Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Μυστήριο με νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα! Παρέλυσε μετά το εμβόλιο

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος συνέδεσε την παράλυση στα κάτω άκρα μίας νοσηλεύτριας με τον πρόσφατο εμβολιασμό της κατά του κορονοϊού.

Μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου η 40χρονη νοσηλεύτρια παρουσίασε το σύνδρομο Guillain-Barré, που είχε αποτέλεσμα να παραλύσουν τα κάτω άκρα της. Ωστόσο, οι γιατροί που την εξετάζουν δεν είναι ακόμη σε θέση να πουν αν το σύνδρομο συνδέεται με το εμβόλιο. Η νοσηλεύτρια, που είναι μητέρα δύο παιδιών, εργάζεται στην Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κέρκυρας και έχει εμπειρία 17 ετών.

Πονοκέφαλος

«Οταν έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου, αισθάνθηκε έναν ελαφρύ πονοκέφαλο, αδυναμία και παρουσίασε χαμηλό πυρετό, αλλά η κατάσταση εξελίχθηκε καλά τελικά σε εκείνη τη φάση» ανέφερε στο newsit.gr o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, που αποκάλυψε το σχετικό θέμα, και συνέχισε:

«H δεύτερη δόση τής δημιούργησε προβλήματα. Ξεκίνησαν γρήγορα μυαλγίες, ζαλάδες και ένας υψηλός πυρετός (40). Στη συνέχεια, ήρθε η παραλυσία στα κάτω άκρα. Τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Το σύνδρομο Guillain-Barré, που μου το επιβεβαίωσαν και από το νοσοκομείο, είναι μία από τις παρενέργειες του εμβολίου. Και η ίδια αυτό μου είπε ότι αντιμετωπίζει τώρα. Αν είναι παρενέργεια του εμβολίου, η συνάδελφός μας πρέπει να αποκατασταθεί οικονομικά. Πρόκειται για μια γυναίκα που τηρεί ευλαβικά όλα τα μέτρα προφύλαξης και ασφάλειας και είναι ένθερμη υποστηρίκτρια των εμβολίων. Της μίλησα χθες το απόγευμα. Μου είπε ότι είναι πολύ απογοητευμένη και στενοχωρημένη με την εξέλιξη και ότι φοβάται τα χειρότερα».

Λίγες ώρες

Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη νοσηλεύτρια περιέγραψε και η πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας Ντίνα Ιωάννου:

«Εκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου και μεταξύ των άλλων συμπτωμάτων που παρουσίασε ήταν και αυτό της παράλυσης των κάτω ακρών. Τη δεύτερη δόση του εμβολίου την έκανε πριν από τέσσερις – πέντε ημέρες και τα συμπτώματα της παρουσιάστηκαν έπειτα από λίγες ώρες. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και οι γιατροί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό που παρουσιάζεται μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης. Θα πάρει μεγάλο χρονικό διάστημα η αποκατάστασή της και θα χρειαστούν αρκετά χρήματα. Αυτή τη στιγμή η συνάδελφος είναι σε δύσκολη κατάσταση».

Οι δηλώσεις του κ. Γιαννάκου οδήγησαν την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας να διατάξει προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχει διαπράξει το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, αφού δήλωσε πως η παράλυση της γυναίκας αποτελεί παρενέργεια του εμβολίου προτού αποφανθούν σχετικά οι γιατροί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...