Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Τσάκωσαν «τέρας» του ISIS στη δομή του Ελαιώνα σε καβγά με άλλους αλλοδαπούς

Παραδέχθηκε ότι είναι εξτρεμιστής και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Καταφύγιο στην Ελλάδα, φορώντας τον «μανδύα» του πρόσφυγα και υιοθετώντας το προφίλ του καλού οικογενειάρχη με πέντε παιδιά, είχε βρει ένας 27χρονος τζιχαντιστής, ο οποίος συνελήφθη από τις διωκτικές Αρχές στην ανοιχτή δομή του Ελαιώνα, στον Βοτανικό.

Στην πραγματικότητα είναι ένας ακραίος ριζοσπαστικοποιημένος εξτρεμιστής, ο οποίος είναι μέλος του ISIS, και είχε συμμετοχή στις δράσεις των τζιχαντιστών, με ακραίες πράξεις βίας και συμμετοχή σε αποτρόπαιες δολοφονίες.

Ως παράνομος μετανάστης, ο Σύρος είχε εισβάλει στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την επίσημη καταγραφή του, στις 28 Μαρτίου του 2018. Καταχωρίστηκε και διαβιούσε ως «πρόσφυγας» στην ανοιχτή δομή του Μπακογιάννη στον Ελαιώνα, όπου διέμενε με τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά τους. Ο ίδιος, λίγους μήνες πριν, φωτογραφιζόταν με τους οπλαρχηγούς του ISIS και διακινούσε βιντεοληπτικό υλικό με τα φρικαλέα εγκλήματα στα οποία συμμετείχε στα κοινωνικά δίκτυα και το διαδίκτυο.

Σε δημοσίευμά της η «Espresso» είχε αποκαλύψει την παρουσία ριζοσπαστικοποιημένων εξτρεμιστών, οι οποίοι ως «πρόσφυγες» και με την κάλυψη ΜΚΟ διαβιούν στις δομές σε όλη την επικράτεια, με άγνωστους σκοπούς και κίνητρα. Αν και η ταυτότητα, η παρουσία και η δράση του ήταν γνωστά στο επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής, η αφορμή για τη σύλληψη του 27χρονου -κατά δήλωσή του Σύρου δόθηκε έπειτα από έναν μεγάλο καβγά που ξέσπασε την Τετάρτη στη δομή μεταξύ αλλοδαπών διαφόρων εθνικοτήτων. Κλήθηκε η Αστυνομία και, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, μετέβη και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής.

Ο 27χρονος συνελήφθη και οι αστυνομικοί, προσπαθώντας να μάθουν για ποιον λόγο έγινε ο καβγάς, κατάλαβαν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε με τον 27χρονο. Οπως αποκαλύφθηκε τελικά και ομολόγησε και ο ίδιος, ήταν μέλος του ISIS και μάλιστα είπε στους αστυνομικούς ότι εντάχθηκε στην αιμοσταγή τζιχαντιστική οργάνωση γιατί είχε υποφέρει πολύ η οικογένειά του από το καθεστώς του Ασαντ και ήθελε να τους εκδικηθεί. Κατά την επιτόπια έρευνα του κλιμακίου της Αντιτρομοκρατικής στον οικίσκο του κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DAESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις με συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του παραπέμφθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...