Νύχτα πανικού στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – Σε κλοιό 100 αστυνομικών

Σκηνές βγαλμένες από χολιγουντιανή παραγωγή εκτυλίχθηκαν τα μεσάνυχτα της Κυριακής έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου περισσότεροι από 100 αστυνομικοί σχημάτισαν «τείχος» για την προστασία των αρχαιοτήτων που είχαν μείνει εκτεθειμένες σε τυχόν λεηλασίες, εξαιτίας του γενικού μπλακάουτ!

Η διακοπή στην ηλεκτροδότηση που βύθισε στο σκοτάδι την Αττική και μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου σήμανε συναγερμό στις Αρχές, καθώς για περίπου δύο ώρες τέθηκαν εκτός λειτουργίας κάποια από τα συστήματα ασφαλείας του μουσείου.

Στο κτίριο έσπευσε και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία παρέμεινε ώσπου να αποκατασταθούν πλήρως τα προβλήματα που είχαν προκληθεί από το μπλακάουτ:

«Πήγα γύρω στις 12. Πράγματι, το μπλακάουτ που δημιουργήθηκε στην Αττική, σε πάρα πολλές περιοχές του κέντρου, δημιούργησε πρόβλημα και στο Εθνικό Μουσείο. Δεδομένου ότι πέραν του μπλακάουτ της ΔΕΗ, υπήρχαν προφανώς και κάποιες άλλες αστοχίες, οι οποίες άφησαν για περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι το καθολικό μπλακάουτ το Εθνικό Μουσείο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ήταν υποχρέωσή μου να πάω επί τόπου με τον γενικό γραμματέα για να δούμε τι ακριβώς συνέβη» ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού σε πρωινή εκπομπή. Στην ερώτηση αν το πρόβλημα είχε να κάνει με την ασφάλεια της φύλαξης του κτιρίου απάντησε: «Δημιουργήθηκε ένα θέμα μη λειτουργίας των ηλεκτρολογικών συστημάτων του μουσείου. Φύλαξη υπήρχε… Το ανθρώπινο δυναμικό ήταν εκεί».

Η υπουργός αποκάλυψε ότι το μουσείο τέθηκε σε αστυνομικό κλοιό, προκειμένου να καλυφθεί η πλημμελής φύλαξη που υπήρξε για λίγη ώρα εξαιτίας της διακοπής του ρεύματος:

«Μαζεύτηκαν 100 αστυνομικοί και πάνω, βεβαίως, γιατί με το που με ειδοποίησε ο γενικός γραμματέας, τον οποίο είχε ειδοποιήσει -όπως έπρεπε να γίνει- η αρμόδια αρχιφύλακας, επικοινώνησα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου. Μέσα σε μερικά λεπτά είχαν προστρέξει δυνάμεις δημιουργώντας μία αλυσίδα ασφαλείας γύρω από το Εθνικό Μουσείο» περιέγραψε η κυρία Μενδώνη, ενώ τόνισε ότι δεν υπήρξε πιθανότητα εισβολής αγνώστων στο μουσείο:

«Όταν ένα μείζον μουσείο, το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας μας, το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο στο επίπεδο των συλλογών του, έστω και για ελάχιστο χρόνο, μένει με πλημμελή φύλαξη, είναι το στοιχειώδες καθήκον μας, και αυτό έπραξαν και ο κ. Οικονόμου και η Αστυνομία. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο έκαναν κλοιό γύρω από το μουσείο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ