Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Άνθρωποι που πήγανε και ήρθανε στον άλλον κόσμο εξιστορούν την εμπειρία τους

Επέστρεψαν από τον άλλο κόσμο και περιγράφουν τις συγκλονιστικές εμπειρίες τους στη νέα σειρά του Netflix «Surviving Death».

Υπάρχει ζωή μετά θάνατον; Κι αν τελικά δεν είναι η ώρα σου, πώς το καταλαβαίνεις και κρατιέσαι στη ζωή;

Τις απαντήσεις που δεν έχουν καταφέρει να δώσουν έως σήμερα επιστήμονες και θεολόγοι επιχειρεί να προβάλει μια νέα σειρά του Netflix, με τίτλο «Surviving Death», στην οποία όσοι επέστρεψαν από τον άλλο κόσμο αποκαλύπτουν πώς βίωσαν αυτή την εμπειρία.

Ο 57χρονος Στίβεν Ρόμπινσον από το Λιντς ακόμα δεν μπορεί να ξεχάσει όσα ακολούθησαν το σοβαρό τροχαίο που είχε σε ηλικία 18 ετών, όταν στη διάρκεια μιας εννιάωρης επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε η καρδιά του σταμάτησε τρεις φορές.

«Το πιο παράξενο ήταν ότι ένιωθα πολύ ευχάριστα. Ήταν όλα κατάμαυρα, χωρίς το παραμικρό φως, αλλά θυμάμαι ότι ένιωθα ένα αίσθημα γαλήνης και ασφάλειας, σαν να με προστάτευε κάποιος ή κάτι. Δεν ξέρω πόση ώρα βρισκόμουν σε αυτό το μέρος -στο χείλος του θανάτου-, όμως κάποια στιγμή αισθάνθηκα ότι κάποιος με οδήγησε πίσω στη συνειδητότητα» αναφέρει ο Ρόμπινσον, προσθέτοντας πως το ακόμα πιο παράξενο είναι ότι, όταν άνοιξε τα μάτια του, αντίκρισε αυτή τη φιγούρα στο κάτω μέρος του κρεβατιού του.

«Έμεινε μαζί μου αρκετούς μήνες, ακόμα κι όταν είχα βγει από το νοσοκομείο, χωρίς να λέει τίποτε. Απλώς καθόταν στην άκρη του κρεβατιού. Ένιωθα καθησυχασμένος χάρη στην παρουσία της» επισημαίνει.

Φ2 Steven Robinson
Steven Robinson

Ωστόσο ο 33χρονος Μπιλ Φέντον αναγνώρισε ξεκάθαρα τη φιγούρα που είδε όταν κινδύνευσε να πεθάνει από πνευμονία. «Όσο ήμουν σε κώμα, διασωληνωμένος, θυμάμαι ότι είδα ένα πολύ μικρό λευκό φως, σαν LED, σε απόσταση, να έρχεται όλο και πιο κοντά σε μένα. Δεν ξέρω αν ερχόταν αυτό προς το μέρος μου ή πήγαινα εγώ προς αυτό, όμως ξαφνικά είδα μια φιγούρα. Ήταν η γιαγιά μου Ιζομπέλ, που είχε πεθάνει πριν από τρία χρόνια. Μου είπε ότι δεν είχε έρθει ακόμα η ώρα μου» λέει ο Φέντον, ο οποίος συνήλθε έπειτα από τρεις μέρες.

Φ3 Bill Fenton
Bill Fenton

Η Μόλι Μάρεϊ, 33 ετών σήμερα, παραλίγο να πεθάνει στα 15 της σε ατύχημα με σκάφος. «Όσο βρισκόμουν σε κώμα, ένιωθα ότι παρασυρόμουν προς ένα λαμπερό, λευκό φως, που έμοιαζε να με καλεί προς το μέρος του. Δεν φοβήθηκα καθόλου» αναφέρει, εξηγώντας ότι μέσω αυτού του φωτός έβλεπε τον εαυτό της ξαπλωμένο στο δωμάτιο του νοσοκομείου. «Θα πήγαινα ευχαρίστως προς το φως, αλλά ένιωθα ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή. Όταν ξύπνησα από το κώμα, είδα ότι το δωμάτιο ήταν ακριβώς όπως το είχα “δει”» λέει.

Φ4 Molly Murray
Molly Murray

Όλη της τη ζωή είδε να περνά μπροστά από τα μάτια της η Στέλα Ραφάνι, η οποία σε ηλικία 16 ετών είχε ένα τροχαίο μαζί με τον τότε σύντροφό της. «Στιγμιότυπα από όλη μου τη ζωή πέρασαν μπροστά από τα μάτια μου, που διαδέχονταν με ταχύτητα το ένα το άλλο.

Μπορούσα να δω κάθε στιγμιότυπο τόσο καθαρά, που τα θυμάμαι όλα ακόμα και σήμερα. Έπειτα αισθάνθηκα ότι κοίταζα κάτω, το αιμόφυρτο, άψυχο σώμα μου στην άκρη του δρόμου. Δεν πονούσα, αλλά έβλεπα το αγόρι μου και τους φίλους του γύρω μου να κλαίνε. Τους άκουσα να λένε “είναι νεκρή” και θυμάμαι ότι σκέφτηκα: “Δεν είμαι έτοιμη να πεθάνω”. Τότε γύρισα πίσω στο σώμα μου» αναφέρει.

Φ5 Stella Ralfini
Stella Ralfini

Η 40χρονη που βρέθηκε στον Παράδεισο

Φ6 Cemanthe McKenzie
Cemanthe McKenzie

Η μόνη που πιστεύει ότι πήγε στον παράδεισο είναι η 40χρονη σήμερα Σεμάνθ Μακ Κένζι, η οποία το 2013 έχασε τις αισθήσεις της ξαφνικά και… βρέθηκε σε ένα ζεστό κίτρινο λιβάδι, με τα χέρια της να χαϊδεύουν τα χόρτα. «Ένιωθα ήρεμη καθώς περπατούσα προς τον ήλιο. Δεν είχα αίσθηση του χρόνου, αλλά ένιωθα πλήρης σε εκείνο το μέρος. Ξαφνικά βρέθηκα πίσω στον αληθινό κόσμο, περιτριγυρισμένη από γιατρούς. Άκουσα να λένε “επανήλθε” κι εγώ έκλαιγα κι έλεγα “θέλω να γυρίσω πίσω”» αποκαλύπτει.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...