Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Μείωσαν την πρωτόδικη κάθειρξη του 34χρονου που εκτέλεσε τον επιχειρηματία Γιώργο Σαρακίνη!

Δυόμισι χρόνια έμεινε πίσω από τα σίδερα της φυλακής ο δράστης της ανθρωποκτονίας του 37χρονου Ζακυνθινού body builder και επιχειρηματία Γιώργου Σαρακίνη το καλοκαίρι του 2017, με αφορμή μια βεντέτα που κρατάει περίπου μισόν αιώνα! Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών μείωσε στο μισό την πρωτόδικη κάθειρξη των 16 ετών, ανοίγοντας ουσιαστικά την… πόρτα εξόδου της φυλακής.

Η ακροαματική διαδικασία έγινε κατ’ εξαίρεση, αφού ισχύει η απαγόρευση λόγω του δεύτερου lockdown στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα. Το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχικής ορμής, όπως και πρωτόδικα, ωστόσο έκανε δεκτό ένα από τα τέσσερα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισής του και αυτό δεν ήταν άλλο από εκείνο του πρότερου εντίμου βίου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο δράστης να καταδικαστεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και σε ακόμα έναν χρόνο φυλάκιση για τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας. Έτσι, έχοντας εκτίσει φυλάκιση τριών ετών και τριών μηνών έως τώρα, συμπληρώνει το 1/3 της ποινής και αναμένεται να αποφυλακιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού προηγηθούν οι τυπικές διαδικασίες που προβλέπονται.

2a4aa3 3
Το θύμα Γιώργος Σαρακίνης

Με καραμπίνα

Όπως είχε γράψει η «Espresso», το άγριο έγκλημα έγινε το πρωί της 22ας Αυγούστου 2017 στην περιοχή Αγία Αικατερίνη της Ζακύνθου, όταν ο δράστης Α.Κ., 34 ετών τότε, κρατώντας στα χέρια του μία καραμπίνα περίμενε υπομονετικά κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γερασίμου, από όπου γνώριζε ότι θα περνούσε το μπλε αυτοκίνητο Smart που οδηγούσε το θύμα. Όταν το Ι.Χ. πλησίασε, βγήκε στον δρόμο και πυροβόλησε προς το μέρος του 37χρονου δύο φορές, με αποτέλεσμα τα πυρά να βρουν τον στόχο τους και ο άτυχος Σαρακίνης να πέσει νεκρός. Μετά τη δολοφονία, ο τότε 34χρονος «πιστολέρο» τράπηκε σε φυγή, αλλά παραδόθηκε λίγη ώρα αργότερα στην Αστυνομία και ομολόγησε πως είχε στήσει ενέδρα θανάτου στο θύμα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πίσω από το έγκλημα κρύβεται μία βεντέτα. Πριν από πολλά χρόνια ένας στενός συγγενής του άτυχου 37χρονου είχε σκοτώσει έναν συγγενή του δράστη και από τότε οι σχέσεις μεταξύ των δύο οικογενειών ήταν εκρηκτικές, αφού παιδιά και εγγόνια μεγάλωναν μισώντας την άλλη πλευρά. Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος είχε εξηγήσει στο πρωτόδικο δικαστήριο ότι ο Σαρακίνης είχε κάνει τη ζωή του «κόλαση» και απειλούσε τον ίδιο, τη σύζυγο και τα παιδιά του. «Κάθε φορά που βρισκόμασταν, ένιωθα απειλή» είχε πει χαρακτηριστικά.

Για μία απόφαση-σταθμό έκαναν λόγο οι δικηγόροι του κατηγορουμένου, ενώ οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής επέμειναν στη θέση ότι ο κατηγορούμενος είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το θύμα σκοτώθηκε σαν σκυλί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...