Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Πόσους έφαγε ο «Δρ Χάρος»: Λεπτομέρειες για την εγκληματική δράση του «ψευτογιατρού» Νίκου Κοντοστάθη

Ανατριχίλα από τις δύο πραγματογνωμοσύνες που «δένουν» τον Νίκο Κοντοστάθη με 12 φόνους και 14 απόπειρες σε καρκινοπαθείς

Δεν έχουν τέλος οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον 47χρονο «ψευτογιατρό» Νίκο Κοντοστάθη, η εγκληματική δράση του οποίου απέναντι σε ανυπεράσπιστους ασθενείς, που έπασχαν από καρκίνο, και τις οικογένειές τους αποκαλύφτηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος των οικογενειών έξι θυμάτων, Στέλιος Σούρλας, υποστήριξε ότι οι Αρχές έχουν στα χέρια τους στοιχεία για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες σε ασθενείς που τον εμπιστεύτηκαν, ενώ συνολικά τα χρήματα που είχε καταφέρει να αρπάξει εξαπατώντας τα θύματά του με -δήθεν- θεραπείες φτάνουν τα 840.000 ευρώ!

Σε αυτά τα συμπεράσματα φέρεται ότι έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής οι δύο πραγματογνώμονες των ανακριτικών Αρχών, μία ιατροδικαστής και μία παθολογοανατόμος, οι οποίες έκαναν φύλλο και φτερό τους φακέλους των ασθενών που κατέληξαν από τα χέρια του «Δρ Χάρου» και εντόπισαν άμεση συνάφεια του θανάτου τους με τη δράση του.
«Ο θάνατος όλων των ασθενών επήλθε συνεπεία καρδιοαναπνευστικής ανακοπής, σε έδαφος του καρκίνου (από τον οποίο έπασχαν), μετά από διακοπή της θεραπείας τους από τον Κοντοστάθη Νικόλαο, τελώντας το αδίκημα της ανθρωποκτονίας» αναφέρεται συγκεκριμένα στο πόρισμα των Αρχών.

Το ανατριχιαστικό συμπέρασμα που ήρθε στο φως από τις δύο πραγματογνώμονες σχετικά με τη δράση του «ψευτογιατρού» είναι ότι οι θεραπείες του χειροτέρευαν την κατάσταση της υγείας των ασθενών και τους οδηγούσαν ένα βήμα πιο κοντά στον θάνατο.

«Εξαπατήθηκε»

Σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια ενός 67χρονου θύματος, αναφέρει: «Η ιατροδικαστής απεφάνθη ότι η πρόγνωση του ασθενούς, ο οποίος έπασχε από μη μικροκυτταρικό καρκίνωμα πνεύμονα, θα μπορούσε να είναι πολύ καλή και να οδηγήσει ακόμη και σε πλήρη ίαση, χάρη στην πρόοδο της ογκολογίας και τα εγκεκριμένα ιατρικά πρωτόκολλα, πλην όμως ο ασθενής εξαπατήθηκε από τον κατηγορούμενο και πείστηκε ότι δεν χρειαζόταν να προβεί σε χειρουργική επέμβαση και ότι, δήθεν, θα θεραπευόταν με βότανα, έλαια, αυστηρή διατροφή κ.λπ. Ως εκ τούτου, η νόσος έκανε μετάσταση στον εγκέφαλο και οδήγησε τον ασθενή στο θάνατο σε σύντομο χρονικό διάστημα»!

Παράλληλα το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η παθολογοανατόμος είναι ότι «η περίπτωση του θανόντα είναι από τις πιο δραματικές, διότι θα μπορούσε με την ορθή επιλογή να εμπιστευτεί την υγεία του σε ιατρικό προσωπικό ενδεδειγμένο για την πάθησή του και να έχει προσδόκιμο ζωής άνω των επτά τουλάχιστον ετών ζωής. Δυστυχώς, όμως, η αυστηρή διατροφή και τα αγνώστου σύστασης σκευάσματα που του χορηγήθηκαν από τον κατηγορούμενο, αλλά και η έλλειψη της σωστής θεραπευτικής αγωγής, που ορίζει η ιατρική επιστήμη, καταπόνησαν δραματικά τον ασθενή».

Υπενθυμίζεται ότι ο «Δρ Χάρος» είχε ξεκινήσει τη δράση του από το 2016. Εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός της Ελβετίας, παρέχοντας, αντί αδράς αμοιβής, τις θεραπείες του με σκευάσματα βοτάνων σε βαριά νοσούντες ασθενείς, τους οποίους έπειθε να διακόψουν τις κανονικές τους θεραπείες, δίνοντάς τους ψεύτικες ελπίδες, ότι, αν ακολουθούσαν τις οδηγίες του, τότε θα θεραπεύονταν πλήρως από την ασθένειά τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...