Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

«Έσκασε» νέα λίστα μαρτύρων που «καίνε» τον Λιγνάδη! «Ψάξτε τα κινητά και το λάπτοπ του!»

Την άρση του απορρήτου των ψηφιακών δεδομένων και την κατάσχεση των κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών του Δημήτρη Λιγνάδη ζήτησε χθες ο συνήγορος των μηνυτών του Γιάννης Βλάχος από τη 19η ανακρίτρια Αθηνών, που χειρίζεται την υπόθεση σεξουαλικών κακοποιήσεων από τον σκηνοθέτη-ηθοποιό.

Επιπλέον, ο δικηγόρος, ο οποίος εκπροσωπεί τον 25χρονο Αιγύπτιο Σαλέμ, που κατήγγειλε ότι ο Λιγνάδης τον βίασε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Επίδαυρο, υπέβαλε στην ανακρίτρια και κατάλογο μαρτύρων, που μπορούν να εισφέρουν στην έρευνα κρίσιμα στοιχεία και συγκεκριμένα περιστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται άτομα που είχαν πέσει θύματα κακοποίησης από τον σκηνοθέτη, αλλά οι υποθέσεις έχουν παραγραφεί. Για τον λόγο αυτό δεν υπέβαλαν μήνυση, ωστόσο θα προσέλθουν να καταθέσουν ως μάρτυρες και να στηρίξουν τις καταγγελίες των μηνυτών.

Παράλληλα, ο κ. Βλάχος υπέβαλε στην ανακρίτρια αίτημα να κατασχεθούν τα ψηφιακά δεδομένα του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Ειδικότερα, ζήτησε να κατασχεθούν τα κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές του Δημήτρη Λιγνάδη, προκειμένου να εντοπιστούν από τους ειδικούς των εργαστηρίων της Αστυνομίας τα ψηφιακά ίχνη του λάπτοπ και του ενός ή περισσότερων κινητών του κατηγορουμένου, ώστε να διαπιστωθεί με ποιους συνομιλούσε κατά το επίδικο διάστημα.

Τι περιμένουν

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν ερευνηθεί το κινητό τηλέφωνο και το σήμα του, οι δικαστικές Αρχές θα μπορέσουν να αποδείξουν ή να απορρίψουν με βεβαιότητα τους ισχυρισμούς των καταγγελλόντων πως τους κακοποίησε σεξουαλικά. Επίσης, θα μπορέσει η ανακρίτρια να εξακριβώσει αν είναι αληθής ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου ότι δεν ήταν στο ξενοδοχείο με τον παθόντα, καθώς βρισκόταν εκτός Αθηνών.

Προκειμένου να αρθεί το απόρρητο του τηλεφώνου και του λάπτοπ του Δημήτρη Λιγνάδη, η ανακρίτρια θα πρέπει να υποβάλει σχετικό αίτημα στο αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Οταν δοθεί το πράσινο φως από το δικαστικό συμβούλιο, τότε η αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. θα μπορέσει να εξετάσει τα ίχνη που έχει αφήσει τα τελευταία χρόνια στο διαδίκτυο αλλά και τις τηλεφωνικές συνομιλίες του σκηνοθέτη-ηθοποιού βάσει στοιχείων που μπορούν να προσκομίσουν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν οι αστυνομικοί και η ανακρίτρια να διαπιστώσουν αν στο κρεβάτι του Δημήτρη Λιγνάδη έχουν βρεθεί και άλλοι ανήλικοι, αλλά και να αποδειχθούν οι ισχυρισμοί των καταγγελλόντων.

«Στο πλαίσιο της υποχρέωσης να στηρίξουμε την κατηγορία, εισέφερα σήμερα στοιχεία στην ανακριτική διαδικασία. Εναν κατάλογο μαρτύρων, οι οποίοι θα έρθουν να καταθέσουν κρίσιμα περιστατικά, καθώς και ένα αίτημα για κατάσχεση των ψηφιακών δεδομένων του κατηγορουμένου, προκειμένου να διερευνηθούν από τα αρμόδια εγκληματολογικά εργαστήρια της ΓΑΔΑ ως προς το περιεχόμενό τους ή ως προς τυχόν παρεμβάσεις που έχουν γίνει» δήλωσε ο κ. Βλάχος βγαίνοντας από το γραφείο της ανακρίτριας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...