Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Ανοίγουν στόματα για το σκοτεινό πηγάδι της Καβάλας μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Espresso»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά το ρεπορτάζ της «Espresso» αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο ο 40χρονος δημοτικός υπάλληλος Κώστας Δασκάλου, που είχε εξαφανιστεί στις 24 Νοεμβρίου από την Καβάλα και το πτώμα του βρέθηκε στις 20 Δεκεμβρίου μέσα σε ένα πηγάδι στην περιοχή του Περιγιαλίου.

  • Aπό τον
    Βαγγέλη Καράλη

Αρχικά ο θάνατός του αποδόθηκε σε ατύχημα. Ωστόσο η αποκλειστική μαρτυρία ενός αυτόπτη που εξασφάλισε η «Espresso» ανέτρεψε τα δεδομένα, καθώς κάνει λόγο για δολοφονία! Ο ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροτομή υπολογίζει ότι ο θάνατος επήλθε περίπου έναν μήνα προτού βρεθεί το πτώμα, κάτι που συμπίπτει με τον χρόνο εξαφάνισης του 40χρονου, και τον είχε αποδώσει σε πνιγμό, καθώς δεν εντόπισε προθανάτιες κακώσεις ούτε ίχνη πάλης. Ετσι, απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, αν και αναμένονται ακόμα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και των ιστολογικών εξετάσεων.

Η «Espresso» εξασφάλισε τη μαρτυρία ενός άνδρα που μένει ακριβώς απέναντι από το πηγάδι όπου εντοπίστηκε νεκρός ο Κώστας Δασκάλου και ανατρέπει την εκτίμηση του ιατροδικαστή, υποστηρίζοντας ότι ο δημοτικός υπάλληλος δολοφονήθηκε!

«Εγώ στο πηγάδι πήγα και βούτηξα, τον Κώστα τον φάγανε. Του έβαλαν πέτρες στα πόδια, το σχοινί ακόμα μέσα είναι που τον δέσανε! Ακουσα τον Κώστα να μιλάει στο τηλέφωνο στον δρόμο και να λέει: “Να δουλέψω μέσα, να πληρωθώ και θα σου τα φέρω τα λεφτά. Για 600 ευρώ θα με σκοτώσετε;”» είχε δηλώσει αποκλειστικά στην «Espresso» o μάρτυρας.

Νέα στοιχεία

Μετά τη δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, με τη γνωστή δικηγόρο Ανθούλα Ανάσογλου, που την ανέλαβε, να δηλώνει για τα νέα στοιχεία του θρίλερ: «Επειτα από επικοινωνία μου με την οικογένεια Δασκάλου, θεώρησα μεγάλη μου τιμή να αναλάβω την υπόθεση θανάτου του γιου τους Κωνσταντίνου, που βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας. Τα γεγονότα είναι συγκλονιστικά… Υπάρχουν πολλές παράμετροι οι οποίες χρήζουν βαθιάς έρευνας και τα ερωτήματα συγκλονίζουν την κοινωνία της Καβάλας. Ο θανών είχε χάσει λίγες ώρες πριν από το μοιραίο τις αισθήσεις του και γείτονες είχαν καλέσει την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Γιατί δεν τον μετέφεραν σε κάποιο νοσοκομείο; Γιατί τον άφησαν και “έφυγε”;»

Η δικηγόρος επικαλείται τον μάρτυρα, ο οποίος τον άκουσε να λέει ξεκάθαρα στο κινητό: «Θα με φάτε για 600 ευρώ;», και θα προτείνει να καταθέσει ενώπιον των αστυνομικών Αρχών.

«Σε ποιους μιλούσε ο θανών και ποιους φοβόταν; Το κινητό δεν βρέθηκε πάνω του… Ποιος του το πήρε και για ποιον λόγο; Τι μυστικά κρύβονται μέσα σε αυτό; Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και η σάρωση των κεραιών είμαι απόλυτα βέβαιη ότι θα φέρουν απαντήσεις σε πολλά σκοτεινά σημεία. Στόχος είναι να συνδράμω την οικογένεια στον αγώνα που δίνει για να μη μείνει τίποτε αναπάντητο και, κυρίως, να μην κλείσει η υπόθεση χωρίς να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα. Πώς βρέθηκε εκεί ο θανών και πώς έπεσε μέσα σ’ ένα πηγάδι, αφού πρώτα του είχε αφαιρεθεί το κινητό;», αναρωτιέται η Ανθούλα Ανάσογλου.

Ενδεχομένως από την επόμενη εβδομάδα θα δώσει κατάθεση ο πρώτος μάρτυρας και θα ακολουθήσουν, από την πλευρά της οικογένειας, πολλές αιτήσεις να καταθέσουν άλλοι άνθρωποι που είδαν το παλικάρι λίγη ώρα προτού ξεψυχήσει. «Οποιος γνωρίζει οτιδήποτε θερμά τον παρακαλώ να συμβάλει στον αγώνα της οικογένειας και να απευθυνθεί στις Αρχές. Η σιωπή σκοτώνει…» καταλήγει η δικηγόρος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

Ελένη Νταράλα: Στο ψυχιατρείο η αδελφή του Νταλάρα!

Ωρες αγωνίας για την ετεροθαλή αδελφή του Γιώργου Νταλάρα,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Βικτώρια προσπαθεί να κρύψει την ταραχή

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...