Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

«Βροχή» οι καταγγελίες γυναικών για παρενόχληση από συνταξιούχο (πλέον) καθηγητή του ΑΠΘ

Στον απόηχο των συνταρακτικών αποκαλύψεων για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε ηλικία 22 χρόνων η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, πρώην φοιτήτριες του ΑΠΘ άρχισαν να λύνουν η μία μετά την άλλη τη σιωπή τους, φανερώνοντας άγνωστα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν -συνταξιούχο πλέον- καθηγητή του πανεπιστημιακού ιδρύματος!

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 10 γυναίκες που φοίτησαν στο Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας του ΑΠΘ έχουν καταγγείλει δημόσια ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον καθηγητή του τμήματός τους, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί και διαμένει στο εξωτερικό.

Τραυματικές εμπειρίες

Μάλιστα, η έκταση που έλαβαν οι αναρτήσεις τους στα social media προκάλεσαν την παρέμβαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, η οποία ζήτησε οι έρευνες να φτάσουν ως το τέλος, ενώ παρενέβη και η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Την αρχή για τη δημιουργία ενός κινήματος Me-Too από πρώην φοιτήτριες θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης έγινε όταν μια γυναίκα η οποία είχε φοιτήσει στο συγκεκριμένο τμήμα του πανεπιστημίου, επηρεασμένη από την εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου, ζήτησε από τις παλιές συμφοιτήτριές της να καταθέσουν τις δικές τους τραυματικές εμπειρίες.

«Μήπως έφτασε η ώρα εμείς οι μεγαλοκοπέλες, πρώην φοιτήτριες του Ιστορικού, να εξομολογηθούμε για έναν πολύ γνωστό καθηγητή που μας καλούσε στο γραφείο του δήθεν για να μιλήσουμε για τον βαθμό, αλλά ποτέ δεν περιμέναμε τι θα ακολουθούσε;» αναρωτήθηκε στο προφίλ της στο facebook.

Στο κάλεσμα της πρώην φοιτήτριας ανταποκρίθηκαν πολλές γυναίκες, με μία από αυτές να αναφέρει: «Κοπέλα μου, είμαι μαζί σου. Γνωρίζω πολύ καλά τι έγινε σ’ αυτό το γραφείο, επειδή ακριβώς τα έχω ζήσει. Μάλιστα, ο εν λόγω καθηγητής στα χρόνια μου (2011-2016) είχε πάρει και εκπαιδευτική άδεια ενός έτους κάποια στιγμή για να καταλαγιάσουν οι φήμες. Βέβαια, τότε δεν καταλάβαινα ότι πρόκειται για πέσιμο, αλλά νόμιζα ότι ήταν η ιδέα μου και ότι απλώς ήταν ευγενικός. Χαίρομαι που πλέον δεν διδάσκει».

Ανατριχιαστική είναι περιγραφή μίας άλλης πρώην φοιτήτριας του Ιστορικού – Αρχαιολογικού: «Εχω πάει στο γραφείο του να τον ρωτήσω τον βαθμό μου και δεν μου έλεγε. Απλά μου έπιασε την κουβέντα και με ρωτούσε τι βαθμό πιστεύω ότι πήρα. Μου έκανε κομπλιμέντα “Τι ωραία μάτια, τι ωραίο στήθος” και ότι έχω ανασφάλειες, το βλέπει στα μάτια μου. Δεν με άφηνε να φύγω όσο προσπαθούσα ευγενικά να φύγω. Οταν εν τέλει σηκώθηκα να φύγω, με πίεζε να μου δώσει ένα φιλί. Τα υπόλοιπα απλά τα διέγραψα από τη μνήμη μου από το σοκ. Δεν ξέρω πώς έφυγα. Ευτυχώς, δεν συνέβη κάτι άλλο. Εφυγα όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Ξέρω ότι το έχει κάνει και σε φίλη μου αλλά, ευτυχώς, αυτή τον έβρισε».

Ο σάτυρος καθηγητής πανεπιστημίου φορούσε το προσωπείου του καθωσπρέπει κυρίου για να προσεγγίζει ερωτικά τις φοιτήτριές του, σύμφωνα με όσα έγραψε μία από αυτές. «Το πέσιμο γινόταν με το γάντι… Το γεγονός ότι γινόταν από έναν τόσο “αθώο” και “ευγενικό” καθηγητή το έκανε ακόμα πιο αφοπλιστικό… Η αηδία και το σοκ όμως που ένιωθες ήταν αληθινά… Και έφευγες σοκαρισμένη, αηδιασμένη, μπερδεμένη, φοβισμένη και τρέχοντας…» ανέφερε, ενώ άλλο θύμα του σεξουαλικά αχόρταγου προφέσορα έγραψε: «Μου είπε ότι δεν αντέχει, τόσο πολύ του αρέσει η αύρα μου, που θέλει να μου κάνει μια αγκαλιά, οπότε ήρθε και κόλλησε πάνω μου. Δεν θυμάμαι πόση ώρα κράτησε, θυμάμαι ότι έπαιζε μουσική!»

Ο πρώην καθηγητής του ΑΠΘ είχε φτάσει να γίνει ο φόβος και ο τρόμος των νεαρών φοιτητριών, ενώ φέρεται ότι «έκοβε» όσες δεν ενέδιδαν στις αηδιαστικές σεξουαλικές προτάσεις του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...