Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ο ψυχίατρος του Χόλιγουντ που ζει στην Ελλάδα κατηγορείται για κατοχή ουσιών

Σε μεγάλες περιπέτειες με την ελληνική Δικαιοσύνη έχει μπει ο παγκοσμίου φήμης Αρμένιος πανεπιστημιακός και πρώην διευθυντής ψυχιατρικών υπηρεσιών του FBI Άλεν Σαλέριαν, ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος από τη μια στιγμή στην άλλη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών!

Από το βήμα του ομιλητή, όπου έδινε διαλέξεις επί χρόνια, ο «αγαπημένος ψυχίατρος της Ουάσινγκτον», όπως αποκαλείται, θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς τον Απρίλιο του 2018 οι ελληνικές Αρχές βρήκαν στην κατοχή του σκευάσματα για την αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας από την οποία πάσχει. Τα εν λόγω φάρμακα ήταν συνταγογραφημένα στις ΗΠΑ, όμως δεν ήταν εγκεκριμένα στη χώρα μας κι έτσι συνελήφθη ως ύποπτος για διακίνηση ναρκωτικών και παραπέμφθηκε για να δικαστεί τον ερχόμενο Απρίλιο!

Κι αυτό, παρά τα όσα κατέθεσε ο θεράπων γιατρός του μέσω επιστολής, στην οποία ανεφέρε ότι συνταγογραφεί από το 2013 στον 73χρονο το φάρμακο Αντεραλ. Τόνισε μάλιστα ότι οι συνταγές είναι συμβατές με όλους τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς και προϋποθέσεις των ΗΠΑ και της πολιτείας του Μέριλαντ.

Το κατηγορητήριο

«Στις 18-04-2018 εισήγαγες στην ελληνική Επικράτεια ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας αμφεταμίνη, με σκοπό την περαιτέρω προώθηση αυτής στην Ελλάδα και, συγκεκριμένα, εισήγαγες στην ελληνική Επικράτεια δύο νάιλον συσκευασίες περιέχουσες 269 μη συσκευασμένα δισκία αμφεταμίνης, τα οποία είχαν σταλεί με ταχυδρομικό φάκελο από τις Ηνωμένες Πολιτείες» αναφέρεται στο κατηγορητήριο, αποσπάσματα του οποίου δημοσίευσε το σάιτ dikastiko.gr.

Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη το 1947, με καταγωγή από την Αρμενία, ο Αλεν Σαλέριαν είναι γιος μιας σημαντικής Τουρκάλας ζωγράφου και ενός επιτυχημένου μηχανικού. Σπούδασε Ψυχιατρική στη γενέτειρά του, όμως γρήγορα αναζήτησε την τύχη του στις ΗΠΑ. Εκεί, χάρη στις πρωτοποριακές θεωρίες του για τη φύση και την καταγωγή του πόνου, η φήμη του εξαπλώθηκε, με αποτέλεσμα να αναζητήσουν τις υπηρεσίες του μερικοί από τους πιο γνωστούς αστέρες του Χόλιγουντ, ακόμα και βασιλικές οικογένειες, όπως του Μπαχρέιν και της Σαουδικής Αραβίας!

Όμως η μεγαλύτερη διάκριση ήρθε όταν διορίστηκε διευθυντής ψυχιατρικών υπηρεσιών του FBI σε όλο τον κόσμο. Ως συνταξιούχος, ο Σαλέριαν επέλεξε να συνεχίσει τη ζωή του στην Ελλάδα, λόγω της αγάπης που έχει για τη χώρα και τους ανθρώπους της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...