Ο εφοπλιστής Τσούνης δώρισε την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις

Στις «Άγιες», όπως τις χαρακτηρίζει, Ένοπλες Δυνάμεις αφήνει την περιουσία του ο 97χρονος απόγονος Αγωνιστών του 1821 και βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης, σε μια γνήσια κίνηση φιλοπατρίας.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε ευρέως γνωστό την Τρίτη μέσα από το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία», ο κ. Τσούνης δωρίζει όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην επιστολή που έστειλε στον διευθυντή της «Εστίας» Μανώλη Κοττάκη, επιβεβαιώνοντας το ψυχικό του μεγαλείο, «αυτή είναι η τελευταία επιθυμία μου, να φύγω ξυπόλυτος από τη ζωή, όπως ξεκίνησα στην αρχή»! Πλαστογραφώντας την ταυτότητά του, ο Ιάκωβος Τσούνης βρέθηκε σε ηλικία 16 ετών να πολεμά στο αλβανικό μέτωπο. Άρχισε να εργάζεται ως απλός εκτελωνιστής και στη συνέχεια μπήκε στον κόσμο της ναυτιλίας, όπου διέπρεψε.

Τα τελευταία 20 χρόνια, από την περιουσία που με πολύ κόπο απέκτησε, ο κ. Τσούνης έχει δωρίσει στις Ενοπλες Δυνάμεις 23.000.000 ευρώ, ενώ ιδιαίτερη είναι και η προσφορά του στην Ορθοδοξία και στην Εκκλησία της Ελλάδος, καθώς έχει αναλάβει τις δαπάνες για ανεγέρσεις ναών σε τόπους όπου έπεσαν άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ