Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Τρόμος στο Ν. Ηράκλειο! Εξαφανίσεις και επίδοξοι βιαστές στη γειτονιά όπου «έφαγαν» την Αγραφιώτου

Στην περιοχή κυκλοφορεί ελεύθερος ο «δράκος» που το 2016 έσφαξε την Αγραφιώτου

Ο τρόμος βασιλεύει τις νύχτες στα βόρεια προάστια για τις γυναίκες οι οποίες βρίσκονται απροστάτευτες στο έλεος ανθρωπόμορφων τεράτων που εκμεταλλεύονται την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Μετά βίας κατάφερε μια 55χρονη να ξεφύγει από έναν επίδοξο βιαστή την περασμένη Τρίτη στο Νέο Ηράκλειο, όπου εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος ο «δράκος» που βίασε και σκότωσε την Ελευθερία Αγραφιώτου πριν από τέσσερα χρόνια! Την ίδια ώρα, παραμένει άφαντη εδώ και μήνες η 29χρονη μητέρα που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την ίδια περιοχή!

Φ2
Η Δήμητρα Ζιβανού

Ήταν λίγο πριν από τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν η 55χρονη έφυγε ανυποψίαστη από το σπίτι της στο Νέο Ηράκλειο για να πάει στη δουλειά της παίρνοντας το λεωφορείο από στάση στη λεωφόρο Αμαρουσίου. Ενώ η γυναίκα περπατούσε προς τη στάση, πετάχτηκε μπροστά της ένας άνδρας γυμνός από τη μέση και κάτω, ο οποίος φορούσε μόνο ένα κοντομάνικο μπλουζάκι! Ο άγνωστος είχε στήσει καρτέρι πίσω από ένα σταθμευμένο όχημα περιμένοντας σαν λύκος το θύμα του και, μόλις είδε την 55χρονη, όρμησε πάνω της μέσα στο μισοσκόταδο.

Εκείνη έντρομη κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του και να το βάλει στα πόδια, όμως ο μανιακός την κυνήγησε αποφασισμένος να ικανοποιήσει τα αρρωστημένα ένστικτά του. Επί της οδού 25ης Μαρτίου κατάφερε να ξαναπιάσει τη γυναίκα, όμως ευτυχώς εκείνη βρήκε το κουράγιο να αμυνθεί χτυπώντας τον με την ομπρέλα που κρατούσε και να ξεφύγει ξανά. Ταυτόχρονα άρχισε να ουρλιάζει καλώντας σε βοήθεια και μόνο τότε ο επίδοξος βιαστής το έβαλε στα πόδια και χάθηκε προς την οδό Αγίου Στεφάνου, χωρίς καν να προσπαθήσει να κρύψει τη γύμνια του!

Μένει κάπου κοντά

Παρά τον αιφνιδιασμό και την πάλη της με τον άγνωστο, η 55χρονη κατάφερε να συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά του και τα περιέγραψε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, που προσπαθούν να τον ταυτοποιήσουν. Πρόκειται για έναν μελαχρινό, κοντοκουρεμένο άντρα ηλικίας 40-50 χρόνων, με φυσιολογική διάπλαση, ο οποίος μιλούσε ελληνικά. Το ότι κυκλοφορούσε γυμνός πριν και μετά την επίθεση δείχνει ότι μένει κάπου κοντά και οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στη γύρω περιοχή.

Αν δεν συλληφθεί ο επικίνδυνος ανώμαλος, ο εφιάλτης ότι ίσως βρεθούν στο διάβα του δεν θα αφήσει τις ανυπεράσπιστες γυναίκες του Νέου Ηρακλείου και όχι μόνο. Άλλωστε, από το 2016 είναι ανεξιχνίαστες η σεξουαλική κακοποίηση και η σφαγή της άτυχης Ελευθερίας Αγραφιώτου από τον άγνωστο «δράκο», ο οποίος παραμένει ακόμη ασύλληπτος.

Άφαντη εδώ και οκτώ μήνες από την περιοχή 29χρονη μητέρα

Σχεδόν οκτώ μήνες παραμένει άφαντη η 29χρονη μητέρα δύο παιδιών Δήμητρα Ζιβανού, ωστόσο μόλις τώρα ενημερώθηκαν οι Αρχές για την εξαφάνισή της από το Νέο Ηράκλειο και οι έρευνες για τον εντοπισμό της άρχισαν καθυστερημένα.

Την εξαφάνιση της νεαρής γυναίκας, που έχει δύο κοριτσάκια ηλικίας 13 και 10 ετών τα οποία ζουν με τον πατέρα τους, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Γραμμή Ζωής – Silver Alert. Στα τέλη Μαρτίου η Δήμητρα Ζιβανού επισκέφθηκε τη μητέρα της στο Νέο Ηράκλειο και αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδαν. Έκτοτε, η απόλυτη σιωπή! Ούτε η μητέρα της γνωρίζει κάτι, αλλά ούτε και ο σύντροφό της με τον οποίο συζεί στον Άγιο Δημήτριο από πέρυσι το καλοκαίρι.

Το αρνητικό στην υπόθεση είναι ότι όλο αυτό το διάστημα η μητέρα της 29χρονης προσπαθούσε μόνη της να την εντοπίσει κι έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την αστυνομική έρευνα.

«Φοβάμαι πολύ»

Όταν η απελπισμένη μητέρα βρέθηκε σε αδιέξοδο, δήλωσε την εξαφάνισή στους αστυνομικούς, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να γυρίσουν πίσω τον χρόνο για να φωτίσουν τη διαδρομή της 29χρονης.

«Φοβάμαι πολύ για τη ζωή της κόρης μου, γιατί είναι μεγάλο το διάστημα που έχουν χαθεί τα ίχνη της. Είμαι μόνη μου και ο μόνος άνθρωπος που έχω αυτή τη στιγμή είναι η Δήμητρα. Ο πατέρας της έχει πεθάνει, ενώ η άλλη κόρη μου έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 26 ετών. Την παρακαλώ πολύ, αν είναι καλά στην υγεία της, να επικοινωνήσει μαζί μου, γιατί γνωρίζει πόσο πολύ την αγαπώ και ξέρει ότι έχουμε ανάγκη η μία την άλλη, γιατί μείναμε μόνες μας» ήταν η δραματική έκκληση της μητέρας της αγνοούμενης στο protothema.gr και ελπίζει μέσα από τη δημοσιοποίηση της εξαφάνισης να υπάρξουν πληροφορίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Silver Alert, η Δήμητρα Ζιβανού έχει καστανοπράσινα μάτια, ύψος 1,65 μ., είναι αδύνατη και η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η δολοφονία που «πάγωσε» όλη τη χώρα

Η πρωτοφανούς αγριότητας δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου στο υπόγειο γκαράζ ενός σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι είχε παγώσει την κοινή γνώμη το 2016, αφού όλα έδειχναν ότι στην περιοχή κυκλοφορούσε ένας επικίνδυνος «δράκος».

Φ4 1
Η Ελευθερία Αγραφιώτου

Η 69χρονη συνταξιούχος, διευθύντρια του τμήματος προσωπικού της Αγροτικής Ασφαλιστικής, που κατοικούσε στο Νέο Ηράκλειο, είχε δηλωθεί ως εξαφανισμένη από τις 21 Απριλίου 2016. Πάνω από έναν μήνα μετά, στις 25 Μαΐου, βρέθηκε νεκρή στο τρίτο υπόγειο του εμπορικού κέντρου στη συμβολή των οδών Χατζηιωάννου και Δημητρίου Ράλλη, όπου στεγαζόταν το σούπερ μάρκετ. Η δυσοσμία που αναδινόταν από το υπόγειο ήταν η αιτία που ένας υπάλληλος του πολυκαταστήματος ενημέρωσε τους αστυνομικούς, οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά στο μακάβριο εύρημα.

Λίγες μέρες νωρίτερα, έπειτα από πληροφορία της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», είχε βρεθεί στο δεύτερο υπόγειο του κτιρίου το λευκό Opel Corsa της άτυχης γυναίκας που ήταν σταθμευμένο από την ημέρα της εξαφάνισής της χωρίς κανείς να το προσέξει!
Σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, μόλις η 69χρονη πάρκαρε στο δεύτερο υπόγειο, δέχτηκε επίθεση από τον άγνωστο, ο οποίος είτε της κατάφερε χτύπημα στο κεφάλι με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο είτε τη χτύπησε βάναυσα στον τοίχο, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της. Στη συνέχεια ο αιμοσταγής δολοφόνος την έσυρε στο κατασκότεινο τρίτο υπόγειο που ήταν εκτός λειτουργίας και την αποτελείωσε. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε γυμνή από τη μέση και κάτω και τα ρούχα της ήταν πεταμένα σε ένα φρεάτιο του κτιρίου.

Ο ύποπτος

Η έρευνα εστίασε στο αν ο δολοφόνος ήταν ο φερόμενος ως «δράκος» του Αμαρουσίου, καθώς επιθέσεις του είχαν καταγραφεί στην ίδια περιοχή, ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώθηκε. Το σενάριο της δολοφονίας με σεξουαλικά κίνητρα θεωρείται βέβαιο για τους αστυνομικούς, καθώς ο δολοφόνος είχε βγάλει τα ρούχα της άτυχης Ελευθερίας Αγραφιώτου, ενώ το πορτοφόλι και η τσάντα της βρέθηκαν άθικτα στον χώρο.

Φ3 2
Αίματα παντού στον χώρο εντόπισαν οι αστυνομικοί

Ο αδίστακτος «δράκος», που παραμένει ασύλληπτος, φαίνεται ότι είχε σχεδιάσει την επίθεση αφού έδειχνε να γνώριζε άριστα τον χώρο. Οι αστυνομικοί πήραν εκατοντάδες καταθέσεις από τον κύκλο της 69χρονης γυναίκας και από όσους εργάζονταν στο σούπερ μάρκετ, όμως κανείς δεν φαίνεται να είχε το παραμικρό κίνητρο για τη δολοφονία. Αυτό που κάνει ακόμα πιο πολύπλοκη την υπόθεση ήταν ότι ο δράστης άφησε μισόγυμνο το θύμα του.

.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...