Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Ατέλειωτο μαρτύριο για τους «Νεάτερνταλ της Αττικής» που ξέχασαν τι εστί ρεύμα

«Λιώνουμε το χιόνι για να πάμε τουαλέτα και να πλυθούμε» λέει 84χρονος κάτοικος του Αγίου Στεφάνου.

Με ρυθμούς… χελώνας συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που άφησε πίσω της η «Μήδεια», το πέρασμα της οποίας από την Αττική «ξεγύμνωσε» το πολυδιαφημισμένο επιτελικό κράτος και γύρισε πολλές δεκαετίες πριν χιλιάδες κατοίκους, που για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό.

«Λιώνουμε το χιόνι για να πλυθούμε και να πάμε τουαλέτα» ανέφερε με αγανάκτηση ένας 84χρονος κάτοικος του Αγίου Στεφάνου, τονίζοντας ότι δεν θυμάται να έχει ξαναζήσει κάτι ανάλογο τον τελευταίο μισό αιώνα.

Ο ηλικιωμένος άντρας, που εν έτει 2021 περνά τις ημέρες και τις νύχτες του χωρίς θέρμανση, νερό και τηλέφωνο, αναγκάστηκε να εκχιονίσει μόνος του τον δρόμο μπροστά από το σπίτι του, καθώς ο κρατικός μηχανισμός ήταν απών.

Μόνοι τους

Ενδεικτικό της εξευτελιστικής κατάστασης που επικρατεί ακόμη στα βόρεια προάστια των Αθηνών είναι ότι πολλοί κάτοικοι, βλέποντας τις αρμόδιες Αρχές να «κωφεύουν» στα απανωτά καλέσματά τους, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, εκχιονίζοντας ή κόβοντας δέντρα, ενώ ενδεικτικό είναι ότι πρόσκοποι που προσπαθούσαν να βοηθήσουν ρωτούσαν τους πολίτες εάν διαθέτουν… αλυσοπρίονα.

«Δεν ήρθαν άνθρωποι του δήμου ή της Πολιτικής Προστασίας στα σπίτια να δουν εάν υπάρχουν προβλήματα. Η άμεση επέμβαση του “επιτελικού” κράτους στηρίχθηκε τελικά στους φαντάρους, τους ναύτες, τους πυροσβέστες και τους εθελοντές δασοπυροσβέστες» δήλωσε ένας από τους κατοίκους των βορείων προαστίων.

Κι αντί η κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο μαρτύριο χιλιάδων κατοίκων, που τόσες ημέρες μετά τον χιονιά είναι αναγκασμένοι να ζουν κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες, αποφάσισε να ανοίξει εκτάκτως και έως τις 28 Φεβρουαρίου τα καταστήματα που πωλούν συσκευές θέρμανσης, χρώματα και… τζάμια στη βόρεια και ανατολική Αττική.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ο επιστήμονας της «αριστείας» Κωνσταντίνος Συνολάκης, ο οποίος τον φονικό Ιούλιο του 2018 δήλωσε με περίσσιο θράσος πως θα εκκένωνε μέσα σε μόλις 35 λεπτά το Μάτι, επέρριψε χθες ευθύνες στους κατοίκους της Αττικής για τα προβλήματα που παρουσιάζονται εδώ και μέρες στην ηλεκτροδότηση από την κακοκαιρία «Μήδεια».

«Πρέπει να βάλουμε και την ατομική μας ευθύνη, οι δήμοι και οι κάτοικοι, γιατί αφήνουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση με τα καλώδια» σημείωσε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη δημόσια τηλεόραση, την ώρα που 3.500 ακόμη νοικοκυριά είναι βυθισμένα στο σκοτάδι, χωρίς να έχουν πρόσβαση σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Όσο για την κυβέρνηση, αρνούμενη πεισματικά να αναλάβει τις ευθύνες της για το μπάχαλο που προκλήθηκε, περιορίζεται σε ανακοίνωση για έκπτωση της τάξης του 5% στον επόμενο λογαριασμό διμήνου για όσους επλήγησαν!

Πέμπτη μέρα χωρίς ρεύμα! Εξώδικο στον ΔΕΔΔΗΕ από τον δήμο Αγίας Παρασκευής.

Εκατοντάδες νοικοκυριά στην Αγία Παρασκευή και στον Διόνυσο έμειναν και χθες, για πέμπτο 24ωρο στη σειρά, χωρίς ρεύμα εξαιτίας της ολιγωρίας και της εγκληματικής ανεπάρκειας του κρατικού μηχανισμού και του ΔΕΔΔΗΕ!

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς την εταιρία Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας – ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., με την οποία ξεκαθαρίζει τις ευθύνες τής εν λόγω εταιρίας. Παράλληλα, απαντά όσον αφορά το έγγραφο με το οποίο ο ΔΕΔΔΗΕ υποστηρίζει ότι στις 15 Ιανουαρίου είχε ενημερώσει εγκαίρως όλους τους δήμους των βορείων προαστίων και ζητούσε σχετική άδεια, προκειμένου να προχωρήσει στην κοπή των δέντρων. Ταυτόχρονα, ο δήμος δηλώνει ότι επιφυλάσσεται να αξιώσει και να ζητήσει από την εταιρία την πλήρη αποκατάσταση κάθε θετικής ή αποθετικής ζημίας που υπέστη ή θα υποστεί ο δήμος από τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν προέλθει από υπαιτιότητα του ΔΕΔΔΗΕ, εντός των διοικητικών ορίων του. Επίσης, ζητεί την αποκατάσταση κάθε ζημίας που υπέστησαν οι δημότες και κάτοικοι της πόλης από τις συγκεκριμένες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Πρωτοφανή αναλγησία»

Την ίδια ώρα, και ο Δήμος Χαλανδρίου ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά κατά του ΔΕΔΔΗΕ για την παρατεταμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης που ακολούθησε την κακοκαιρία «Μήδεια». «Η αποκαρδιωτική κατάσταση με τις διακοπές ρεύματος στις γειτονιές της πόλης μας για πέμπτη ημέρα δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο» δήλωσε χθες ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος. Ο ίδιος έκανε λόγο για πρωτοφανή αναλγησία των υπευθύνων του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία, όπως είπε, «δοκιμάζει την υπομονή όλων μας και θέτει σε κίνδυνο περιουσίες, ελπίζουμε όχι και ανθρώπινες ζωές».

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, ο Δήμος Ωρωπού της Ανατολικής Αττικής κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η απόφαση ελήφθη από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας διαχείρισης των συνεπειών οι οποίες προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το λεκανοπέδιο. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων έως τις 13 Μαρτίου. Σημειώνεται ότι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είχε κηρυχθεί λίγες ώρες νωρίτερα και ο Διόνυσος.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...