Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η θρυλική Καίτη Γκρέυ πήρε εξιτήριο έπειτα από έναν μήνα στην Εντατική

Εξιτήριο για το σπίτι της, έπειτα από σχεδόν έναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 19 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Παρόλο που δεν θα λύσετε οριστικά κάποια σημαντικά...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

«Έσπασαν» τα ισόβια αστυνομικού που είχε σφάξει τον ξάδερφο της γυναίκας του

Η οργή ξεχείλισε το πρωί της περασμένης Παρασκευής στα δικαστήρια του Πειραιά, όταν οι συγγενείς 31χρονου, τον οποίο έσφαξε 33χρονος αστυνομικός με 53 μαχαιριές, έμαθαν την απόφαση.

  • Από τον
    Βασίλη Τζήμτσο

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά «έσπασε» τα ισόβια στα οποία είχε καταδικαστεί ο αστυνομικός, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 14 ετών, με αποτέλεσμα σε λίγους μήνες να κυκλοφορεί ελεύθερος με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης, όπως προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας.

Οι συγγενείς του θύματος ξέσπασαν εναντίον του κατηγορουμένου, ο οποίος πριν από έξι χρόνια στέρησε τη ζωή του δικού τους ανθρώπου. Δεν μπορούν να πιστέψουν πως το δικαστήριο του αναγνώρισε ελαφρυντικό, «σπάζοντας» τα ισόβια για το φονικό στις 23 Οκτωβρίου 2014 στην Καλλίπολη, όταν ο τότε 27χρονος αστυνομικός σκότωσε τον 31χρονο ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ, ξάδερφο της συζύγου του. Αιτία της δολοφονίας ήταν οικονομικοί λόγοι. Το θύμα χρωστούσε 18.000 ευρώ στον 27χρονο αστυφύλακα Π.Τ., πατέρα ενός παιδιού.

Ο δράστης επισκέφτηκε τον άτυχο φίλο και ξάδερφο στο διαμέρισμά του για να συζητήσουν σχετικά με το χρέος. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του αστυνομικού, το θύμα τού επιτέθηκε πρώτο και τον χτύπησε με ένα κλομπ, και στη συνέχεια τον τραυμάτισε με μαχαίρι στις παλάμες των χεριών του. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο αστυνομικός κατάφερε να πάρει το μαχαίρι από το θύμα και στη συνέχεια να το μαχαιρώσει στην πλάτη, τραυματίζοντάς το θανάσιμα.

Σε φυγή

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης, ο δράστης επέφερε στο θύμα 53 μαχαιριές!

Στη συνέχεια πέταξε το μαχαίρι και τράπηκε σε φυγή. Στη δίκη κατέθεσαν τεχνικοί σύμβουλοι και ο πραγματογνώμονας που είχε ορίσει ο ανακριτής, οι οποίοι έδωσαν στοιχεία για την ψυχική κατάσταση του δράστη και βεβαίωσαν ότι έφερε τραύματα αμύνης. Ας σημειωθεί πως ο αστυνομικός, που υπηρετούσε ως ειδικός φρουρός, ήταν ήδη σε αργία πριν από τη δολοφονία. Είχε απομακρυνθεί από την υπηρεσία του, καθώς είχε συλληφθεί για υπόθεση εκβίασης σε βάρος αλλοδαπού. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Ο κατηγορούμενος προσέφυγε στον Αρειο Πάγο, ζητώντας να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκανε δεκτή την αναίρεση της δικαστικής απόφασης και ο 33χρονος αστυνομικός ξαναδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά ως προς το σκέλος της μη αναγνώρισης ελαφρυντικών. Το δικαστήριο του αναγνώρισε ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και «έσπασαν» τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί.

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης του αστυνομικού, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Αγγελος Πάρσαλης, δήλωσαν στην «Espresso»:

«Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ότι πρέπει να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και, ύστερα από αυτό, το πλαίσιο επιμέτρησης της ποινής έχει ανώτατο όριο τα 15 έτη. Το δικαστήριο επέβαλε στον Π.Τ. 14 ετή κάθειρξη.

Η αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου δεν είναι αυτόματη και υποχρεωτική. Απαιτείται ουσιαστική δικαστική κρίση, η οποία ήταν ομόφωνη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά, που έκρινε ότι, μέχρι την πράξη, ο κατηγορούμενος δεν είχε ζωή αταίριαστη και μη συμβατή με τα συνήθη πλαίσια της έννομης τάξης».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...