Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η «Μήδεια» της ελπίδας για τον Παναγιώτη – Ραφαήλ

Η ελπίδα έχει πλέον φωλιάσει στις καρδιές όλων των Ελλήνων που αγωνιούσαν για τον δύο ετών Παναγιώτη-Ραφαήλ, καθώς ο μικρός μαχητής, που συνεχίζει να παραδίδει πολύτιμα μαθήματα ζωής με τη δύναμη της θέλησής του, δείχνει να έχει αφήσει πίσω του την περιπέτεια υγείας που είχε και στέκεται μόνος του στα πόδια του, απολαμβάνοντας μικρές στιγμές ξεγνοιασιάς, όπως κάθε παιδί της ηλικίας του!

Μάλιστα, το χιόνι που «έντυσε» στα λευκά ολόκληρη τη χώρα ήταν για τον ξανθό άγγελο μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βγει για λίγο από το σπίτι του και να διασκεδάσει με την ψυχή του, όπως μπορεί να διακρίνει κάποιος και στη συγκινητική ανάρτηση που έκαναν οι γονείς του στο διαδίκτυο.

Φ1 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΑΦΑΗΛ
Ο… Σούπερμαν Παναγιώτης-Ραφαήλ με τον μπαμπά του στο χιονισμένο τοπίο

Στην πολύ όμορφη και γεμάτη συναισθήματα φωτογραφία, με την οποία τη συνόδευσαν, διακρίνεται ο Παναγιωτάκης να φοράει μια μπλούζα με το σήμα του αγαπημένου του ήρωα, του «Σούπερμαν», και έναν φούξια σκούφο που γράφει Harvard, πιθανότατα το δώρο που του έκανε κάποιος στις ΗΠΑ, όπου είχε πάει για τη θεραπεία του. Το δύο ετών αγοράκι, το οποίο προκάλεσε ένα «τσουνάμι» αλληλεγγύης λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, λάμπει από χαρά στο χιονισμένο τοπίο δίπλα στον πατέρα του, ενώ και τους δύο «λούζουν» χοντρές νιφάδες χιονιού!

φ2 82355260 1486074661580093 2997825831885078528 n copy
Ο ξανθός άγγελος όταν έδινε μάχη για τη ζωή του

«Πρώτη φορά ο μικρός μας ήρωας είναι αρκετά δυνατός ώστε να βγει στο χιόνι! Ενθουσιάστηκε και χάρηκε πολύ! Ολα αυτά χάρη σε εσάς και την αγάπη σας, κάνατε τα αδύνατα δυνατά!» έγραψαν οι γονείς του μικρού αγωνιστή στη σελίδα του facebook «Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη-Ραφαήλ», στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας, αλλά και τις ευχαριστίες τους σε όσους βοήθησαν να σωθεί το παιδί τους!

Ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ Γλωσσιώτης, που σε περίπου δύο μήνες θα γιορτάσει τα τρίτα  γενέθλιά του, διαγνώστηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1 λίγο μετά τη γέννησή του. Μετά το οριστικό «όχι» του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου, που απέρριψε το αίτημα της οικογένειας για μετάβαση του παιδιού στη Βοστόνη των ΗΠΑ, όπου εφαρμόζεται μια αποτελεσματική γονιδιακή θεραπεία, οι γονείς του άρχισαν έρανο, απευθύνοντας έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνταν για το ταξίδι. Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς από φορείς και από απλούς πολίτες, που έσπευσαν να βοηθήσουν από το υστέρημά τους, συγκεντρώθηκαν πάνω από 3.600.000 ευρώ, δίνοντας στον μικρούλη το πολυπόθητο εισιτήριο στην ελπίδα.

φ3 PANAGIOTHS RAFAHL BOSTONH
Στο νοσοκομείο στη Βοστόνη

Λόγια ευγνωμοσύνης

«Παιδιά είμαστε τόσο χαρούμενοι! Τα αποτελέσματα των εξετάσεων βγήκαν! Ο Παναγιώτης-Ραφαήλ μπορεί να λάβει τη γονιδιακή θεραπεία! Πρώτα ο Θεός, είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου! Σας ευχαριστούμε πολύ! Οι ευχές σας έπιασαν τόπο! Να είστε όλοι καλά!» έγραψε στις 19 Νοεμβρίου του 2019 ο πατέρας του μικρού ήρωα Γιώργος Γλωσσιώτης. Γεμάτος ανακούφιση, λίγους μήνες μετά την επιστροφή της οικογένειας στο σπίτι της στη Χαλκίδα, θα έκανε γνωστό ότι το αγγελούδι τους στέκεται στα ποδαράκια του και, μάλιστα, ετοιμαζόταν να κάνει και την πρώτη του βουτιά στη θάλασσα! Για άλλη μια φορά, τότε, είχε ευχαριστήσει για τη συμπαράσταση τους συντοπίτες του, αλλά και όλον τον κόσμο που συμμετείχε στην πανστρατιά συγκέντρωσης των χρημάτων, η οποία ώθησε το υπουργείο Υγείας να ξεπεράσει την αρχική άρνηση και να υποστηρίξει το ταξίδι στη Βοστόνη, το οποίο -σύμφωνα με τον ίδιο- κατέληξε σε ένα θαύμα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...