Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Καλλιόπη Χάσκα: H ανερχόμενη ηθοποιός συμμετέχει σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή

Η «Μεταξία» της «Μάγισσας» γίνεται «Ιουλιέτα», με «Ρωμαίο» από...

Αράχοβα: Κακουργηματική δίωξη σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου για την κακοποίηση του χάσκι...

Με καθυστέρηση σχεδόν τεσσάρων μηνών από την κακοποίηση του...

Σημεία και τέρατα στην αμαρτωλή Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι της Λευκωσίας

Σείεται η Εκκλησία της Κύπρου με τον «Ρασπούτιν» ηγούμενο...

Το «ARROYO mini concerts» έρχεται τον Απρίλιο στο θέατρο Arroyo

Το “ARROYO mini concerts” είναι μια νέα διοργάνωση που...

Κύκλωμα μαστροπών στην πάλη! Η κοπέλα είχε κακοποιηθεί σε ηλικια 12 ετών από τον προπονητή της

Τι κατέθεσαν οι γονείς του κοριτσιού

Σοκάρουν όσα καταγγέλλουν εναντίον της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης οι γονείς νεαρής αθλήτριας, η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον προπονητή της σε ηλικία μόλις 12 ετών. Οπως ισχυρίζονται στο υπόμνημα-φωτιά που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, υπάρχουν καταγγελίες για κύκλωμα πορνείας μέσα στους κόλπους της ομοσπονδίας!

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στο υπόμνημά τους προς τον αθλητικό εισαγγελέα οι γονείς της άτυχης κοπέλας κάνουν αναφορά σε όσα έζησε η κόρη τους στα χέρια του προπονητή της το 2017, καθώς και σε όσα φέρεται ότι είχε υποστηρίξει σε ανώνυμη συνέντευξή του ένας πρώην αθλητής της πάλης.

«Καταγγέλλει ότι άνθρωποι της ομοσπονδίας εξώθησαν τον ίδιο στην πορνεία, προς επίρρωσιν όσων ήδη σας έχω εκθέσει. Το παιδί αυτό ήταν ανήλικο όταν έλαβαν χώρα τα καταγγελλόμενα, αλλά σήμερα είναι ενήλικος. Ονομάζεται …, όπως έμαθα, και προτίθεται να καταθέσει ενώπιόν σας αναφορικά με όσα έζησε ο ίδιος καθώς και ο προπονητής του…» τονίζουν οι γονείς της αθλήτριας στο υπόμνημα που κατέθεσαν μέσω της δικηγόρου τους Ειρήνης Μαρούπα.

Στο ίδιο έγγραφο τονίζεται πως όσα έγιναν από προηγούμενες διοικήσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης αφορούν περιστατικά που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης. Ταυτόχρονα, επισημαίνεται πως οι εμπλεκόμενοι φέρεται ότι έχουν προχωρήσει σε σωρεία πράξεων που σχετίζονται με κατάχρηση εξουσίας, ενώ, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, υπάρχει και ενδεχόμενο κυκλώματος μαστροπείας!

Όπως τονίζεται, υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα που είχαν απόλυτη επίγνωση του τι συνέβαινε στους κόλπους της ομοσπονδίας, τα οποία έως σήμερα εξακολουθούν να ασκούν την επιρροή τους. Κατά πληροφορίες, επισημαίνεται ακόμη ότι στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης υπήρχε συγκάλυψη γεγονότων τα τελευταία χρόνια, κάτι που χρήζει «δικαστικής διερεύνησης», σύμφωνα με τους γονείς της ανήλικης αθλήτριας. Συγκεκριμένα, κάνουν αναφορά σε πρόσωπο το οποίο «συγκάλυπτε τις παράνομες και ανόσιες συμπεριφορές συγκεκριμένου παράγοντα εις βάρος ανήλικων παιδιών, όπως το δικό μας».

«Οι γονείς της ανήλικης 12χρονης αθλήτριας της πάλης είναι συγκλονισμένοι από τις εκτεταμένες αποκαλύψεις αναφορικά με το περιστατικό του παιδιού τους και άλλα περιστατικά. Αφενός για το γεγονός ότι στην ομοσπονδία ένας και μόνο ήταν αυτός που τη διοικούσε και διαχειριζόταν τα οικονομικά της και τους ανθρώπους της! Ο ίδιος τη διοικούσε ακόμα και μετά την αποχώρησή του, μέσω παρενθέτων προσώπων… Αφετέρου είναι συγκλονισμένοι επειδή ήταν ευρέως γνωστό και διαδεδομένο στην ομοσπονδία ότι ο κατηγορούμενος, που καταδικάστηκε για την αποπλάνηση του παιδιού τους, συμπεριφερόταν ανάρμοστα στις ανήλικες αθλήτριες πριν συμβεί το έγκλημα αυτό εις βάρος του παιδιού τους, χωρίς κανείς να τον ενοχλεί για να αλλάξει έστω τη συμπεριφορά του» ανέφερε σε δηλώσεις της η κυρία Ειρήνη Μαρούπα!

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, η οποία σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι η ΕΛΟΠ ήδη γνώριζε για τις καταγγελίες και είχε απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη. Μάλιστα, για το περιστατικό αποπλάνησης της 12χρονης αθλήτριας πάλης είχε καταθέσει αίτηση στα τέλη Ιανουαρίου για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Επεσήμανε, τέλος, ότι στην υπόθεση της ανήλικης ο δράστης δεν ήταν ομοσπονδιακός προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, ούτε προπονητής εθνικής ομάδας πάλης της ΕΛΟΠ, αλλά προπονητής ενός περιφερειακού αθλητικού σωματείου πάλης, ο οποίος έχει ήδη διαγραφεί από την ομοσπονδία και είναι στη φυλακή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Τα γράμματα της Νταϊάνα στον εραστή της και το «διαζύγιο» Ουίλιαμ – Κέιτ

Τρόμος πιάνει το παλάτι του Μπάκιγχαμ στην ιδέα ότι...