Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο πατέρας Παύλος με την «Αλίκη στο Ναυτικό» και άλλα χιουμοριστικά...

Ο πατήρ Παύλος έχει γίνει viral στο TikTok, ανεβάζοντας...

Η πρεμιέρα του έργου «The Big Game» με Στεριανού και Θωμά

Πρεμιέρα στο θέατρο Αλκμήνη για το «The Big Game»...

Γεωργιανός εξωσχολικός μπούκαρε σε γυμνάσιο της Κυψέλης, χτύπησε μαθητή με σφυρί και...

Σκηνές τρόμου που βλέπουμε συχνά στις ΗΠΑ εκτυλίχθηκαν στο...

Ταξιδάκι στη Ρώμη για τα… πιτσουνάκια Βανδή και Μπισμπίκη

Κάτω από την πανσέληνο της Ρώμης χάρηκαν τον έρωτά...

Η Τουρκία ψάχνεται για το «ναυάγιο» των διερευνητικών! Χθες «ανακάλυψε» παρενόχληση από F-16 του «Τσεσμέ»

Τον δρόμο της πρόκλησης εντάσεων, που εδώ και μήνες έχει χαράξει συνειδητά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιμένει να βαδίζει η Αγκυρα, που χθες συνέχιζε να ρίχνει «λάδι στη φωτιά», προκαλώντας σε όλα τα επίπεδα την Αθήνα.

Μια επιλογή που έρχεται βέβαια με φόντο, αφενός, το τουρκικό ψευδοαφήγημα, που περιγράφει την κυβέρνηση Ερντογάν ως «δύναμη ειρήνης και σταθερότητας» στην περιοχή, και, αφετέρου, τη σιωπή αναφορικά με την ελληνική πρόσκληση για διάλογο – στο πλαίσιο του 62ου γύρου των διερευνητικών επαφών.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Άγκυρας, προγραμματίζεται μεγάλη άσκηση με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα» από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου σε Αιγαίο και Μεσόγειο, ενώ έγινε γνωστό πως σε αυτή θα συμμετάσχει μεγάλη δύναμη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Συγκεκριμένα, 87 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, 27 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα, F-16, F-4, αλλά και αποβατικές δυνάμεις θα συμμετάσχουν στην άσκηση, ενώ στο Αιγαίο βρίσκεται ήδη το τουρκικό σκάφος «Τσεσμέ».

Συγχρόνως οι Τούρκοι, επενδύοντας στον αντίποδα σε ένα πραγματικό όργιο προπαγάνδας σε βάρος της Ελλάδας, ακόμη μία φορά επιχειρούσαν χθες να παρουσιάσουν την Αθήνα ως την απολύτως υπεύθυνη για ένα ενδεχόμενο ναυάγιο του διαλόγου που επανεκκίνησε με τις διερευνητικές. Είναι χαρακτηριστικό, δε, πως το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, πως τέσσερα ελληνικά F-16 «παρενόχλησαν» το «Τσεσμέ», που πραγματοποιεί έρευνες στο Αιγαίο!

Συνέχεια των όσων ψευδών μετέδιδε το Anadolu ήταν αργότερα και οι δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ. «Ηταν μια από τις συνηθισμένες παρενοχλήσεις των Ελλήνων γειτόνων μας. Δώσαμε την κατάλληλη απάντηση στο πλαίσιο των κανονισμών. Η στάση, η απόφαση και η δουλειά που κάνουμε σε αυτό το πεδίο είναι συγκεκριμένες. Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει γι’ αυτό» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, θέλοντας να στηρίξει το τουρκικό αφήγημα, που υποστήριζε πως «τέσσερα αεροσκάφη F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πλησίασαν το “TCG Çeşme” στα δυτικά της Λήμνου. Ενα από τα τέσσερα ελληνικά μαχητικά F-16 πλησίασε πολύ κοντά στο “Τσεσμέ”, ρίχνοντας σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από το ερευνητικό σκάφος ένα κέλυφος βομβίδας».

Τάξη στα γεγονότα και στο τι ακριβώς συνέβη έβαλε χθες το ελληνικό υπουργείο Αμυνας, τονίζοντας πως «στην ευρύτερη περιοχή του κεντρικού Αιγαίου διεξήχθη άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας, για την οποία είχε εκδοθεί Νotam (Α0350/21) στις 9 Φεβρουαρίου 2021, πέντε ημέρες πριν από την ημέρα έκδοσης της παράτυπης τουρκικής NAVTEX.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...