Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Πέτρος Κόκκαλης: Το οικολογικό όραμά του, η φυγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ,...

«Οι ευρωεκλογές θα δώσουν στον Κόσμο τη δυνατότητα να...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Η 25χρονη και η πολυγαμική οικογένεια των… ζόμπι!

Πολυγαμική έγινε η 25χρονη Φελίσιτι Κάντλεκ, καθώς μεγάλωσε την...

Απέκτησε σφυγμό το τριών ετών αγοράκι που έπεσε σε βαρέλι στην Κρήτη!

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ολόκληρη η Ελλάδα τη μάχη που δίνει για να κρατηθεί στη ζωή το τρίχρονο αγγελούδι από την Κρήτη, το οποίο ανήμερα της γιορτής του οσίου Αλεξίου, του «ανθρώπου του Θεού», έπεσε μέσα σε βαρέλι με ασβεστόνερο και ήταν για πάνω από δύο ώρες χωρίς σφυγμό. Και ενώ οι δικοί του το αποχαιρετούσαν συντετριμμένοι, και μάλιστα έφτανε η νεκροφόρα για να παραλάβει το άψυχο κορμάκι του, εκείνο… αναστήθηκε!

Το αγγελούδι βρήκε μέσα στο βαρέλι η γιαγιά του Μαρία, η οποία το πρόσεχε, καθώς η μητέρα του έλειπε από το σπίτι, στο χωριό Λιγόρτυνος του Ηρακλείου. Oπως είπε, λίγο πριν γίνει το κακό, παραλίγο να δαγκώσει σκύλος τον μικρούλη! Μάλιστα, είχαν πάει σε μία γειτόνισσα αλλά το αγοράκι ήθελε να φύγει. Παρόλο που η γιαγιά του τού είπε να μείνει εκεί για να κοιμηθεί, το παιδί απάντησε «όχι, θα πάω σπίτι» και έφυγε.

Λίγη ώρα μετά, η κυρία Μαρία αναζήτησε το παιδί και το αντίκρισε έντρομη πεσμένο μέσα στο βαρέλι. Oταν το έβγαλε δεν είχε τις αισθήσεις του και η γυναίκα πίστεψε ότι ήταν νεκρό.
«Το νερό έφτανε στη μέση του βαρελιού. Αν ήταν ψηλά το νερό, δεν θα πήγαινε το παιδί. Ωστόσο, ήταν κάτω από τη μέση και υπήρχαν κάτι τούβλα που πάτησε για να αγγίξει το νερό και στην προσπάθειά του αυτή έπεσε μέσα. Ακούω ουρλιαχτά και πηγαίνω και μου λένε πως το παιδί έπεσε στο βαρέλι και πνίγηκε» δήλωσε στο cretaport η γειτόνισσα που είχαν επισκεφτεί.

Πανικόβλητη η γιαγιά του μικρού άρχισε να ουρλιάζει καλώντας σε βοήθεια και αμέσως το παιδάκι μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό στο Κέντρο Υγείας Χάρακα. Εκεί οι γιατροί έδωσαν μάχη επί δυόμισι ώρες για να το επαναφέρουν στη ζωή κάνοντας συνεχείς ανανήψεις, οι οποίες όμως δεν έφεραν αποτέλεσμα, καθώς το αγοράκι δεν επανερχόταν. Τελικά, το πήραν απόφαση πως δεν υπήρχε ελπίδα κι έτσι ειδοποίησαν την Αστυνομία και ιατροδικαστή, ενώ ξεκίνησε ακόμα και η νεκροφόρα από το γραφείο κηδειών για να παραλάβει το αγγελούδι.

Και ενώ οι γιατροί έκαναν ένα τελευταίο καρδιογράφημα για να δώσουν την ισοηλεκτρική γραμμή, σαν από θαύμα, ο μικρός απέκτησε καρδιακό παλμό! Αμέσως το αγοράκι διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), όπου εισήχθη εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και νοσηλεύεται διασωληνωμένο, με την κατάστασή του να θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη.

Οι ντόπιοι δεν θεωρούν σύμπτωση το γεγονός ότι το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη την ημέρα της γιορτής του οσίου Αλεξίου και πιστεύουν ότι «ο άνθρωπος του Θεού» έσωσε το παιδί από τον θάνατο. Πάντως, χθες το μεσημέρι, και ενώ συμπληρωνόταν 24ωρο από τη μοιραία βουτιά στο βαρέλι, οι γονείς του ζήτησαν να γίνει αεροβάπτισμα και στον μικρούλη δόθηκε το όνομα Ζαχαρίας!

Συμπαράσταση

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», η κατάσταση που επικρατεί μεταξύ των μελών της οικογένειας θυμίζει αρχαία τραγωδία, με τους θρήνους να διαπερνούν ακόμα και τους τοίχους του νοσοκομείου, όπου ο τρίχρονος δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της σύντομης ζωής του.

Συγγενείς και φίλοι της οικογένειας δεν σταματούν να συρρέουν στο ΠΑΓΝΗ για να συμπαρασταθούν στους τραγικούς γονείς (όσο γίνεται λόγω των περιοριστικών μέτρων), ενώ οι προσευχές και οι ικεσίες δεν σταματούν δευτερόλεπτο.

Χθες το απόγευμα ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν, σύμφωνα με το οποίο η κατάσταση του παιδιού είναι εξαιρετικά κρίσιμη και οι ελπίδες λιγοστές:

«Ο ασθενής, 3 ετών, νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων, όπου διακομίσθηκε ώρα 21.30 μ.μ. σε υποθερμία (28°C) και σε μυδρίαση. Τέθηκε άμεσα σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, τοποθετήθηκαν συσκευές επαναθέρμανσης, δόθηκαν τα ενδεδειγμένα αγγειοδραστικά φάρμακα, ενδοφλέβια υγρά, παράγωγα αίματος, καθώς και λοιπή φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση, γαστροπροστασία). Ο ασθενής βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών του σημείων, γίνεται κλινικός εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος των οργανικών συστημάτων και υποστηρίζεται πολλαπλώς, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης συνδρόμου μετά ανακοπή. Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή. Σημειώνεται ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...