμε” για τις μαζώξεις των “αρνητών” στις πλατείες ή για τα πάρτι που διοργανώνονται σε ερημικές παραλίες και στο εργοτάξιο του Φαληρικού Δέλτα;» γράφει.

Ο γνωστός σεφ ρωτάει πώς θα συντηρήσουν τις επιχειρήσεις και τις οικογένειες που ζουν από αυτές και πώς θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους τα εστιατόρια, προειδοποιώντας ότι πολλά θα εξαφανιστούν.

«Ζητάμε, κ. πρωθυπουργέ, να συνεχίσουμε να λειτουργούμε, τηρώντας, φυσικά, τα μέτρα και σεβόμενοι όλους τους κανόνες, όπως θα συνεχίσει να λειτουργεί και να κινείται και το λιανεμπόριο. Αλλιώς ένας σημαντικός κλάδος εργαζομένων της χώρας θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία, με τις αναμενόμενες συνέπειες για το σύνολο της οικονομίας μας. Χρειαζόμαστε μια ένδειξη που θα κρατήσει την πίστη μας στο μέλλον ζωντανή. Για να μην πιστέψουμε πως πορευόμαστε μόνοι. Για να βρούμε το κουράγιο να συνεχίσουμε. Η πολιτική είναι φτιαγμένη από θάρρος και όνειρα. Απαιτεί φαντασία και όραμα για μέλλον. Μόνο έτσι μπορεί να κάνει το αόρατο ορατό» καταλήγει.

Οι πελάτες

Οι αντιδράσεις στον χώρο της εστίασης φουντώνουν μέρα με τη μέρα, καθώς οι επιχειρηματίες βλέπουν για δεύτερη φορά τα μαγαζιά τους να κλείνουν λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, τη στιγμή που ήδη αναγκάστηκαν να συμμορφωθούν στα νέα δεδομένα με τις αποστάσεις, τη μείωση στους επιτρεπόμενους πελάτες και το περιορισμένο ωράριο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...