Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κινείται νομικά το Βρετανικό Μουσείο για τον υπάλληλο που πούλησε αρχαιότητες στο...

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας προσέφυγε το Βρετανικό Μουσείο,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Σοκ στις Σπέτσες με 22χρονο γιο καθηγητή του Πολυτεχνείου που φέρεται ως ο δολοφόνος 26χρονου

Ο 26χρονος νεαρός που βρέθηκε να ψυχορραγεί σε ερημικό δρομάκι το βράδυ του Σαββάτου στις Σπέτσες δεν ήταν τελικά θύμα τροχαίου, όπως είχαν αρχικά ενημερωθεί οι αρμόδιες Αρχές, αλλά θύμα δολοφονίας, με φερόμενο ως δράστη τον 22χρονο γιο γνωστού καθηγητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου!

Ο τελευταίος διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά την ενοχή του γιου του, κάνοντας λόγο για «ψευδομάρτυρες-βαποράκια που διακινούν ναρκωτικά στις Σπέτσες», τα οποία έμπλεξαν άδικα το παιδί του σε όλο αυτό. Το 26χρονο θύμα, που εργαζόταν σε συνεργείο με μοτοσικλέτες στο νησί του Αργοσαρωνικού, εντοπίστηκε αιμόφυρτο το Σάββατο λίγο πριν από τις 23.00 και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

θυμα
Το θύμα

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο θάνατός του ήταν συνεπεία τροχαίου, αλλά ο γιατρός και κατόπιν ο ιατροδικαστής που κλήθηκε να εξετάσει το πτώμα βρήκαν σημάδια από μαχαιριές στο σώμα του και συγκεκριμένα στο υπογάστριο και στην κοιλιακή χώρα, αλλά και χτυπήματα που δεν δικαιολογούνταν από το… τροχαίο! Έτσι, ενημερώθηκαν οι αστυνομικές Αρχές και ξεκίνησε «αγώνας δρόμου» για να εντοπιστεί ο ένοχος, με τις έρευνες να οδηγούν στον 22χρονο Βασίλη Μ., ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο.

Προσωπικές διαφορές

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος δράστης διατηρούσε μπαρ στις Σπέτσες και το θύμα ήταν θαμώνας του το καλοκαίρι που πέρασε. Οι δύο νέοι έγιναν φίλοι, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, είχαν και προσωπικές διαφορές. Όταν πριν από λίγες εβδομάδες ανακοινώθηκε το νέο lockdown, ο κατηγορούμενος, που ζει στην Αθήνα, πήγε με την οικογένειά του στις Σπέτσες για να περάσουν την καραντίνα στη βίλα τους και από εκεί ο πατέρας του Γ.Μ. θα θα παρέδιδε μαθήματα στους φοιτητές μέσω τηλεκπαίδευσης.

126850872 167406385090679 8956428711473917002 n
Ο 22χρονος

Αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ο 26χρονος και ο 22χρονος έδωσαν ραντεβού στην πίσω πλευρά του νησιού, κοντά στη βίλα της οικογένειας του καθηγητή του ΕΜΠ. Οι δυο τους άρχισαν να κουβεντιάζουν για άγνωστο θέμα, ενώ μαζί τους, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ότι ήταν ακόμα δύο νεαροί. Σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις, γρήγορα η συζήτηση μετατράπηκε σε άγριο καβγά, με τον 22χρονο να κυνηγάει σε κατάσταση αμόκ τον 26χρονο, κρατώντας στο ένα χέρι πιστόλι και στο άλλο στιλέτο!
Σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, όταν τον πλησίασε, τον μαχαίρωσε χαμηλά στην κοιλιά με το στιλέτο και κατόπιν έφυγε, αφήνοντας τον 26χρονο αιμόφυρτο. Ασχημα χτυπημένος, ο νεαρός φέρεται ότι παραπατώντας έφτασε μέχρι το σημείο όπου βρέθηκε και άφησε την τελευταία του πνοή από ακατάσχετη αιμορραγία.

Πληροφορία

Λίγα λεπτά μετά το ΕΚΑΒ ενημερώθηκε (προφανώς από κάποιον από τους νεαρούς που ήταν αυτόπτες μάρτυρες) για περιστατικό με τραυματία -όπως ειπώθηκε αρχικά- από τροχαίο! Αργότερα αποκαλύφθηκε πως δεν επρόκειτο για θύμα τροχαίου αλλά δολοφονίας, με τα άτομα αυτά να ανακρίνονται για τη λανθασμένη πληροφορία που έδωσαν προσπαθώντας να παραπλανήσουν τις Αρχές. Τελικά, έπειτα από έρευνες του τοπικού αστυνομικού τμήματος εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 22χρονος, ο οποίος χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Πειραιά και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Ο νεαρός πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων με σκυμμένο το κεφάλι, ενώ ο πατέρας του, καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σε δηλώσεις του έξω από την Εισαγγελία Πειραιά αρνήθηκε την ενοχή του γιου του λέγοντας: «Δεν παραδέχεται ότι σκότωσε. Τηλεφώνησα στην Αστυνομία και μου είπαν αρχικά ότι πρόκειται για τροχαίο. Μετά οι αυτόπτες μάρτυρες άλλαξαν την κατάθεσή τους και είπαν ότι ο γιος μου τον σκότωσε. Πρόκειται για βαποράκια που διακινούν ναρκωτικά στις Σπέτσες». Μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 22χρονου ακολούθησε έρευνα στη βίλα της οικογένειας στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν ένα όπλο τύπου replica, ένα στιλέτο με λάμα 8 εκατοστών, ένα μαχαίρι μήκους 10 εκατοστών κι ένα πιστόλι. Περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια και οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στο θύμα και στον φερόμενο δράστη.

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας του 22χρονου, καθηγητής του Μετσόβιου με σπουδές στο Ανατολικό Βερολίνο και φίλους πολλούς πολιτικούς, είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα το 2015, όταν είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο με μίζες στην πόλη της Πάφου. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, όμως, από απολογούμενος έγινε μάρτυρας κατηγορίας και αποκάλυψε στην κυπριακή εισαγγελία τις παράνομες δραστηριότητες των εργολάβων που είχαν αναλάβει την κατασκευή του βιολογικού σταθμού της Πάφου. Η εισαγγελία Κύπρου δεν άσκησε τελικά δίωξη στον Γ.Μ. Αντιθέτως, οι νομικές υπηρεσίες του γενικού εισαγγελέα τον απάλλαξαν για τις έγκυρες και αποκαλυπτικές πληροφορίες που τους παρείχε από τη στιγμή που αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....