Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Ο Μπακογιάννης παραδέχτηκε την αποτυχία του στον… μεγάλο περίπατο της «Μήδειας»

Απροετοίμαστος και ανίκανος να διαχειριστεί μια κρίσιμη κατάσταση, αυτή τη φορά την επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια», ήταν ο κεντρικότερος δήμος ολόκληρης της Ελλάδας, ο Δήμος Αθηναίων, παρότι εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα ήταν γνωστό πως ο καιρός θα… έδειχνε τα δόντια του και, μάλιστα, χιόνια θα έπεφταν ακόμα και στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Αυτή την ανικανότητα ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης εξομολογήθηκε χθες σε ζωντανή σύνδεση, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, το χάος που προκλήθηκε, μεταξύ άλλων, με τις μεγάλες λεωφόρους και άλλους κεντρικούς δρόμους της πόλης κλειστά, λες και βρισκόμαστε σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας, ενώ οι κάτοικοι ήταν περιορισμένοι στα σπίτια τους, χωρίς να έχουν πρόσβαση ούτε στα βασικά.

Ωστόσο τεράστιο προβληματισμό δεν προκάλεσε μόνο η στυγνή ομολογία της αποτυχίας, αλλά και η δήλωση του κ. Μπακογιάννη ότι εκχιονιστικά μηχανήματα ήρθαν από τη Στερεά Ελλάδα στην Αθήνα, ενώ την ίδια στιγμή στην περιφέρεια, στην κεφαλή της οποίας ήταν κάποτε ο κ. Μπακογιάννης, έχαναν τη ζωή τους πολίτες, γιατί δεν είχαν ρεύμα και, συνεπώς, δεν λειτουργούσε η συσκευή οξυγόνου που τους έδινε ανάσα…

«Η Αθήνα δεν έχει τις υποδομές να αντιμετωπίσει τέτοια ακραία φαινόμενα. Αυτά συμβαίνουν κάθε 10-12 χρόνια» παραδέχτηκε ο κ. Μπακογιάννης χθες σε εμφάνισή του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Στη συνέχεια, χωρίς ίχνος ντροπής, δήλωσε: «Εμείς το είχαμε δει να έρχεται», ενώ πρόσθεσε: «Ζητήσαμε βοήθεια, ήρθαν εκχιονιστικά μηχανήματα από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και από τον Δήμο Λαμιέων».

Δηλαδή, τη στιγμή που στην Εύβοια ανήμποροι ηλικιωμένοι είχαν αφεθεί στην τύχη τους και δύο άτομα έχαναν τη ζωή τους, τα εκχιονιστικά καθάριζαν την πλατεία Κολωνακίου! Υπενθυμίζεται ότι οι νεκροί από την κακοκαιρία ήταν τρεις, δύο εκ των οποίων έμεναν σε χωριά της Εύβοιας, και λόγω προβλημάτων υγείας υποστηρίζονταν με οξυγόνο.

Ωστόσο η παροχή σταμάτησε λόγω της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στα χωριά όπου έμεναν. Εκτός όμως από την ευθύνη του δημάρχου Αθηναίων, μεγάλη είναι η ευθύνη και του νυν περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, ο οποίος πήρε την απόφαση να στείλει τα μηχανήματα στην Αθήνα, ενώ στη Στερεά Ελλάδα τα προβλήματα ήταν τεράστια.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων προσπάθησε να δώσει την εικόνα μιας λειτουργικής πόλης, λέγοντας ότι βγήκαν στους δρόμους 37 μηχανήματα, όπως και ειδικά συνεργεία, για να ρίχνουν αλάτι.

Τέλος, σχολίασε και το «μπαλάκι» των ευθυνών για τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, υποστηρίζοντας: «Ενδεχομένως πολλές φορές να έχετε ακούσει πολλούς από εμάς ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις αρμοδιότητες. Αυτό το συζητάμε τουλάχιστον από το 2010. Δυστυχώς, δεν το έχουμε κάνει ακόμα. Έτσι, όταν βρισκόμαστε σε στιγμές κρίσης, δημιουργείται μια εικόνα ανευθυνοϋπεύθυνων».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...