Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Θηλυκό «χαστούκι» στο «Bachelor»: H πρόεδρος της ΕΓΕ ξεσπά για το άθλιο ριάλιτι που εξευτελίζει τις γυναίκες!

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει το ριάλιτι του Alpha «The Bachelor» μεταξύ των οργανώσεων που παλεύουν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα για το γυναικείο φύλο.

  • Από τη
    Γιώτα Φλώρου

Μάλιστα, η Ένωση Γυναικών Ελλάδος (ΕΓΕ) έφτασε στο σημείο να στείλει καταγγελτική επιστολή προς το αρμόδιο όργανο για τα τηλεοπτικά προγράμματα, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, ώστε να σταματήσει αυτό το «ριάλιτι κακού γούστου», όπως το χαρακτηρίζουν, καθώς δεν εξευτελίζει απλώς την προσωπικότητα των γυναικών, αλλά φτάνει στο σημείο να καταπατά τα θεμελιώδη δικαιώματά τους.

«Στα 30 και πλέον χρόνια της πορείας της, η ιδιωτική τηλεόραση μας έχει χαρίσει πολλές όμορφες σειρές και εκπομπές ποιότητας. Τον τελευταίο καιρό, όμως, μας κάνει αρκετές φορές να νιώσουμε αμηχανία, να ντρεπόμαστε και να οργιζόμαστε με αυτά που βλέπουμε στις οθόνες μας. Διαπιστώνουμε ότι τον καιρό της πανδημίας και της σοβαρής οικονομικής κρίσης που δημιούργησε στη χώρα μας, σε όλα τα ιδιωτικά ΜΜΕ ξεφυτρώνουν μια σειρά ριάλιτι-παιχνιδιών, όπου ο ρόλος και η γυναικεία προσωπικότητα υποβαθμίζονται τόσο, που ο υποβιβασμός, η απαξίωση, η βία και ο βιασμός της να είναι διαρκείς».

Στους δέκτες

«Ο ρόλος του φύλου περιγράφει συμπεριφορές, στάσεις και πεποιθήσεις και την πολιτισμική ταυτότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, που δεν αντικατοπτρίζουν το σήμερα» τονίζει η ΕΓΕ στην επιστολή της προς το ΕΣΡ.

Όπως λέει στην «Espresso» η πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος Ντένα Λογιάδου, τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αποτέλεσε μια σκηνή από το σόου του Alpha που εμφανίστηκε στους τηλεοπτικούς δέκτες την περασμένη εβδομάδα, όταν ο «Bachelor» Παναγιώτης Βασιλάκος βρέθηκε σε μια μπανιέρα γεμάτη με σοκολάτα μαζί με μία από τις κοπέλες!

«Μου θύμισε σκηνή από την ταινία “Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι”» είπε, ξεσπώντας η κυρία Λογιάδου! Στη συγκεκριμένη ταινία, η οποία είχε επίσης σχολιαστεί για τις επίμαχες σκηνές της, υπήρχε μια σκηνή με τους δύο πρωταγωνιστές, τον Μάρλον Μπράντο και τη Μαρία Σνάιντερ, μέσα σε μπανιέρα.

Η πρόεδρος της ΕΓΕ αναφέρει ότι το ζήτημα με τις εκπομπές χαμηλού επιπέδου γίνεται ακόμα μεγαλύτερο τώρα που ο κόσμος κάθεται στο σπίτι λόγω της καραντίνας και βλέπει τηλεόραση. Οι εκπομπές αυτές, όπως λέει, έχουν τη χειρότερη επίδραση στη νεολαία, καθώς η τηλεόραση, αντί να παρέχει εκπαίδευση, προβάλλει τελείως λανθασμένα πρότυπα, που διαμορφώνουν αντιλήψεις και επηρεάζουν συμπεριφορές. Εκτός από το «Bachelor» η Ένωση Γυναικών Ελλάδος στρέφεται με την επιστολή της εναντίον και άλλων ριάλιτι, όπως το «Big Brother», στο οποίο έχουν ακουστεί «χυδαία σχόλια» (ποιος μπορεί να ξεχάσει τις δηλώσεις του παίκτη Αντώνη Αλεξανδρίδη περί βιασμού;), το «Greece’s Next Top Model», που «διακωμωδεί τις ελπίδες των νέων που συμμετέχουν», και το θεωρητικά αθώο «Shopping Star», που πρoοέβαλε ένα επεισόδιο στο οποίο οι κυρίες που συμμετείχαν έπρεπε να ντυθούν εντυπωσιακά για τον γάμο του πρώην φίλου ή συζύγου τους, για να «σκάσει η νύφη»!

H γυναικεία οργάνωση, η οποία αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια να αποδείξει ότι η γυναίκα δεν είναι η θλιβερή εικόνα που προβάλλουν οι τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά είναι αξιοπρεπής, δυναμική και δραστήρια στην προσωπική, στην επαγγελματική και την κοινωνική ζωή της, ζητά από το ΕΣΡ να επιληφθεί του θέματος ώστε να τηρηθούν οι κανόνες δεοντολογίας και να μην απαξιωθούν οι πολυετείς αγώνες των γυναικών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...