Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οικογενειακή ναυμαχία: Μετά την κόρη και η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή Λουκά...

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες έχει μπει ο Σαντορινιός πρώην...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 28 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΑναζητήστε τα αίτια αν κάποιες στιγμές αισθανθείτε ανεπαρκείς σε...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

«Πραξικόπημα» (με την TV να… κοιμάται)

Όλα όσα έγιναν πριν από 48 ώρες στη φαντασία συνωμοσιολόγων.

Οι… ερπύστριες των τανκ τράνταζαν την άσφαλτο σε κεντρικούς δρόμους την Αθήνας, την ώρα που ένα μαύρο τζιπ, «χαμένο» στο πυκνό σκοτάδι, άρπαζε έξω από το σπίτι του σημαίνον πρόσωπο της κυβέρνησης, με τον υπουργό να συλλαμβάνεται τις δραματικές ώρες της πολιτειακής ανωμαλίας.

Και μέσα σε όλο αυτό το φλεγόμενο από τις εξελίξεις τοπίο λάμβανε χώρα και αμερικανική απόβαση στην Κρήτη, το νησί του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Κι όμως όλα αυτά συνέβησαν το τελευταίο 48ωρο! Τυχαίο; Όχι, αφού κανείς δεν πήρε είδηση τίποτα από όλα αυτά τα δραματικά γεγονότα, μια και η τηλεόραση είχε ρίξει «μαύρο» στα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές εκπομπές εξαιτίας της απεργίας των δημοσιογράφων στα κρατικά και ιδιωτικά κανάλια με αφορμή τις εξαγγελίες Πέτσα για το νέο εργασιακό καθεστώς στους τηλεοπτικούς σταθμούς!

Κι όμως υπήρχαν κάποιοι που πήραν «είδηση» το… σχέδιο πραξικοπήματος και όλα τα άλλα δραματικά γεγονότα! Οι ρεπόρτερ του πληκτρολογίου και οι «διδάκτορες» των fake news πίσω από τα πληκτρολόγια έδωσαν πάρτι διασποράς ψευδών ειδήσεων, με πολλούς χρήστες του διαδικτύου όχι μόνο να πέφτουν στην παγίδα, αλλά και να διαδίδουν σε χρόνο dt τα «δραματικά γεγονότα», με τους απανταχού συνωμοσιολόγους ανά τη χώρα να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση!

Για του λόγους το αληθές η «Espresso» αλίευσε από το διαδίκτυο «σπαρταριστούς» διαλόγους χρηστών social media που όχι μόνο υιοθετούσαν τις θεωρίες συνωμοσίας αλλά έθεταν και υποψηφιότητα για… Όσκαρ καλύτερου σεναρίου! Σεναρίου που θα ζήλευαν και οι κορυφαίοι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ, που έχουν χαρίσει στο κοινό ταινίες που καθήλωναν τους πάντες στον καναπέ του σπιτιού τους! Οι ίδιοι made in Greece συνωμοσιολόγοι μάλιστα το πήγαν ακόμη πιο πέρα, χαρακτηρίζοντας «στημένη» χρονικά την απεργία των δημοσιογράφων για να πέσει πέπλο σιωπής και να μη μάθει κανείς όλα όσα δραματικά γεγονότα συνέβαιναν στη χώρα!

Το «μενού» της συνωμοσιολογίας του περασμένου διημέρου λοιπόν είχε από πραξικόπημα και συλλήψεις πολιτικών μέχρι και αμερικανική απόβαση στο νησί των γενναίων, την Κρήτη! Όλες αυτές τις «ειδήσεις» αναπαρήγαν μεταξύ τους οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας και μάλιστα με άκρα μυστικότητα, μόνο μεταξύ των… μυημένων!

Είναι ενδεικτικός ο «εμπιστευτικός» διάλογος στο facebook μεταξύ δύο γυναικών, όπου η μία ενημέρωσε την άλλη για πραξικόπημα, όπως προηγουμένως είχε ενημερώσει την ίδια μια άλλη φίλη της: «Ρε συ, σπίτι λένε έγινε πραξικόπημα, πολιτειακή ανωμαλία» αναφέρει συνωμοτικά η μία και η άλλη ρωτά έκπληκτη: «Πού;»

Η… αποκαλυπτική συνέχεια είναι ακόμα πιο απολαυστική, αλλά προκαλεί και λύπη για όσα καταπίνει με ευκολία μια μερίδα των Νεοελλήνων.

«Λοιπόν, διασταυρώθηκε μια πληροφορία για σύλληψη υπουργού της κυβέρνησης. Μεγάλο και σημαντικό πρόσωπο. Τον μάζεψαν από το σπίτι του σε προάστιο των Αθηνών, ένα μεγάλο μαύρο τζιπ με φιμέ τζάμια (σ.σ.: αλίμονο, τι άλλο χρώμα θα είχε;) και από τότε αγνοείται η τύχη του. Μου το έστειλε αυτός του Στρατού που μου δίνει πληροφορίες» γράφει η «ενημερωμένη» χρήστρια του διαδικτύου. «Πότε;» τη ρωτά η φίλη της και η απάντηση είναι αποστομωτική: «Σήμερα, η απεργία ΜΜΕ μούφα ήταν, για να υπάρχει και η αναμενόμενη συγκάλυψη»!

Η φίλη της ιντερνετικής συνωμοσιολόγου έμεινε με αναπάντητα ερωτήματα, όπως «ποιος ήταν αυτός που “μάζεψαν”», αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις οι «πληροφορίες» βγαίνουν με το σταγονόμετρο…

Ο διάλογος για το πραξικόπημα συνεχίζεται με ατάκες του τύπου «Και μια πελάτισσά μου το έμαθε», «Η νύχτα θα είναι μεγάλη», «Ξεκινάει το χάος», αλλά και τη διαβεβαίωση ότι «Όλα θα πάνε καλά». Για ποιους άραγε; Για τους… πραξικοπηματίες; Σε αυτό οι διακινητές των fake news δεν είχαν απάντηση…

Όμως το μπαράζ παραπληροφόρησης και διακίνησης ψευδών ειδήσεων δεν σταμάτησε μόνο στο πραξικόπημα. Ακόμα και απόβαση στρατιωτικών δυνάμεων στην Κρήτη είχε το «μενού» της παράνοιας, που περιλάμβανε και «κινητικότητα αμερικανικών δυνάμεων», τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με το δάχτυλο στην σκανδάλη, το οριστικό κλείσιμο των εκκλησιών και άλλα πολλά, που γεννά η αστείρευτη φαντασία των συνωμοσιολόγων. Επίσης μεγάλη κινητικότητα «ειδήσεων» και «αποκαλύψεων» αφορούσε τον κορονοϊό και το εμβόλιο, με θεωρίες που έχουν διεθνή απήχηση. Βέβαια, η επόμενη ημέρα μετά τη λήξη της απεργίας των δημοσιογράφων ήταν όπως και οι μέρες των προηγούμενων εβδομάδων και μηνών. Αβεβαιότητα για την εξέλιξη της πανδημίας, εκατόμβες νεκρών στη χώρα από τον κορονοϊό και μια κοινωνία να προσπαθεί όρθια από τις απανωτές σφαλιάρες του αόρατου εχθρού και του lockdown… Με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...